Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Форд Галакси (2004г, 2.3 бензин) проблем с паленето

Featured Replies

Здравейте, колеги. Имам проблем с Ford Galaxy 2004г., 2.3 бензин. 

Баща ми е решил да пътува, запали Форда и изведнъж угасна и отказа да пали. Когато въртя ключа се чува само едно цъкане, нищо друго. Да не би проблема да идва от алармата, един приятели ми каза, че може да е от там. Пробвахме да запалиме директно от стартера, дал съм кабелите на късо, но не иска да върти. Моля, споделете вашето мнение, какъв може да е проблемът.

Благодаря!

Здравейте, колеги. Имам проблем с Ford Galaxy 2004г., 2.3 бензин. 

Само може да си пишем глупости в тая тема. Няма как да го ремонтираме от тук.

Ако толкова ти е зор стартера даваш на късо единия де идва от акумулатора и тоя де влиза в бендикса. Ако не върти стартера ти е за ремонт.

За сега друго не мога да ти кажа що не пали.

• Автор

Само може да си пишем глупости в тая тема. Няма как да го ремонтираме от тук.

Ако толкова ти е зор стартера даваш на късо единия де идва от акумулатора и тоя де влиза в бендикса. Ако не върти стартера ти е за ремонт.

За сега друго не мога да ти кажа що не пали.

Дадохме с ключ към бендикса, акумолатора е доста добър. Да не би проблемът да идва от алармата? 

Как да ти кажем от къде идва проблема бе човек?Как да ти кажем дали жена ти е малко бременна или много бременна?

Може да е от много неща,това е автомобил,не телефон или PC.

• Автор

Поне знаете ли къде се намират бушоните на тази кола? 

Дадохме с ключ към бендикса, акумолатора е доста добър. Да не би проблемът да идва от алармата? 

Няма как при условие че даваш +12V на бендикса и акумулатора ти е добър а стартера не върти проблема да е от алармата. Поне изхвърля ли бендикса ?

• Автор

Няма как при условие че даваш +12V на бендикса и акумулатора ти е добър а стартера не върти проблема да е от алармата. Поне изхвърля ли бендикса ?

Да, изхвърля, но не върти.

Да, изхвърля, но не върти.

От тук имаш два варианта.

Слаб акумулатор, лоши връзки по клемите  или стартер (четки за смяна или колектори за струговане ако имат изобщо за къде) за ремонт.

п.п. А стартера върти ли на празен ход ако го свържеш на късо между двете гайки на бендикса де са 12 или 13 мм ?

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Отиваш на майстор. По форуми не става, особено ако си нямаш понятие. Възможни места, и всичко трябва да се провери.

Задръстена горивна система - помпа, филтър, инжектори. При контакт помпата трябва да врътва.

Стартера трябва да завърта двигателя. Имобилайзер или аларма могат да блокират това. Измерване напрежението на акумулатора при стартов режим.

Ако има гориво и върти двигателя може да има проблем в бобина, кабели, свещи - да няма искра.

Предпазители могат да се измерят. При някои модели се наблюдава и лош контакт в самата кутия с предпазители. Помага презапояване. Но наслуки не става.

След като венъж е запалило подозирам горивна система. Но не даваш подробности. Под цъкане какво разбираш - цъка реле или завърта горивна помпа?

На сервиз и това е.

Има едни "предпазители" - при удар изключва горивна помпа и няма палене. Виж къде е при теб, обикновено отзад на шофьорския сенник има лепенка. http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=1682

Може и изгоряла бобина http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=62319

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Отиваш на майстор. По форуми не става, особено ако си нямаш понятие. Възможни места, и всичко трябва да се провери.

Задръстена горивна система - помпа, филтър, инжектори. При контакт помпата трябва да врътва.

Стартера трябва да завърта двигателя. Имобилайзер или аларма могат да блокират това. Измерване напрежението на акумулатора при стартов режим.

Ако има гориво и върти двигателя може да има проблем в бобина, кабели, свещи - да няма искра.

В  случая не върти стартера а се правят предположения за други повреди ! Ми дай първо човека да каже стартера върти като луд и колата не пали.

Аларма няма как да блокира стартер при условие че се подава +12v директно на бедикса и той сработва.

Имах преди време идентичен проблем с една служебна кошница и се оказаха четките на стартера... Така описано, би трябвало да е стартер.

Какво и накъде с какъв ключ са дали не е ясно. Факта е че нищо не им е ясно. Колата е запалила и е угаснала. Два различни дефекта едновременно са малковероятни. Така че акумулатор и/или компютър/имобилайзер/аларма, особено ако не е карана месец.

Един прост волтметър на захранването ще изясни доста неща.

• 2 години по-късно...

здравейте,може ли малко помощ.имам форд галакси 97година,на метан съм.вчера сутринта я запалих и утидох на работа,но след обед не можах да я запаля.подадох директен ток от акомулатора,но пак не иска да запали даже взе да ми пада акомулатора,а той е на 4 месеца.помогнете от какво може да е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.