Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за настройване на вентилатори

Featured Replies

От някое време забелязвам, че температурата на един от дисковете ми достига 42-44 градуса при 20 градуса в стаята. Предполагам причината е че практически напълних и двете касетки с дискове. Останалите са "зелени" и температурата им е 25-35 градуса, но лятото температурите се качват с по около 10 градуса и ако не взема мерки, онзи диск(WD Caviar Black) ще отиде над 50 градуса. В момента пред него има един 120 мм вентилатор(макс. 800 оборота), но конектора, на който съм го включил има 3 режима - тих, нормален и максимален. В момента е на следният и не ми се иска да го пускам на максимален. Хардуерното решение е да разменя конекторите на предните два вентилатора, защото на другият имам 6 или 7 "ръчни скорости" и така мога да вдигам оборотите на по-малки стъпки.

Мисля си дали няма някакво подходящо софтуерно решение. Преди малко инсталирах програмата на Асрок - F-Stream. Неприятното е, че първо вентилаторите са обвързани с температурата на процесора, а за мен тя не е проблем. Другият проблем е с графиката на вентилатора. Изглежда, че мога да сваля минималната скорост до 0, но не виждам как да я вдигна над 60% примерно. Има 4 междинни точки от графиката, които мога да местя някак си, но от 60% линията скача вертикално нагоре на 100% - тоест не мога да задам стойности между 60% и 100%.

• 1 година по-късно...

Не мисля ,че вентилатора ще окаже някакво влияние, още повече че останалите хардове са ок. По скоро е грешно отчитане на температурата.

:)

Пробвай да конфигурираш вентилатора с помощта на speedfan

Монтираш допълнителен вентилатор, за да подобриш охлаждането. Няма друг вариант. Ако хард диска продължава да стои на 50 градуса ще го загубиш в скоро време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.