Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно мп3/4

Featured Replies

Здравейте решил съм да си купувам мп4 на Sony с слушалки тип тапи но влезнах в статия където пише че мп3-ките са много вредни и съм пред отказване да си купувам колко толкова са вредни каква е разликата ако е на телефон или мп3/4 ?

• Автор

Не разбрах каква е вредата? На околната среда ли...

Тревожни факти завлиянието напортативните MP3 плеъри върху слуха изнесоха изследователи от британския институт за глухота RNID(Royal National Institute for Deaf People). Учените настояват производителите на цифрови музикални плеъри да поставят предупредителни надписи на своите продукти, че могат да повредят слуха.

65% от потребителите на MP3 плеъри на възраст от 18 до 30 години слушат музика със сила над 85 децибела, което е еквивалентно на поставяне на будилник в ухото. Слушане с такава сила в продължение на един час може да повреди слуха, алармира Международната здравна организация.

Младежите държат средно по 21 часа на седмица слушалките на ушите си, без да подозират за опасността, твърдят от RNID. Експертите препоръчват използване на закрити слушалки, вместо малките такива, които се пъхат вътре в ухото.

За опасно се смята ниво на звука, при което околните чуват музиката от слушалките на разстояние от един метър, посочват от изследователите от RNID. ето

Здравейте решил съм да си купувам мп4 на Sony с слушалки тип тапи но влезнах в статия където пише че мп3-ките са много вредни и съм пред отказване да си купувам колко толкова са вредни каква е разликата ако е на телефон или мп3/4 ?

Не пречи да си вземете mp3 плеър и да смените слушалките с тип  On Air (Full Size).

Как да изберем перфектните за нас слушалки

П.П. И аз не съм привърженик  на слушалките тип "тапи" , които увреждат слуха.

Тревожни факти завлиянието напортативните MP3 плеъри върху слуха изнесоха изследователи от британския институт за глухота RNID(Royal National Institute for Deaf People). Учените настояват производителите на цифрови музикални плеъри да поставят предупредителни надписи на своите продукти, че могат да повредят слуха.

65% от потребителите на MP3 плеъри на възраст от 18 до 30 години слушат музика със сила над 85 децибела, което е еквивалентно на поставяне на будилник в ухото. Слушане с такава сила в продължение на един час може да повреди слуха, алармира Международната здравна организация.

Младежите държат средно по 21 часа на седмица слушалките на ушите си, без да подозират за опасността, твърдят от RNID. Експертите препоръчват използване на закрити слушалки, вместо малките такива, които се пъхат вътре в ухото.

За опасно се смята ниво на звука, при което околните чуват музиката от слушалките на разстояние от един метър, посочват от изследователите от RNID. ето

Ти сам си го написал - при слушане с нива над 85 dB., независимо дали е МР3 или МР4. Единствено може да се слушат над тези нива свиренето на щурците и пърхането на пеперудите.

Този модел  има в комплекта освен малките слушалки и още едни големи. Още има и функция която предупреждава при усилване над определено ниво за опасност от увреждане на слуха /естествено ако искаш да се съобразяваш с това/. Иначе трябва да се усилва разумно с всички видове слушалки, особено с тези които са в ушния канал "тапи" защото след време вместо слушалки ще ползваш слухов апарат.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Капитане, предния ми пост излезе на половина има някакъв проблем?

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.