Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Може ли някой да го преобразува да използва Use Multi-Byte Character Set
защото проекта ми използва: Use Multi-Byte Character Set & Use MFC in a Static Library
 
.cpp
#include "StdAfx.h"
#define gObjViewportPaint ((void(*)(HWND hWnd, short aIndex)) 0x470710)
void ViewPaint(HWND hWnd, short aIndex)
{
HDC Hdc = GetDC(hWnd);
RECT Rect;
HFONT Font;
 
GetClientRect(hWnd, &Rect);
 
Rect.top = 0;
Rect.bottom = 121;
FillRect(Hdc, &Rect, CreateSolidBrush(RGB(255, 255, 255)));
 
Rect.top = 20;
Rect.bottom = 117;
FillRect(Hdc, &Rect, CreateSolidBrush(RGB(255, 0, 0)));
 
int bMode = SetBkMode(Hdc, TRANSPARENT);
 
Font = (HFONT)(SelectObject(Hdc, CreateFont(80, 0, 0, 0, FW_NORMAL, FALSE, FALSE, FALSE, DEFAULT_CHARSET, OUT_DEFAULT_PRECIS, CLIP_DEFAULT_PRECIS, 5, DEFAULT_PITCH | FF_DONTCARE, "Tahoma")));
SetTextColor(Hdc, RGB(0, 0, 0));
DrawText(Hdc, "MundoMu Classic 0.97d", 24, &Rect, DT_CENTER | DT_VCENTER | DT_NOPREFIX | DT_SINGLELINE);
SelectObject(Hdc, Font);
SetBkMode(Hdc, bMode);
ReleaseDC(hWnd, Hdc);
 
gObjViewportPaint(hWnd, aIndex);
}
 
.h:
#ifndef PAINT_H
#define PAINT_H
 
void ViewPaint(HWND hWnd, short aIndex);
 
#endif
 
errros:
Error 1 error LNK2019: unresolved external symbol __imp__SetTextColor@8 referenced in function "void __cdecl ViewPaint(struct HWND__ *,short)" (?ViewPaint@@YAXPAUHWND__@@F@Z)
Error 2 error LNK2019: unresolved external symbol __imp__SelectObject@8 referenced in function "void __cdecl ViewPaint(struct HWND__ *,short)" (?ViewPaint@@YAXPAUHWND__@@F@Z)
Error 3 error LNK2019: unresolved external symbol __imp__CreateFontA@56 referenced in function "void __cdecl ViewPaint(struct HWND__ *,short)" (?ViewPaint@@YAXPAUHWND__@@F@Z)
Error 4 error LNK2019: unresolved external symbol __imp__SetBkMode@8 referenced in function "void __cdecl ViewPaint(struct HWND__ *,short)" (?ViewPaint@@YAXPAUHWND__@@F@Z)
Error 5 error LNK2019: unresolved external symbol __imp__CreateSolidBrush@4 referenced in function "void __cdecl ViewPaint(struct HWND__ *,short)" (?ViewPaint@@YAXPAUHWND__@@F@Z)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каква среда за разработка използваш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как го свързваш. Грешките са на линкера. Не си написал необходимите либ файлове.


Добави към командния ред на линкера gdi32.lib

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

прав си така е забравил съм, но вместо да си играя с линкера използвам този метод

#pragma comment(lib,"gdi32.lib")

и сичко е бомба ,благодаря


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.