Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко битов windows 7 да кача на лаптопа

Featured Replies

Интереса на производителите е свързан по-скоро с корпоративни клиенти и много скоро 32-битовите версии ще са рядкост, както за ОС, така и за приложения.

Точно при корпоративните клиенти с висока трудност е мигрирането и подмяната на системи, които не могат да работят с 64 битови операционни системи. Тези корпоративни клиенти с голямо нежелание и натиск върху Microsoft успяха да принудят последният да удължава няколко пъти поддръжката на WindowsXP. Корпоративните клиенти не горят от желание постоянно да сменят софтуер и да мигрират между платформи, версии и системи. Това струва време, пари. Също както и изчистването на грешки, несъвместимости и проблеми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Точно при корпоративните клиенти с висока трудност е мигрирането и подмяната на системи, които не могат да работят с 64 битови операционни системи. Тези корпоративни клиенти с голямо нежелание и натиск върху Microsoft успяха да принудят последният да удължава няколко пъти поддръжката на WindowsXP.

Хм, зависи. ТОва, което лично наблюдавам в корпоративни среди е че всичко ново е 64-битово. И няма връщане назад. А конкретно ХР отдавна не е наличен, миграцията към 7 (вече към 8) мина и се забрави

Хм, зависи. ТОва, което лично наблюдавам в корпоративни среди е че всичко ново е 64-битово. И няма връщане назад. А конкретно ХР отдавна не е наличен, миграцията към 7 (вече към 8) мина и се забрави

Аз имам пък малко по-различни впечатления и наблюдения. Всичко ново, ами останалото старо? Иначе твоите корпоративни познати са изключително невежи да мигрират към 8. 8.1 на тестова платформа бие всички рекорди за проблеми до сега. Все едно още е някаква beta или гледам XP, ама без service pack нито един.

Иначе за 64 битовите системи си прав, очевидно имат предимства пред 32 битовите. В личен план обаче остава чуденката дали с 3GB RAM, примерно потребител като мен да сложи ли такава, при условие че предимствата свързани със заделянето на повече RAM свършват предвид факта, че свободната памет от тези 3GB при 32bit OS всъщност просто ще ми се заеме от 64bit OS и пак няма да видя нищо повече от тази RAM.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз имам пък малко по-различни впечатления и наблюдения. Всичко ново, ами останалото старо? Иначе твоите корпоративни познати са изключително невежи да мигрират към 8. 8.1 на тестова платформа бие всички рекорди за проблеми до сега. Все едно още е някаква beta или гледам XP, ама без service pack нито един.

Иначе за 64 битовите системи си прав, очевидно имат предимства пред 32 битовите. В личен план обаче остава чуденката дали с 3GB RAM, примерно потребител като мен да сложи ли такава, при условие че предимствата свързани със заделянето на повече RAM свършват предвид факта, че свободната памет от тези 3GB при 32bit OS всъщност просто ще ми се заеме от 64bit OS и пак няма да видя нищо повече от тази RAM.

Какво да ти кажа, миграция към 8 за сега не се прави, тя си идва с новите машини. ИНаче твърдо 7.

А за 3 ГБ - няма смисъл, 64битовите са по-големи (програми, заемана памет). Освен това няма да спечелиш нищо от платформени ограничения с толкова налична памет. Но все пак имай предвид че си е риск да ползваш ОС, която е извън поддръжка

Не знам кво се дърлите ................домашен потребител ползва 3-4 таба е браузър и скайп евентуално.Ако се ползват тежки приложения изискващи ресурс вече отиваме на 8 гб за безаварийна работа.Дори и с 3гб може да сложиш 64 битова ОС .....важното е да спреш стартирането на ненужни приложения ,спокойно може да го докараш 64 битова Уиндоус до 700 мб в идле режим!

Не знам кво се дърлите ................домашен потребител ползва 3-4 таба е браузър и скайп евентуално.

Аз лично в браузера си имам между 10 и 40 таба средно. Отварям си страници и си ги оставям за по-късно четене. Ако имат и флаш, браузерът ми точи над 1.5GB RAM. И тогава може и да крашне флаша или зависва често браузера.

Не знам кво се дърлите ................домашен потребител ползва 3-4 таба е браузър и скайп евентуално.Ако се ползват тежки приложения изискващи ресурс вече отиваме на 8 гб за безаварийна работа.Дори и с 3гб може да сложиш 64 битова ОС .....важното е да спреш стартирането на ненужни приложения ,спокойно може да го докараш 64 битова Уиндоус до 700 мб в идле режим!

За Windows xp ли говорите  или по голяма версия защото моя комп е с 3 гб рам памет сложа ли му Windows 7  и всичко отива на 85 % натоварване без да съм отворил нищо може и да се съглася с вас ,но ви говоря за настолен комп за лапатопа не говоря извинявам се за оффтопика , нодано да сте помогнали на човека моя комп е Motherboard Name Asus P5KPL-AM SE 3 gb. ram

Дал съм снимка в по-преден пост на моята машина..............780 мб рам в идле режим.Дали си със настолен или със лаптоп няма значение.Важното е какво стартира със зареждане на ОС.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

На домашен потребител хоум премиум му е достатъчен..............пак казвам квото и да сложи тоя процесор ще се задъхва след 2-3 таба във браузър.Предлагам Линукс Мате или XFCE  32 бита.

Моя лаптоп е на 750-800 рам в идле режим..........стига сте писали небивалици.Джам 7 се разпростира според инсталираната рам памет.Пак казвам домашен потребител не може да усети разликата между хоме премиум.про и ултимейт.

ето моя лаптоп с 64 битов джам в идле режим ЦЪК

А можеш ли да ми кажеш как мога да настроя и моя win в идле режим да тествам как ще се държи ? Благодаря предварително 

Idle status  е тогава когато нямаш стартирано приложение или браузър,стартираш компютъра оставяш го да зареди на десктоп.Това е

Не мъчете машината със X64. С налични 3,5GB(+512MB shared video) няма смисъл от такава гимнастика като 64. А и не ввярвам на нея да се ползва някаъв специализирано и тежък софтуер изискващ задължително X64.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.