Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв LCD монитор да избера

Featured Replies

А какво ще кажете за този модел:

LCD Монитор KTC K-9005L

19" LCD TFT Activ Matrix, Максимална резолюция: 1280х1024@75Hz, Междуточково разтояние: 0.294mm, Контраст: 600:1, Яркост: 250 cd/m2, Цветове: 16.7 million colors, Време за реакция: 12 ms, Видим Ъгъл: 150°, Изходи: D-SUB 15, Гаранция 36 Месеца.

• Отговори 148
  • Прегледи 53,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това е чудесно решение , само провери каква точно му е цената , ако надхвърля бюджета - погледни и това . В горния ми пост има линк към един монитор на Сони , от който имам чудесни впечатления . Той

някой може ли да ми каже дали Samaung 225UW е добра покупка и при него трябва ли да търся спецификация на производителя на панла както при 226BW, забелязах 4е може да се върже към нета и без компютар и да се комуникира онлине така, но ме интересува това за панела и затова изчаквам мнения от по опитни

• 2 седмици по-късно...

А аз да попитам някой има ли впечатления от LG L1970HR и как стои въпроса с гаранцията му (ако не сте сигурни как е гаранцията му моля не пишете :) )

tsankoz аз съм виждал Сансунг-а (931BF) и никак не ми хареса. Както бяха наредени един додруг в магазина, където работех, той не се представяше много добре. И аз някога се бях навил за такъв и много ме грабна хубавата му гаранция (доколкото помня 0-та пиксели са само за 1 година :P ) даже го бях поръчал, слава богу, че неможаха да ми го доставят. Та специално този модел не мисля, че е най-добрия избор.

Редактирано от PoweR_of_DarK (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Добър ден интересува ме кои от трите изброени по долу монитори е наи-добър за игри

ASUS 22 LCD WIDE MW221U/2M GTG

BENQ 20.1 LCD FP202WA

22 WIDE LG L222WS/5MS/1K:1 BLK

Благодаря ви предварително!

Ще сменявам и видеото ще слагам Sapphire X1950 Pro 512MB 256Bit DDR3 Та ми трябва готин монитор.ЛГ ли казваш че е по добро

• 3 седмици по-късно...

Здравейте ;)

Мисля да си купя нов монитор. Спрял съм се на SAMSUNG SM-931BW http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026672

Та искам да ви попитам:

Някой има ли такъв монитор, какви са впечатленията ви от него.

Струва ли си парите?!?

Ако имате някаква по добра идея за друг монитор с подобни характеристики и цена, кажете я. :)

Редактирано от pit
Грешен раздел (преглед на промените)

Здравейте ;)

Мисля да си купя нов монитор. Спрял съм се на SAMSUNG SM-931BW http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026672

Та искам да ви попитам:

Някой има ли такъв монитор, какви са впечатленията ви от него.

Струва ли си парите?!?

Ако имате някаква по добра идея за друг монитор с подобни характеристики и цена, кажете я. :)

Имам го от 3 месеца и съм много доволен. Нямам оплаквания и няма да имам.Купен е от същото място. ако искаш повече инфо отварям скайпа. ника ми е:

lz4jw_stefan

Първо, не бих си купил монитор от подобно място. Второ, за малко повече пари (още около 200-250 лв.) бих си купил много по-качествен и голям монитор (22") на iiyama, например. За справка

Ето на този съм му хвърлил око, а този го имам и съм доволен. За такава цена си е направо без пари да вземеш 22"

Искаш да вдигне бюджета със 50% за 22', а той дори не е казал за какво ще го използва. Според мен отговорът ти не е уместен. Аз бих послушал lz4jw. От няколкото негови поста, които съм засичал, знам че много разбира от мултимедия.

Не искам да вдига бюджета. Само казвам какво на мен ми харесва. За същия бюджет има и 19" iiyama, които пак бих предпочел пред Самсунга.

Така вече може.

Едно свежо предложение и от мен - Монитор ViewSonic VA1903wb, 19", widescreen LCD, 5ms, 700:1, 300cd, TCO03.

ВюСоник-а са ми от предпочитаните/любимите марки, точно тоя не съм го пробвал, препоръчвам го на база на доброто си мнение за марката и защото е на промоция, ако някой има опит с него, моля да сподели как е в "реални/бойни условия" :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Съжалявам, тази тема може би вече се е изтъркала доста, но истината е че прочетох някой нещица и в този форум, но предпочитам да се посъветвам преди да предприема сериозна стъпка.

Смятам да си купя 19" LCD монитор. Казаха ми че LG Flatron са много добри, а и не са много скъпи. Не съм сигурна има ли значение но мойта видео карта е GeForce 7300GT и ако може да си свъзвам новия монитор с DVI-I изхода, той е по-добрия нали???

Та, малко за монитора, не съм съвсем сигурна каква точно е разликата с различните матрици и коя е по-добра, можете ли да ми кажете плс и за гаранцията - каква гаранция трябва да има монитор (чух че имало нещо свързано с изгорели пиксели)

Много благодаря за помоща

Най-важното: какъв е бюджета и за какво ще се ползва монитора? Щото 19-ките почват от 300лв. за TN от неизвестен производител, до почти 1000лв. за професионалните NEC, EIZO и т.н.

Ами за игри, филми, с офис пакета ще бачкам, интернет. Не ми трябва чак професионален, нещо около 400 лв някъде. Важно ми е просто картината да е добра, да не се размазва много и да не ми дразни на очите.

Мерси за предложението, харесва ми втория монитор. Надявам се и други да предложат нещо добро Мерси

това LG идва точно към 400лв. крайна цена. Аз съм със същия модел - WTQ, но 22 инча и съм много доволен от монитора. Предубеден съм към марката Samsung(сервиза им ,цените...) а качеството на един и същ модел от различна серия е много различно, понеже слагата матрици на различни производители и ако уцелиш тяхна си матрица добре, но иначе качеството е на нивото на китайските гаражни производители. Ето ти и 4:3 вариант - цък на горе-долу същата цена, но всички монитори от този клас са с TN матрица - в линка информацията е грешна. Ако ти се дават 500лв. - Turbo-X HD-900 е твоят монитор. Toй е с много добра MVA матрица на Samsung, 36 месеца гаранция, DVI-D интерфейс и показва отлични цветове и много добри ъгли на видимост.

За този 19 LCD LG L1953TR на много места пише че е с MVA матрица - сигурен ли си че не е???

А мислив ли че този си струва??

За този 19 LCD LG L1953TR на много места пише че е с MVA матрица - сигурен ли си че не е???

Виждал съм го на живо и съм сигурен - с TN e. И няма как да е иначе при тази цена за 19" и 2ms, но е по-хубав от 1918S.

Гарантирано е с TN матрица http://www.prad.de/en/guide/screen3611.html . Този сайт има огромна база данни и има, да не кажа всички, но почти всички модели и марки монитори. Прави си справка там и няма да те излъжат в някой магазин.

• 8 месеца по-късно...

Така-а-а... Дойде време и аз да се замисля за широкоекранен монитор. Не съм проучвал много, но няколко модела като че ли ми се набиха в очите: Philips 220EW8FB, Acer AL2216Wsd, Samsung 226bw, ASUS PW201, като последния ми е личен фаворит заради дизайна biggrin.gif . Както личи от цените на тези модели, бюджета ми е до 500-520 лв. максимум.

P.S.: Много се двоумя дали разликата в качеството на картината на P-MVA матрицата компенсира по-малкия диагонал...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Според мен най-добрите монитори са NEC. Чел съм на няколко места ревюта за тях и много ги хвалят. Лично аз имам 19 инчов NEC и съм изключително доволен. Малко са по-скъпи, но пък иначе качеството и издържливостта им са много по-високи от тези на АCER или АSUS.

NEC 20.1" 203WM, Wide silver/black e добър модел, а и цената му доколкто знам е към 420-430 лева.

NEC 22" LCD22WV Wide silver/black е също добър модел. Мисля, че струва около 460 лева.

За характеристики можеш да видиш тук за първият модел

и тук за вторият модел.

Това си е мое мнение естествено и не те ангажирам с него. :speak:)

Привет на всички.Относно темата за LCD монитори ще кажа следното:Тия дни ходих до сервиза на Техномаркет и там беше пълно от едната страна с кашони с LCD монитори и TV за РЕМОНТ-забележете с марката Samsung от едната страна а от другата с NEO.Докато при Neo-то е горе долу са ясни нещата то при Samsunga при тази не толкова ниската им цена просто е недопустимо компромис с качеството.А относно LG марката просто без коментар,имах такъв монитор и се скапа на 2.5 година,както и DVD записвачка LG също сдаде багажа на 2-рата година и от тогава тази марка за мен не съществува.Така че изводите ги оставям на вас.Все пак парите са си ваши.Сега съм с ACEER 17"-300лв и съм много доволен.

Според мен най-добрите монитори са NEC. Чел съм на няколко места ревюта за тях и много ги хвалят. Лично аз имам 19 инчов NEC и съм изключително доволен. Малко са по-скъпи, но пък иначе качеството и издържливостта им са много по-високи от тези на АCER или АSUS.

NEC 20.1" 203WM, Wide silver/black e добър модел, а и цената му доколкто знам е към 420-430 лева.

NEC 22" LCD22WV Wide silver/black е също добър модел. Мисля, че струва около 460 лева.

За характеристики можеш да видиш тук за първият модел

и тук за вторият модел.

Това си е мое мнение естествено и не те ангажирам с него. :huh:)

Моят също е NEC AccuSyns LCD 193 WM.Една година е в употреба,не съм имал проблем с него.Най-добре вземи 22",те сега са актуални.И ако има вградени говорители,още по добре.Гаранцията е 2 години,от време на време го проверявам за мъртви пиксели-няма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.