Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да добавя USB 3.0 порт към настолния ми компютър?

Featured Replies

Здравейте , преди година си купих сегашния ми настолен компютър. Бих казал е с доста добри характеристики дори и за момента , но има едно нещо което много ме дразни и това е че нямам USB 3.0 порт. Започнах да рова из нета за варианти и на пръв поглед ми се наби тази идея в главата ...да ползвам това чудо : http://www.ebay.co.uk/itm/PCI-Express-PCI-E-to-USB-3-0-2Port-PC-Expansion-Adapter-Card-For-Vista-Win-7-HC-/261680544046?pt=UK_Computing_ComputerComponents_InterfaceCards&hash=item3ced60392e

Но това което ме притеснява е че не съм наясно как да го монтирам и по точно дали имам такъв слот на дъното? Защото виждам само един PCI слот свободен (горния PCI-E e поставена видео картата) !

Ето и моето дъно: http://www.asrock.com/mb/AMD/960GM-VGS3%20FX/?cat=Specifications

Ако някой има други идеи за решаване на този мой проблем нека сподели , благодаря предварително!

Ами май ще стане, но казвам май.

Все пак предвиди един молекс конектор.

Не съм виждал USB3.0 карта на PCI шина, варианта е смяна на дъното, с някое дето поддържа сегашния ти процесор и е с USB3.0

Доколкото виждам нямаш такъв слот на дъното (PCI-E x1) - имаш един PCI  и един PCI-E x16.

Има, но цените са като за ново дъно:

http://www.startech.com/Cards-Adapters/USB-3.0/Cards/2-Port-PCI-SuperSpeed-USB-3-Adapter-Card-with-SATA-Power~PCIUSB3S22

Преди са правели:

http://www.startech.com/Cards-Adapters/USB-3.0/Cards/2-Port-PCI-SuperSpeed-USB-3-Card-Adapter~PCIUSB3S2

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Има линк към дъното. Някой е пробутал залежалата си стока на човека, преди около година. Евтино бюджетно дъно с АМ3 джоб и вградено видео(което не значи че комптъра няма и дискретна видеокарта, но мога само да гадая дали е така). Поне да беше нещо с АМ3+

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сега изниква проблема,че сигурно няма втори PCI-E слот.

http://www.startech.com/Cards-Adapters/USB-3.0/Cards/2-Port-PCI-SuperSpeed-USB-3-Card-Adapter~PCIUSB3S2

Нещо от този род трябва да свърши работа

Няма да свърши. Продукта отдавна не е наличен и е заменен от друг модел, който струва:

$73.99 USD

Това напълно обезсмисля покупката

Сега изниква проблема,че сигурно няма втори PCI-E слот.

Няма, но понеже не знаем дали единственият наличен PCI-E е зает от дискретно видео, или е празен това е въпрос на хвърляне на боб. Телефона на врачката не го знам.

Защото виждам само един PCI слот свободен (горния PCI-E e поставена видео картата) !

Авторът си е казал всичко.

За мен решението е ново дъно с поддръжа на USB 3.0

(Чукча не читатель - чукча писатель)

• Автор

Голяма греда вярно с това дъно. Жалко че няма на пазара вече модела с pci който ми предложихте по горе. Благодаря ви все пак за бързите отговори. Някак ме е яд че единствения вариант ми е ново дъно, но какво да се прави като не съм мислил за това преди година и не съм обърнал внимание.

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

Голяма греда вярно с това дъно. Жалко че няма на пазара вече модела с pci който ми предложихте по горе. Благодаря ви все пак за бързите отговори. Някак ме е яд че единствения вариант ми е ново дъно, но какво да се прави като не съм мислил за това преди година и не съм обърнал внимание.

Какъв е компютъра,за да ти кажем поне дали си струва ново дъно?

• Автор

Хард диск 1 TB seagate

Video: Radeon 2 gb, 128 бита

RAM : 12 GB na 1600

Процесор : FX 6300 6 ядрен на 3.5 .

http://m.ebay.co.uk/itm/151277231779?nav=SEARCH

това чудо какво е ?

А, всъщност съм се объркал, АМ3+ е дъното, но все пак е адски евтино и  орязано бюджетно изпълнение. Предполагам машината не е оригинално предложена с 12ГБ оперативна памет, а е сборка от 4+8ГБ?  Не и последния линк не води към нещо, което да свърши работа. Всъщност, от това което изчетох, единственото нещо което е пропуснато е, за  какво му е нужен на авнора на темата USB 3.0 порт? Да не се окаже че просто ей така - да си го има?

...просто ей така - да си го има?

И аз имам такива съмнения, че е просто, за да има "всички" екстри.

• Автор

Абсолютно сте прави. Дразни ме факта че флашки, външни хардове отдавна са с 3.0 usb, аз все едно съм с 100 години назад от технологиите. Иначе да 8+4 gb e Rama. За това се надявах тайно да има някакво по бюджетно решение за моя проблем. Другата глупост на това дъно е и че е sata 2 , a харда е sata 3 , но там да кажем разликата в теансфера едва ли бих го усетил осезаемо.

• Автор

Така е, но за тия пари които струва дори и в момента комп с подобни параметри си е дразнещо да няма дъното 3.0 usb . Дайте предложение все пак за дъно което е съвместимо с този процесор , видео карта и рам! (Кутията е подходяща за такъв тип дъна само)

Предложението е, ако нямаш въпросните флашки и външни дискове, да не правиш инвестиция в залагането на дискретна платка с USB 3.0 порт(кано някоя от посочените на линковете, които в случая не са приложими, заради цената на моделите с PCI интерфейс, или заради липсата на свободен PCI-E, за моделите с такъв). За не малко модели флашки, в това число и такива с USB 3.0 порт, скоростите на четене запис не са кой знае колко големи, същото важи и за не малко от външните твърди дискове. Ако вече имаш устройство с USB 3.0 порт, не пречи да го вържеш с компютъра, през който и да е свободен USB 2.0 порт. Спести си въпросният разход. В момента машината е натоварена с компоненти, дори над оптимума на наличната дънна платка. По-нататъшни ъпгрейди са безсмислен харч. Събирай за нова машина. Имаш 2-3 години време(може да спестиш доста прилична сума за толкова време), преди настоящата да стане недостатъчно актуална. Единствено видеокартата нещо ме съмнява с тези 2ГБ памет и 128 битова шина. Да не е поредният от боклучавите компоненти, с който те е набутал негодника, който ти е продал кошника?

• Автор

Видеото e AMD Radeon HD 6570. Слаба е видео картата наистина, ако е за геймър . Цената им беше към 100-110 лв. тогава, но целта ми на този компютър беше, не да играя игри, а да го ползвам за да гледам 3D и full hd филми като го свързвам с Панасоника в къщи. Игри НЕ играя и не ме вълнуват, само филми и сърфиране в нета. Просто старото ПС беше твърде зле. Повечето приятели ми се смееха още тогава, че имам такъв компютър , а го ползвам за интернет. За това целта ми тогава не беше да се изръсвам допълнително за дадени компоненти , от който полза няма да имам. Сега след време като се реших да си купя външен хард и почнах да се замислям ....... ама кво да се прави. Иначе цената не е голяма според мен  за преди година - 900 лв. някъде дадох. А ПС-то за мойте нужди си е истински самолет.  

п.п. Сега се загледах в тези кутии който имат USB 3.0 и се чудя по какъв начин се свързват тези портове към дъното??? В смисъл дали това е вариант или не няма как да стане и този вариант? http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=55731

п.п.2 Между другото наистина почти ме разубедихте да не се занимавам вече , а и цяла година не ми е правило впечатление ... та сега ли съм се захванал баш :)))))))))

• Автор

Почнах да си пиша сам ама няма нищо :) :

Това чудо може ли да помогне?

http://www.ebay.co.uk/itm/USB3-0-2-Female-Mount-Panel-to-Motherboard-20pin-Cable-LowProfile-PCI-Bracket-WT-/161341863196?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2590b9751c

Почнах да си пиша сам ама няма нищо :) :

Това чудо може ли да помогне?

http://www.ebay.co.uk/itm/USB3-0-2-Female-Mount-Panel-to-Motherboard-20pin-Cable-LowProfile-PCI-Bracket-WT-/161341863196?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2590b9751c

Не!

• Автор

Мерси ......................и последно досадно въпросче:

Да разбирам ли ,че дори и кутия да се сложи като тази http://outmax.bg/dmz...productId=55731

с usb 3.0 порт, пак няма как да го ползвам като 3.0 ....... понеже отново дъното ще го разпознае като 2.0 ?

Бахти отговора!..

Здравей Пепи,

това което си дал като линк горе са допълнителни USBта, които се свързват посредством кабела който виждаш да стърчи към дъното, за целта обаче трябва да разполагаш със съответната букса на дъното (Header), a ти за съжаление нямаш... Поне аз, без да претендирам в никакъв случай за екперт, не съм запознат да има дъно с хедъри за USB без да има такива издадени на I/O панела, обратни примери, колкото искаш (даже притежавам такива 2), но за съжаление това теб не те интересува :(. Положението с кутията е аналогично, просто вградените в нея портове се закачат посредством същия кабел, на същата букса.

ПП: за съжаление колкото и да ровиш не мисля че ще намериш достатъчно рентабилно решение, но дет се вика може и нас да изненадаш с някое откритие на техниката ;)

ПП2: Явно си писал успоредно на мен... мисля че с гореизписаното от мен трябва да си отговаряш сам, но само да вмъкна... различна форма са конекторите които влизат в дъното при USB 2 и USB 3. 

usb3pic3.jpg

Поздрави!

Редактирано от Дриско Бийтъ (преглед на промените)

Е, иска му се на човека! Главата му счупи, желанието недей! :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.