Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на ТВ.

Featured Replies

• Автор

И двата модела са страхотни.В случая избора ти е главно между типа матрици.За мен единия има по реална картина, а другия е по-добър от към Смарт щуротии.Аз лично предпочитам и ме интересува само картината, но всеки луд с номера си.Та...от мен абсолютен глас за Panasonic-a, но...ти си решаваш.

Добра основа е инфото, но само с писане и четене не става.

Имаш насоки-бягай, гледай и тествай на място.

ОК.Мерси за помощта на всички.

Само някой може ли да ми каже с какво да ги тествам?Има ли значение точно с какво ? и дали зависи от самата флашка ?Ако ми сложите линк какво да сваля за тест-ще бъда благодарен.

ОК.Мерси за помощта на всички.

Само някой може ли да ми каже с какво да ги тествам?Има ли значение точно с какво ? и дали зависи от самата флашка ?Ако ми сложите линк какво да сваля за тест-ще бъда благодарен.

Приятел! Нищо лично и лошо към Вас!

Искам само да попитам така: Избрали сте си примерно със сигурност "Самсунг" Какво от тук нататък, един човек може да тества на модела? НИЩО! Много преди Вас, след изработка на този модел е тестван десетки пъти в лабораторията на фирмата производител и след като са го пуснали в серийно производство като модел - вие какво ще му тествате. Ниво черно или бяло - как се държи? А знаете ли, че ниво черно има 72 градации на черното и това единствено се мери с спектрален анализатор задължително, за да се знае до къде се простират възможностите на този модел. Производството на модела е така направено, че за изграждането му фирмата е осигурила нужната елементна база.И първият модел и последният - ще работят еднакво добре по простата причина, че сега на всеки телевизот има интелигентно меню, което не е достъпно за обикновения потребител.Компътъра за настройка, автоматично създава това при всеки модел, изхождайки от нормите които трябва да покрива телевизора за този или друг регион на света. Какви са тези ваши флашки, що за щуротии измисляте , не ми е ясно.Пиша и отговарям най сериозно, защото се забелязва, че хората не знаят елементарни правила за производство на едно изделие. То трябва да покрива някакъв стандарт и най малкото вашата "флашка" ще помогне за по-добрата му работа.Направете един обикновен експеримент. На няколко еднакви модела, пуснете една и съща картина с оптималните настройки на телевизора по - подразбиране. Както последният е излязъл от завода производител.Няма да намерите никаква разлика.Говоря за една и съща марка и серия - ако някой не схваща.  Преди Вас е имало ЕКИП от хора, които са мислили за всичко, щото да покрива изискванията на стандарта за региона. Ако има различия, то те се дължат на съвсем други причини.Естествено е и това, какви пари ще струва самото изделие. За 500 лева - това не е в приоритета на нито една фирма а на българина - не можеш да очакваш  качество. 500 лева за Европа и която и да било страна са жалки стотинки. Когато нещата опират в скъпите модели, там и отговорноста на производителя е далеч по-голяма защото сам той е заинтересован да няма "брак" оплаквания и всичко , свързано с рекламацията на изделиетоНакрая! Всички модели посочени примерно от "скалата" в тази тема, Вас ще ви устроят много добре. Вярно е и това, че различните модели са и с различни матрици.Тук има предпочитания примерно към едните, при което Скалата отново се включва в правилния отговор.В края на краищата, всеки решава индивидуално какво ще предпочете, как и къде ще го монтира за гледане и т.н.Няма повече да пиша, защото е изморително а и оттегчително, защото никой не се интересува от това, което съм написал, а как щял да се вижда образът с..."японката" Хората, които сериозно разбират телевизията ви се смеят - да знаете! Аз..също! Не лично на Вас. Говоря , по принцип!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Искам само да попитам така: Избрали сте си примерно със сигурност "Самсунг" Какво от тук нататък, един човек може да тества на модела? НИЩО! Много преди Вас, след изработка на този модел е тестван десетки пъти в лабораторията на фирмата производител и след като са го пуснали в серийно производство като модел - вие какво ще му тествате. Ниво черно или бяло - как се дърви? А знаете ли, че ниво черно има 72 градации на черното и това единствено се мери с спектрален анализатор задължително, за да се знае до къде се простират възможностите на този модел. Производството на модела е така направено, че за изграждането му фирмата е осигурила нужната елементна база.И първият модел и последният - ще работят еднакво добре по простата причина, че сега на всеки телевизот има интелигентно меню, което не е достъпно за обикновения потребител.Компътъра за настройка, автоматично създава това при всеки модел, изхождайки от нормите които трябва да покрива телевизора за този или друг регион на света. Какви са тези ваши флашки, що за щуротии измисляте , не ми е ясно.Пиша и отговарям най сериозно, защото се забелязва, че хората не знаят елементарни правила за производство на едно изделие. То трябва да покрива някакъв стандарт и най малкото вашата "флашка" ще помогне за по-добрата му работа.Направете един обикновен експеримент. На няколко еднакви модела, пуснете една и съща картина с оптималните настройки на телевизора по - подразбиране. Както последният е излязъл от завода производител.Няма да намерите никаква разлика.Говоря за една и съща марка и серия - ако някой не схваща.  Преди Вас е имало ЕКИП от хора, които са мислили за всичко, щото да покрива изискванията на стандарта за региона. Ако има различия, то те се дължат на съвсем други причини.Естествено е и това, какви пари ще струва самото изделие. За 500 лева - това не е в приоритета на нито една фирма а на българина - не можеш да очакваш  качество. 500 лева за Европа и която и да било страна са жалки стотинки. Когато нещата опират в скъпите модели, там и отговорноста на производителя е далеч по-голяма защото сам той е заинтересован да няма "брак" оплаквания и всичко , свързано с рекламацията на изделиетоНакрая! Всички модели посочени примерно от "скалата" в тази тема, Вас ще ви устроят много добре. Вярно е и това, че различните модели са и с различни матрици.Тук има предпочитания примерно към едните, при което Скалата отново се включва в правилния отговор.В края на краищата, всеки решава индивидуално какво ще предпочете, как и къде ще го монтира за гледане и т.н.Няма повече да пиша, защото е изморително а и оттегчително, защото никой не се интересува от това, което съм написал, а как щял да се вижда образът с..."японката" Хората, които сериозно разбират телевизията ви се смеят - да знаете! Аз..също! Не лично на Вас. Говоря , по принцип!

ОК. Благодаря. Това ми стигаше . Все пак нали за това е форума -такива като вас да обяснят на такива като нас какво трябва и не трябва.Аз ако знаех всичко това което сте написал сигурно и аз щях да се смея. До сега не съм имал 3 D,а и три,четири хиляди не са малко за ТВ в България-та за това задавам тези може би тъпи въпроси-просто искам да взема най-доброто с помощта на хора които разбират.

ОК. Благодаря. Това ми стигаше . Все пак нали за това е форума -такива като вас да обяснят на такива като нас какво трябва и не трябва.Аз ако знаех всичко това което сте написал сигурно и аз щях да се смея. До сега не съм имал 3 D,а и три,четири хиляди не са малко за ТВ в България-та за това задавам тези може би тъпи въпроси-просто искам да взема най-доброто с помощта на хора които разбират.

Нямам лоши намерения към никого от форума и всеки български гражданин. Не е необходимо да се вживяваме толкова в материалното, но както сте забелязал, съм споменал и финансовата страна на българина, за закупуване на разните "играчки" Как постъпих в магазина когато купувах моя Philips 7007  47 инча.Помолих момчето да донесе неотварян кашон. Разпечата го пред мен, макар, че аз си знаех, че Всеки телевизор е вече еднократно разпечатван. Извади го, погледнах отпред и отзад за дефекти и други от този сорт, погледнах каква е окомплектовката за модела (винаги е написана от фирмата производител) Оказа се, че модела е с 4 броя очила, докато при мен бяха само 2 - пратих момчето да донесе и другите два броя, макар че с неухота пое по трудния път, включихме го, проверих основните функции и отново в кашона и към къщи. Работи до ден днешен - отлично. Не ми трябвата никакви очила - не гледам ни 2D, ни 3D. Заради принципа ги поисках. Не ползвам ни 2D - ни 3D, но не може да си позволяват да вземат от окомплектовката на изделието за лични цели или да го предлагат после за продаване. Просто зная какво да гледам в една електроника. Ако си купувах кола, щях да съм с бившия републикански майстор на спорта - Зарю Чеха. За всичко си има хора, а хората които трябва да ви дадат съвет в техномаркетите са крайно некомпетентни. Учудва ме факта, че между тях има и момичета, които даже от "прашки " не разбират! Въпросите Ви не са тъпи, но не всеки човек знае всичко. Аз също питам за неща, които не са ми ясни! Не се срамувам!

Искам само да попитам така: Избрали сте си примерно със сигурност "Самсунг" Какво от тук нататък, един човек може да тества на модела? НИЩО! Много преди Вас, след изработка на този модел е тестван десетки пъти в лабораторията на фирмата производител и след като са го пуснали в серийно производство като модел - вие какво ще му тествате. Ниво черно или бяло - как се държи? А знаете ли, че ниво черно има 72 градации на черното и това единствено се мери с спектрален анализатор задължително, за да се знае до къде се простират възможностите на този модел. Производството на модела е така направено, че за изграждането му фирмата е осигурила нужната елементна база.И първият модел и последният - ще работят еднакво добре по простата причина, че сега на всеки телевизот има интелигентно меню, което не е достъпно за обикновения потребител.Компътъра за настройка, автоматично създава това при всеки модел, изхождайки от нормите които трябва да покрива телевизора за този или друг регион на света. Какви са тези ваши флашки, що за щуротии измисляте , не ми е ясно.Пиша и отговарям най сериозно, защото се забелязва, че хората не знаят елементарни правила за производство на едно изделие. То трябва да покрива някакъв стандарт и най малкото вашата "флашка" ще помогне за по-добрата му работа.Направете един обикновен експеримент. На няколко еднакви модела, пуснете една и съща картина с оптималните настройки на телевизора по - подразбиране. Както последният е излязъл от завода производител.Няма да намерите никаква разлика.Говоря за една и съща марка и серия - ако някой не схваща.  Преди Вас е имало ЕКИП от хора, които са мислили за всичко, щото да покрива изискванията на стандарта за региона. Ако има различия, то те се дължат на съвсем други причини.Естествено е и това, какви пари ще струва самото изделие. За 500 лева - това не е в приоритета на нито една фирма а на българина - не можеш да очакваш  качество. 500 лева за Европа и която и да било страна са жалки стотинки. Когато нещата опират в скъпите модели, там и отговорноста на производителя е далеч по-голяма защото сам той е заинтересован да няма "брак" оплаквания и всичко , свързано с рекламацията на изделиетоНакрая! Всички модели посочени примерно от "скалата" в тази тема, Вас ще ви устроят много добре. Вярно е и това, че различните модели са и с различни матрици.Тук има предпочитания примерно към едните, при което Скалата отново се включва в правилния отговор.В края на краищата, всеки решава индивидуално какво ще предпочете, как и къде ще го монтира за гледане и т.н.Няма повече да пиша, защото е изморително а и оттегчително, защото никой не се интересува от това, което съм написал, а как щял да се вижда образът с..."японката" Хората, които сериозно разбират телевизията ви се смеят - да знаете! Аз..също! Не лично на Вас. Говоря , по принцип!

Стефане ЧНГ

ела бутни едно рамо на модератора на ето този форум 

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=35949

че човека разправя че го е заболяла главата от мен.

Ама няма да казваш че ме познаваш от тук от години, само им помогни и ги утеши че те са прави, да се радват хорицата бе.

И на никому нито дума, между нас да си остане.

-------------------------------

по темата,

аз си купих панасоник 47AS650E без да съм му отварял кутията даже, ама преди това съм изтормозил десетки продавачи с тестови файлове в други магазини.

По принцип тествах много сансунг Н7000 в 46 инчовия му вариант, сега е 999 евро и го има в доста магазини. Тествах го заради уж реалния  му 200 херцов екран. Иначе пише че е 800 измислени херца де.

Но най-накрая се случи самсунга да е точно над панасоника в един магазин и там един продавач се прекара та пусна тестовите файлове от флашката ми на всичките телевизори. И се видя кой телевизор как се излага. Всички се излагат след като ги гледах повече от 30 минути без спиране на тестовите файлове. Едни се излагат на едно място, други на друго. Колкото е по-голям екранът, толкова повече се виждат проблемите. 

Аз съм избрал панасоника заради IPS екрана му, понеже повече ще ми харесва да си гледам снимките на него. А 3Д нямам намерение да гледам, нито пък да го включвам към интернет.

Само гледайте да не си купите 50 херцов екран, че после няма да сте доволни. Ама никак. Миналата година взех един такъв боклук набързо без да проучвам нищо, щото детето дрябваше да си гледа едни сериали. Еми не става за гледане, насича и става мътно при резки движения. Това е положението.

На 50 херцовите пише че били 100 или 200 , та ще трябва да се образовате.

Има един друг форум за телевизори, различен от линка по-горе. ( ама няма да му правя реклама тук ) 

Този горе е за нелегално гледане на кодирани програми и за сателитни антени.

Белжи, Белжи-досега ти четох мненията в ''другия''форум и от всичко най-разбрах, че и там се излагаш кат кифладжия!

Уважавам те като фотографче, ма не са излагай с това, което не разбираш.

А и там са ти го казали-топлата вода е открита отдавна.

Нищо лично и ЧНГ и на теб.

Белгийче!

Благодаря за пожеланията. Да е честита и на твоята фамилия и да сте живи и здрави всички в къщи.

Що се касае за този линк, едва ли ще се меся, понеже не съм участник в дискусиите Ви а и навярно там хората едва ли ме познават както тук.Приятелски ти отказвам намесата а и отдавна ми е минало да се карам с хората. Що касае аудиотехниката, телевизията, спътникова или каквато и да била, много бързо забелязвам кой е в час и кой не, за да ставам и "преподавател" Още повече, изхождайки от твоята логика, която я увважавам - информацията струва пари. Американците затова са богати хора! А и по магазините има "експерти" които могат да помогнат на питащите.

Поздрави си женичката и я целуни от...Мен бе! Още ли е блондинка?Белгийче! При теб електрониката е една идея по-добра по качество, отколкото в България. Бъди уверен а може би го знаеш!

Белжи, Белжи-досега ти четох мненията в ''другия''форум и от всичко най-разбрах, че и там се излагаш кат кифладжия!

Уважавам те като фотографче, ма не са излагай с това, което не разбираш.

А и там са ти го казали-топлата вода е открита отдавна.

Нищо лично и ЧНГ и на теб.

Аз не се излагам, забавлявам се.

Техниката е скучна работа, това вече съм го писал преди 2 или 3 години тук.

Ама те там не се усещат какво става. И са особено негостоприемни. Отворих една тема да ги питам с какъв приемник се гледа бг телевизия без да се плащат абонаменти, ама ми отговориха наполовина и ми пратиха темата в кошчето за по-малко от 24 часа. Трябва да им вадиш думите с ченгел от устата, за да ти кажат нещо. И аз като ги разбрах какви са и почнах да им се фукам, както само аз си знам. Обясних им че по двора ми имам място да си насадя колкото си искам антени, после се вайках че хола ми е осем на четири метра, ама на по-късите стени има широки прозорци, та нямало как да гледам отдалече от повече от 4 метра телевизор. И даже им пуснах , лекичко по между другото един снежен човек дето съм го правил пред къщата ми, та да скиват вляво съседските къщи и да се сетят че и моята е същата ( е не баш същата, моята има гараж отзадната страна и е на три етажа отзад, понеже двора е на две улици и е по-нисък от едната страна). 

Я виж и ти на готово какъв голем снежен човек съм направил, да не се ровиш да търсиш из мненията ми:

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=35890

А така, видя ли го ?

Като се постопли времето, ще си наредя мултифиида с конверторите там от снимките, па ще им пусна една снимчица с изглед отзад на сателитните антени, та да скиват колибата от основите до покрива и най-вече за да ми завидят колко удобен и голям балкон имам да си редя по него антени лесно за настройване, без да се катеря по тавани . Па те нека си разбират повече от мене, аз пак си гледам сателитна телевизия без да ми трябват майстори. И ще си купя и мултистрийм приемник от Украйна да си гледам бг телевизии, без да плащам абонамент и без да се занимавам със сардшеринг. 

Ако бяха с нормално поведение, нямаше да ги дразня да им се фукам. Ама те като си мислят че са голема работа, щото знаели как да крадат кодиран сигнал от спътниците, аз пък им показвам аз къде съм и как съм и че не ми трябва да се занимавам като тях с кокушкарски работи с размена на линии или продаване на шеринг на съседи и познати.

Това е положението с онези приятелчета.

Има и добри хора, ама има и доста такиви дето само гледат с кого да се заяждат. 

А топлата вода всеки я открива, когато му потрябва такава.

Това че некой не знае нещо днес, не означава че не е способен да го научи утре.

Аз не се излагам, забавлявам се.

Техниката е скучна работа, това вече съм го писал преди 2 или 3 години тук.

4 на 8 хол ! Ах бедното ми белгииче.

Върни се при нас че голяма скука без теб.

И аз като ги разбрах какви са и почнах да им се фукам, както само аз си знам.

Разказвал ли си им за ателието, белгийката и как ахнала като влязла в него?

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.