Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1000 лв

Featured Replies

То пак става де ... ама друго си е да вземеш по-качественни компоненти и да не ти пука на шапката, освен ако не се падне някой дефект , ама тва е 1на 100 , тряя си голям карък.. - Става Впрос за ASUS-a.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Отговори 132
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дори като допълнение не много по темата...

Много хора може да ме опровергаят но лично мое наблюдение е че за АМД AM3+ платки трябва да се избягват Асус/Асрок.

Не казвам че са лоши в предвид само Асус но под АМД АМ3+ са много проблемни.

За FM сокетите Асус и Асрок са добре но за АМ3+ са трагедия. За Интел също са добре.

Но за АМ3+ най-добрите и надеждни са Гигабайт (лично мнение изградено от опита с АМД)

Също MSI  би бил добър избор, но много малко се намират на нашия пазар.

То пак става де ... ама друго си е да вземеш по-качественни компоненти и да не ти пука на шапката, освен ако не се падне някой дефект , ама тва е 1на 100 , тряя си голям карък.. - Става Впрос за ASUS-a.

Ооо не, трябва да си голям късметлия за да уцелиш платка Асус на АМ3+ да е всичко наред.

А въпросния гигабайт който споменах евтиния е достатъчно стабилен и за овърклок до някъде 4.2/4.3 ГХз 

При тези дъна за АМ3+ особено с голите мосфети дори на фабрични честоти има проблеми със стабилността.

• Автор

Росене 1300 ама нищо

ся няма да хвърлям 1000 лв в коша

Росене 1300 ама нищо

ся няма да хвърлям 1000 лв в коша

Ти да не поръча вече ?

Не те разбрах.

Мисълта ми е малко офтопик направих но би било полезно да следиш дискусията, и да си направиш извод.

Монката го остави той навсякъде се слага. А тук аз говоря от практически опит с АМД. Да някога бях Интел фанатик но много неща се промениха.

Общата идея е за АМ3+ Сокет най-вече избягвай дъна с голи мосфети. Ако търсиш безпроблемна работа на АМ3+ Гигабайт/МСИ, подробността при тях е че и двете не се славят с кой знае какви клок възможности, но именно с МСИ е поставян рекорд (не клокването е важно но подчертавам), нали Асус са добри за овърклок но имат проблем с АМ3+ 

Може да ми оспори някой мнението но почти всеки който знам с Sabertooth или Crossair V Formula се е сблъсквал с някои проблеми.

Амдто нали и по добро от i5

А амд-то кво ще бъде? Кво да разбираме под амд?

Амдто нали и по добро от i5

Този въпрос ще породи някой спор.

И знаейки този риск ще кажа.. Много зависи.

FX 63XX има 6 нишки това му дава известно предимство пред i5 (когато опре до повече ядра). 

В други ситуации може да са равни с i5 дори i5 да е и по-добър от него. Не може точно да се каже когато се сравняват 4 нишкови и 6 нишкови същото важи и за 2 и 4 нишкови и 6 и 8.

• Автор

Не те разбрах.

Мисълта ми е малко офтопик направих но би било полезно да следиш дискусията, и да си направиш извод.

Монката го остави той навсякъде се слага. А тук аз говоря от практически опит с АМД. Да някога бях Интел фанатик но много неща се промениха.

Общата идея е за АМ3+ Сокет най-вече избягвай дъна с голи мосфети. Ако търсиш безпроблемна работа на АМ3+ Гигабайт/МСИ, подробността при тях е че и двете не се славят с кой знае какви клок възможности, но именно с МСИ е поставян рекорд (не клокването е важно но подчертавам), нали Асус са добри за овърклок но имат проблем с АМ3+ 

Може да ми оспори някой мнението но почти всеки който знам с Sabertooth или Crossair V Formula се е сблъсквал с някои проблеми.

Абе за клок ме е страх

Абе за клок ме е страх

Няма от какво да се страхуваш. Не знам при интел положението как е, но АМД покриват гаранция дори при повреда вследствие на Овърклок но само ако е правен с AMD Overdrive.

Отключените процесори имат потенциал и съответния резерв.

• Автор

ПРОЦЕСОР INTEL CORE I5-4690K 3.5GHZ, 6MB, LGA1150 BOX

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3

Отключения i5 4690K е много по-добър процесор

Разлика от 300 лева в цената обаче.Ако си го намерил за 204 лева го взимай,но ако искаш просто да разцъкаш малко игрички FX6300 е твоят избор,че ще сложиш и по-добра карта вместо процесор...

Ако искаш сравнение между двата i5 4690k ще е по-бърз от FX6350 в повечето случаи.

Но той е и доста по-скъп. Разликата в производителността би била много малка в полза на i5 4690k (обща производителност), нека не я бъркаме с тази в игрите.

Първо виж разликите в цените..

Първата връзка си я сбъркал.

Дай модела да погледнем.

http://plesio.bg/danni-platki-c-69977721/msi-970a-g43-am3-970-ddr3-p-310416.html

Ако е това по-добре Гигабайта, той има по-добър биос и охлаждане на мосфетите.

• Автор

Първата връзка си я сбъркал.

Дай модела да погледнем.

http://plesio.bg/danni-platki-c-69977721/msi-970a-g43-am3-970-ddr3-p-310416.html

Ако е това по-добре Гигабайта, той има по-добър биос и охлаждане на мосфетите.

Еми да поръчвам ли ?

Ако искам после да сложа още 2x4 ще издържи ли ?

кое дали ще издържи.

Всичко е наред можеш да слагаш до 32ГБ рам на FX процесорите.

Дадох ти това предложение за конфигурация за да имаш по-качествена кутия и захранване както и по-качествена дънна платка.

Кое те притеснява така и така получаваш гаранция за всеки компонент.

• Автор

кое дали ще издържи.

Всичко е наред можеш да слагаш до 32ГБ рам на FX процесорите.

Дадох ти това предложение за конфигурация за да имаш по-качествена кутия и захранване както и по-качествена дънна платка.

Кое те притеснява така и така получаваш гаранция за всеки компонент.

Видях че intel имат Turbo Boost ? Което значи че работят с тази честота ли ??

а амдто имат Turbo frequency ?? имат ли разлика 2те 

Или могат да се клокват до там ??

Или могат да се клокват до там ??

Това са технологиите на двете марки.

Значи Турбо Бууст е функция която при нужда от ресурс автоматично клоква половината ядра на процесора до зададената турбо честота.

• Автор

Това са технологиите на двете марки.

Значи Турбо Бууст е функция която при нужда от ресурс автоматично клоква половината ядра на процесора до зададената турбо честота.

И при двете е така нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.