Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за захранването на вентилаторите

Featured Replies

Преди 10 дена ми пристигна конфигурацията и кутията имаше само един вентилатор отзад. Купих си един за отпред (Thermaltake 120mm 1000 оборота) и той се свърза посредством 3 пинов конектор. Разгледах дъното ми и има място само за 1 такъв. Имам още един, но той няма нещото което се защипва. Та въпросът ми е, като си купя още вентилатори къде да ги свържа? Чух, че ставало с някакъв кабел и директно в захранването, но тогава вентилатора винаги въртял на максимум скорост.

Забравих да кажа, дъното е asrock z97 pro3

Редактирано от hrdb (преглед на промените)

Да посредством молекс към захранването се свързват

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Аха, ясно. А могат ли да се контролират по някакъв начин? Защото не искам винаги да работят на максимума, а само когато е нужно.
http://o.static.bazar.bg/pictures3/96/pics/964d6c7fb7e2ccb66de9ff534443f660.jpg
Ако е това на снимката, мисля че в кутията на видеокартата имам 2 такива преходника, ще проверя тия дни.

Редактирано от hrdb (преглед на промените)

Аха, ясно. А могат ли да се контролират по някакъв начин? Защото не искам винаги да работят на максимума, а само когато е нужно.

Да с фен контролер

• Автор

Да, но там мисля, че са 4 пинови, а не 3.

Влизаш в сайта на Asrock, сваляш версията на FanTastic Tuning за твоето дъно, не знам дали има различни версии за различните дъна, но да не рискуваме, закачаш вентилаторите за дъното и ги настройваш както намериш за угодно... Ако не се лъжа може да ги свържеш с температурата на хард дисковете, или видеото, или да направиш права линия и винаги да седят на едно ниво...

PS: Вземаш си сплитери за вентилатори, които ще те дръпнат 1,50лв назад за сплитер и можеш да ги навържеш един за друг, така че от един конектор на дъното да захранваш да кажем 8 вентилатора. Не знам каква е кутията, но може и да няма място, дето да монтираш 8 вентилатора...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

6 мисля че може. Това със сплитера най-лесно ми се вижда,ще го имам впредвид за лятото.

PS: Вземаш си сплитери за вентилатори.., така че от един конектор на дъното да захранваш да кажем 8 вентилатора. Не знам каква е кутията, но може и да няма място, дето да монтираш 8 вентилатора...

Не е зле на всеки 2 Y абела да има подадено захранване от molex, за да несе товари захранващата линия за вентилатори от дъното.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ще се възползвам от темата на колегата, за което се извинявам, но попаднах и аз на таз дилема. Вчера докато си скривах и подреждах кабелите забелязах, че нямам 4-пинови конектори или не знам точно как се наричат. Това стана след като два от тях вързах към видеокартата, а третия към предния вентилатор при хардовете. Кутията е CM k350, а дъното е това http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M-GL%20R2.0/. Ето и снимка от системата - http://s726.photobucket.com/user/kakashi_is_the/media/20150115_023049.jpg.html. Иска ми се да си купя 120мм фенчета до cpu-то и долу до захранването (ако се побере, не съм сигурен), но не знам как да ги наглася. До охладителя има едно 80мм, но то е 3-пиново и е директно към дъното. А от захранването повече от 3 такива 4-пинови нямам. Fan контролер честно казано не знам дали ще си струва. Такива вентилаторчета смятам да взема ако ви е от полза - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=2602&sort=p.price&order=ASC.

Редактирано от Ivan Chervenkov_301818 (преглед на промените)

Казва се 4-Pin Molex Y Power Supply Cable splitter

http://www.stargatebg.com/4-Pin-Molex-Y-Power-Supply-Cable-splitter

S-PC-0636_1-228x228.jpg

VCom-%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB-Fan-

Докато не си напишете въпроса няма как да се знае дали може... :)

Тея вентилатори с тея 36dBa шум ще обръмчат света. Може да се намерят всякакви преходи кабели от всичко към всичко почти навсякъде. Моят съвет е да се потърсят по-тихи вентилатори. И ако светлината е важна да се вземе една светодиодна лента. Другият вариант е контролер.

То тая R9-280x не е от най-тихите също. Поръчах ги, обаче ги нямат в наличност и взех на deepcool. Утре ако искате може да кача 1 снимчица :). Иначе фен контролера излиза малко скъпичко, след като с преходници става работата. 

• Автор

На моето дъно където имам chasis fan  е 4 пиново, обаче щипката пасва с 3 пиновия, може ли да се ползва така?

На моето дъно където имам chasis fan  е 4 пиново, обаче щипката пасва с 3 пиновия, може ли да се ползва така?

Да.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.