Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със лан-карта (мрежова карта)

Featured Replies

има ли промяна в статуса при включване и изключване на RJ-45 куплунга?

• Отговори 60
  • Прегледи 2,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А на мен ми се е случвало да сменя целия компютър и да имам интернет, без да съм се обаждал на доставчика.

Може,ако си с рутер - ползваш неговия физически адрес

Но ако директно вкараш интернет кабела в НОВАТА лан картата - трябва обаждане,да им продиктуваш НОВИЯ мак адрес

Редактирано от vikont85 (преглед на промените)

Но ако директно вкараш интернет кабела в НОВАТА лан картата - трябва обаждане,да им продиктуваш НОВИЯ мак адрес

Не е задължително да се обаждаш.

Може и да има още такива доставчици, но това е отживелица, според мен.

...трябва обаждане,да им продиктуваш НОВИЯ мак адрес

Ти сигурен ли си, че винаги трябва да се обадиш, за да ти тръгне нетът?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Не е задължително да се обаждаш.

Може и да има още такива доставчици, но това е отживелица, според мен.

На нова лан карта е задължително - и навсякъде е така,защото те НЕ ЗНАЯТ че си сменил картата

Ти сигурен ли си, че винаги трябва да се обадиш, за да ти тръгне нетът?

Защо винаги,само 1-вия път

Направо ми омръзна да пиша затова на кратко - старата лан карта е конфигурирана и със запаметени настройки към интернет оператора.Когато се слага нова тя е ,,празна,,  ,трябва да и се зададaт новите настройки като мак и ай пи адрес,след това си работи без проблеми

А едно време преди инсталация на windows съм записвал ай пи адреса на лист,и след инсталацията го въвеждах ръчно - за XP говоря,и само една буква или цифра да сбъркаш - интернет нямаше  :D

Това беше до към 2007 - 8ма година

Пак ще повторя - погледнете втората снимка, която е дал постващия в първия си пост. Там излиза индикация:"Мрежовия кабел е изключен". Докато това нещо не се оправи доставчика може да ми оторизира и 50 мак адреса резултата ще е същия. Няма да има интернет свързаност.

На нова лан карта е задължително...

Сериозно? Пишеш неща, които явно не са ти много ясни и така подвеждаш хора, на които също не са им ясни!!!

1. НЕ ВСИЧКИ доставчици отчитат абонатите си по мак адрес!

2. Мак аресът на артата за премахване може да се запише от ipconfig /all

2. Мак адресът на премахнатата карта може да се извлече от регистратурата под ключ

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} в подключове 0000 0001 0002...(зависи колко мрежови адаптера са "минали" през този Windows и този адрес да се въведе за новата карта (да се клонира mac  адресът).

четиво

Пичове дори и да си купите нов рутер пак трябва да се звънка на доставчика , аз си спомням като си взех моя TP LINK е опитах се да подкарам мака не ще та неще накрая се реших да им звънна да се набутам с 5 лв сметка да ми сменят мака и след 1  2 минути всичко тръгна .Преди няколко седмици му правих ресет и вече след  ресет си клоквам мака да тръгне нета .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Пичове дори и да си купите нов рутер пак трябва да се звънка на доставчика , аз си спомням като си взех моя TP LINK е опитах се да подкарам мака не ще та неще накрая се реших да им звънна да се набутам с 5 лв сметка да ми сменят мака и след 1  2 минути всичко тръгна .Преди няколко седмици му правих ресет и вече от ресет си клоквам мака да тръгне нета .

И защо трябва да звъниш? Какво ти пречи да зададен на рутера МАК адреса който в момента ти е оторизирал доставчика. Правил съм го многократно.

Сериозно? Пишеш неща, които явно не са ти много ясни и така подвеждаш хора, на които също не са им ясни!!!

1. НЕ ВСИЧКИ доставчици отчитат абонатите си по мак адрес!

2. Мак адресът на премахнатата карта може да се извлече от регистратурата под ключ

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} в подключове 0000 0001 0002...(зависи колко мрежови адаптера са "минали" през този Windows и този адрес да се въведе за новата карта (да се клонира mac  адресът).

ВСИЧКИ доставчици изискват мак адрес - това си е като сериен номер на windows, ако не го въведеш няма да работи

Иначе едно време нямаше автоматично приемане на ай пи адрес и се правеше ръчно,ето така

post-320552-0-99709700-1423395912_thumb.

Голям зор беше да не изпусна някоя буква  :D

А ти belivakov като не си наясно поне не се излагай 

Ами па се изказваш неподготвен и ще ти дам пример с моя доставчик - НИКОГА НЕ Е ИЗИСВАЛ въвеждане на mac адрес, защото връзата е PPPoE и от там става удостоверяването на абонат.

Така, че това, че си видял един тип връзка и удостоверяване, не генерализирай!

А при удостоверяване по mac адрес, просто се клонира известният на доставчика ма адрес.

ВСИЧКИ доставчици изискват мак адрес - това си е като сериен номер на windows, ако не го въведеш няма да работи

Иначе едно време нямаше автоматично приемане на ай пи адрес и се правеше ръчно,ето така

attachicon.gifБез име.png

А ти belivakov като не си наясно поне не се излагай 

Не са всички, а само тези на които услугата се оторизира по МАК адрес. Веднага давам пример. На Виваком услугата АДСЛ се осъществява чрез АДСЛ модеми. Може да си смениш 15 ЛАН карти интернета си тръгва без никаква оторизация по МАК адрес.

Колегата Belivakov ме изпревари.

Мога да добавя и още нещо. В момента имам интернет на Близу.Връзката отново е осъществена чрез модем. Отново нямам оторизация по МАК адрес.

Аз говоря за смяна на лан карта на настолен компютър,правил съм го 4-5 пъти и ако искате да работи - това е начина,няма друг

ИЗПОЛЗВА ЛИ СЕ НОВА ЛАН КАРТА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОБАЖДАШ НА ОПЕРАТОРА С НОВИЯ МАК АДРЕС

Аз понеже не съм наясно, ще взема да спра да пиша тук, че се излагам! :ph34r:  :shock11:

Аз говоря за смяна на лан карта на настолен компютър,правил съм го 4-5 пъти и ако искате да работи - това е начина,няма друг

ИЗПОЛЗВА ЛИ СЕ НОВА ЛАН КАРТА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОБАЖДАШ НА ОПЕРАТОРА С НОВИЯ МАК АДРЕС

Спри да говориш глупости моля те. Ако доставчика ти предоставя интернет чрез модем или рутер поради каква причина при смяната на ЛАН карта на компютър ще му звъниш да му казваш МАК адреса и. Това него не го интересува.

attachicon.gifБез име.png

Е това е било още по времето, когато в IPv4 адресите е имало и букви.

Спри да говориш глупости моля те. Ако доставчика ти предоставя интернет чрез модем или рутер поради каква причина при смяната на ЛАН карта на компютър ще му звъниш да му казваш МАК адреса и. Това него не го интересува.

Браво,значи си прочел предишния ми пост 

Както каза някой по назад - дори и при чисто нов рутер се обаждаш за мака,след това си го ползваш колкото си искаш

Редактирано от vikont85 (преглед на промените)

Оф, айде нека автора на темата да се пробва с доставчика си какво ще излезе и  да ни осведоми за резултата. Знам че всички знаем и всички можем, но към момента само се трупат мнения и се надговаряме кой е по-по-най.

Браво,значи си прочел предишния ми пост 

Както каза някой по назад - дори и при чисто нов рутер се обаждаш за мака,след това си го ползваш колкото си искаш

Кой точно от постовете не съм прочел? Дори и да си само с рутер и UTP кабел от доставчика не е задължително да има оторизация по МАК адрес.

Оф, айде нека автора на темата да се пробва с доставчика си какво ще излезе и  да ни осведоми за резултата. Знам че всички знаем и всички можем, но към момента само се трупат мнения и се надговаряме кой е по-по-най.

Колега, докато има Х на лан картата дори доставчика да му оторизира нейния МАК адрес пак няма да има интернет.

Ако ип-то ти е статично тоест реално и се връзваш директно с лан кабел без модеми и други глупости за нет трябва да се звънне за да засекът новия мак .За мене най-добре си е Статик ип никога не съм ползвал модеми статик ипто си е най -стабилна връзката и имам достъп навсякъде .Защитата сам си я правиш да не предоставяш данните на комшията или аверчето но вече почти всички доставчика са сложили защити на комутаторите си за кражба на нет по мак или ИП .

Точно така е. Аз съм на LAN без разни рутери, мутери и прочие между мен и уличният switch. Трябва си засичане от доставчика, при нов хардуер.

Дори и да си само с рутер и UTP кабел от доставчика не е задължително да има оторизация по МАК адрес.

Всъщност е задължително и ще дам пример - с братовчеда сме със 1 и същи доставчик.Не си платих интернета и го спряха,а той понеже заминаваше за седмица направо ми донесе неговия рутер.Свързах го с моя кабел и настолен - и интернета дойде и го ползвах,но щеше ли да стане ако неговия и моя мак са на  различни фирми ?

Всъщност е задължително и ще дам пример - с братовчеда сме със 1 и същи доставчик.Не си платих интернета и го спряха,а той понеже заминаваше за седмица направо ми донесе неговия рутер.Свързах го с моя кабел и настолен - и интернета дойде и го ползвах,но щеше ли да стане ако неговия и моя мак са на  различни фирми ?

Виж сега, не оспорвам че има доставчици, които оторизират връзката по МАК адрес.С тази част от твоето мнение съм съгласен. Не съм съгласен с две неща:

1. Не при всички ISP се налага оторизация по МАК адрес. Дадох ти примери с някой от услугите на Виваком и Близу.

2. В дадения случай щом има знак X на Лан картата означава че има хардуерен проблем ( повредена лан карта, скъсан UTP кабел, изключена свързаност от ISP), тоест няма физическа свързаност. Дори и да се продиктува МАК адреса на картата интернет няма да има.

3. Нямам нищо лично срещу теб. Извинявам се ако е в постовете си е проличало грубо отношение.

Желая ти всичко добро. Между другото очакваме информация от постващия. 

Е това е било още по времето, когато в IPv4 адресите е имало и букви.

Това беше до към 2007-8 ма

Тогава и цели улици или села бяха с еднакъв ай пи адрес - не като сега всеки потребител с отделен  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.