Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за SSD

Featured Replies

Искам да попитам има ли смисъл да взема SSD, след като е с ограничен брой записи ? 

Искам да попитам има ли смисъл да взема SSD, след като е с ограничен брой записи ? 

Да, определено има достатъчно предимства, а и има повече от сериозен запас от клетки, които да се използват, след като някои от използуваните отначало, завършат жизненият си цикъл.

Прецени си сам. Ето информация по твоето запитване. Така или иначе SSD си има гаранция, ако нещо се повреди ще ти го сменят с нов.

Има смисъл,ако се изпозва за системен дял.Системата ще работи много по бързо,от който и да е нормален хард диск.

• Автор

Ясно ми е, че ще работи много по-бързо, но колко живот ще има ?

Ами има повече от достатъчно и техническа информация на страниците на всеки от моделите SSD устройства които си харесаш, за да можеш да направиш конкретен избор, ако се колебаеш между няколко модела. В интернет мрежата има и ревюта на повечето от наличните модели, има и отзиви на потребители...Общо взето с понижението на качеството на произвежданите серии HDD устройства, което се наблюдава в последните няколко години...Излиза че SSD, вече имат по-дълъг(реален) "живот" от HDD.

Колко живот ще има това никой не може да каже. За тази цел има гаранция. Поне за хард дискове и за SSD до момента лично аз не съм имал проблеми, ако се наложи да се сменят.

Ако качваш и триеш постоянно, ще му скъсиш живота. За мен още няма смисъл от ssd.

Ако качваш и триеш постоянно, ще му скъсиш живота. За мен още няма смисъл от ssd.

А след като ще бъде системен диска, то кеширането по същия начин би го съсипал. Както по-нагоре са казали има си гаранция за тази работа. Дали има или няма смисъл вече е друг въпрос.

А след като ще бъде системен диска, то кеширането по същия начин би го съсипал. Както по-нагоре са казали има си гаранция за тази работа. Дали има или няма смисъл вече е друг въпрос.

Е две години ще изкара, ама после... ;)

После нов.

OFF:// Лично аз бих купил един нов 1TB, че даже и 2TB HDD за тези пари, пък дали системата ще стартира за 15 или 30 секунди ми е все тая. Лично мнение...

Приятел. Гаранцията на най-евтините серии и то в налични бройки от стари модели е от порядъка на 3 години от производителите. По-добрите серии са с по 5, а има и с 10 години гаранция Примерно Самсунг 850 Про серията, е с 10 години гаранция по западните онлайн магазини, вероятно и други производители имат серии с такива дълги гаранционни периоди. Не съм се задълбочавал в търсене, нашите търговци дали не са си отрязали някоя и друга година...

Има някои оптимизации ,като преместване на юзер папките ,както и ограничаването на някои системни операции ,които съкращават живота им. Аз съм с SSD от доста време ,ползвам го за системен дял ,и съм много доволен.

Ако се интересуваш какво точно се оптимизира ето материала: http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

Относно живота ,и гаранцията ,мисля че 3 години е предостатъчно ,като се има предвит ,че един HDD може да се скапе също ,и то за много по-кратко време.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Е ти се радвай ако изкара 2 години. Ако мислиш, че в момента хардуера се прави да държи 4-5 години отсега си се излъгал.

• Автор

После нов.

OFF:// Лично аз бих купил един нов 1TB, че даже и 2TB HDD за тези пари, пък дали системата ще стартира за 15 или 30 секунди ми е все тая. Лично мнение...

Взех си нова конфигурация и сега се чудя дали и SSD да си взема. Иначе имам хард Barracuda 1TB. А колкото до мненията ви останах с извода, че и да взема SSD трябва да гледам на първо място да има повече години гаранция. Ще следя темата.

Няма какво да й следите на темата. Не сте ни указал че ще купувате, не сте представил бюджет за покупката. Само сте попитал, дали има или няма смисъл. Че има смисъл, е еднозначно според мен. Преди 4-5 и повече години, съотношението цена/обем при тези устройства все още беше не особено изгодно за обикновените потребители, но нещата вече с промениха и макар единица обем все още да е доста по-скъпа отколкото при традиционните HDD-та, а и след като такова имате в наличност, това отпада като отрицателно обстоятелство, що се отнася до избора. Та ако искате темата да има развитие, ако модераторите нямат против, чакаме да се представи бюджет и да се почнат с предложенията. Макар че защото става въпрос за избор на нов компонент, май е по-добре създаване на тема в Нови конфигурации и части, въпроси, препоръки и мнения

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Аз имам SSD най-нисък клас на 2 години и никакъв проблем не е направило... Adata SP600 128G е модела...С 5 години гаранция е перфектно SX910 е най-добре.Самсунг не мога да препоръчам освен 850про серията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.