Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за определени квартали в София

Featured Replies

Привет на всички!

Предстои ми покупка на жилище в София. Офертите на които попадам са предимно в кварталите "Люлин 8, 9 10" и "Люлин - център", "Надежда 1, 2 и 3", "Дружба 1 и 2", "Слатина", "Западен парк", "Овча купел 1 и 2" и "Хаджи Димитър". Търся мнения къде е най-добре за живееене с всички плюсове и минуси /транспорт, магазини, детски градини и училища, наличие на цигани и др./. Има оферти за "Връбница 1 и 2" и "Обеля 1 и 2", но ми се виждат далече. Моля, без мнения от типа купи си в "Лозенец" и подобни. За толкова пари - толкова. Ако може всеки коментирал да направи класация на кварталите спрямо неговите виждания /от най-добър към най-лош/. Например: Люлин, Надежда, Дружба, Слатина, Западен парк, Овча купел, Хаджи Димитър. Благодаря предварително.

Привет на всички!

Предстои ми покупка на жилище в София. Офертите на които попадам са предимно в кварталите "Люлин 8, 9 10" и "Люлин - център", "Надежда 1, 2 и 3", "Дружба 1 и 2", "Слатина", "Западен парк", "Овча купел 1 и 2" и "Хаджи Димитър". Търся мнения къде е най-добре за живееене с всички плюсове и минуси /транспорт, магазини, детски градини и училища, наличие на цигани и др./. Има оферти за "Връбница 1 и 2" и "Обеля 1 и 2", но ми се виждат далече. Моля, без мнения от типа купи си в "Лозенец" и подобни. За толкова пари - толкова. Ако може всеки коментирал да направи класация на кварталите спрямо неговите виждания /от най-добър към най-лош/. Например: Люлин, Надежда, Дружба, Слатина, Западен парк, Овча купел, Хаджи Димитър. Благодаря предварително.

Един съвет от мен. Недей се ограничава в един или дори няколко квартала. Уточни си бюджета и хващай да обикаляш. Избери си правилното жилище, недей прави компромиси заради това че било в тоя или оня квартал. Убеден съм, че като го видиш, ще си го познаеш. Във всеки квартал може да се намерят хубави места, близо до транспорт, училища, и т.н. каквото точно ти и семейството ти търсите. Стига да имаш достатъчно време и търпение.

П.П. и да е до (бъдеща) спирка на метрото! :D Няма да съм аз, ако не го кажа :)

Редактирано от flare (преглед на промените)

Всичко е много относително колега, защото Люлин е колкото един среден град в България :), трябва да отидеш да видиш в кой точно блок имаш оферта - и тогава евентуално да попиташ дали има някой наблизо да каже + и -.  Във всеки един от изброените квартали има и училища, и детски градини и магазини и всичко - ние няма как да знаем, къде ще е твоят блок, за да ти кажем дали са ти близо.

Като огромен + за транспорт бих дал метрото - Лесно може да видиш в кои квартали и къде точно минава.

Лично мое мнение - в Люлин не бих живял никога, прекалено преселено на който и да съм ходил на гости винаги трудно съм си намирал място да паркирам, но пак повтарям ти може да имаш оферта за гараж и ти дреме - строго индивидуално е това, не може така да се обобщава, без да знаем конкретната оферта.

Надежда е хубав, спокоен квартал (стига да не е много близо до Ломско шосе), там също има метро, имам роднини живеещи там много им харесва квартала.

Дружба - плюсове - близо до изход от София, лесен подстъп до центъра през Цариградско, след 2-3 месеца и метро пускат, малко по - ниски цени на жилищата - определено бих се замислил сериозно, макар че не съм гледал скоро и може факта, че метрото скоро ще минава и там да е вдигнал цените на имотите.

Западен парк и Хаджи Димитър са доста малки квартали - лично мое мнение огромен проблем с паркоместата, но отново не знам каква ти е конкретната оферта за апартамент там.

Бе гледай да няма зелена/синя зона там дето ще купуваш, огледай се примерно вечер към 20:00 дали може да се намери място около конкретният блок където имаш оферта за покупка, да не се окаже че правиш огледа по обяд и места бол... Лесно може да поразгледаш с гугъл street view-то как е положението наоколо за училища, градини, магазини и т.н. През bgmaps може да видиш всички спирки на градски, някои банки, търговски обекти, бе доста подробна информация.

Мисли много добре, защото като гледам си посочил квартали в 4 краища на София :)

А ако ще купуваш ново строителство определено не гледай квартала, а коя фирма е изпълнител/строител! Това е от най - най - огромно значение, защото качеството на изпълнение не е едно и също има фирми, които продават с по 200-300 евро по - скъпо от другите, но повярвай ми има защо!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

защото Люлин е колкото един среден град в България :)

Само 5-6 града са по-големи всъщност :P

• Автор

Да уточня. Става дума за панелна гарсониера до 25000 евро. Това са ми възможностите.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Да уточня. Става дума за панелна гарсониера до 25000 евро. Това са ми възможностите.

Не искам да те раздумвам, но обмислил ли си го добре? А семейство, а деца - в гарсониера...

Съвет от мен (не че го търсиш) отдели на страна 5 000 евро (за ремонт, мебели, най - нужните в началото неща) - 20 000 евро първоначална вноска + още толкова заем (няма как) и си вземаш по - голям апартамент, разбира се с много търсене може да намериш от някой много закъсал човек и на по - добра оферта, но обмисли добре ако имаш парите кеш - дали си заслужава да си купиш гарсониера.

Ако пък мислиш за заем, за гарсониера по - добре си живей на квартира аз лично не виждам нищо лошо в квартирите :)

Само 5-6 града са по-големи всъщност :P

Обаче на брой на население не на територия :), аз по - скоро визирах територия иначе си прав по брой жители може и по - малко от 6 да са

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Надежда. Хубав, спокоен, добре уреден квартал, с много зеленина, има метро, северният парк ти е на една ръка разстояние, няма много мангусти. Две години съм живял там, бях много доволен.

Слатина  не заменям за никой друг квартал

:)

Дружба 1 .. просто няма такава тишина и спокойствие. 

Парк с езеро. Уникално.

Магазини на куп в огромен един "пазар". 

Детски градини, училища.

2015 метрото ще минава през Дружба 1 в близост до парка.

Пък и от тук минават най-редовните автобуси заради летището - 84,604.... :)

РПУ-то до нас държи номадкстата сган кротка и тиха.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

За тази цена може да се намери маломерен двустаен или гарсониера Лукс, която може да се преустрои в двустаен.

Колкото до квартала, за мен най-добър от посочените е "Надежда".

Даже, ако искаш мога да ти препоръчам много сериозна фирма, която много ни помогнаха в избора ... и сме предоволни. :) 

Зависи .. ново, старо строителство?

• Автор

Даже, ако искаш мога да ти препоръчам много сериозна фирма, която много ни помогнаха в избора ... и сме предоволни. :)

Зависи .. ново, старо строителство?

Ако не те затруднява, прати ми фирмата на лично съобщение.

• 5 месеца по-късно...

Дружба 1 .. просто няма такава тишина и спокойствие. 

Парк с езеро. Уникално.

Магазини на куп в огромен един "пазар". 

Детски градини, училища.

2015 метрото ще минава през Дружба 1 в близост до парка.

Пък и от тук минават най-редовните автобуси заради летището - 84,604.... :)

РПУ-то до нас държи номадкстата сган кротка и тиха.

Може би не е актуално вече да се коментира, тъй като човека вероятно си е купил жилище, но се включвам за да отбележа, че, по мое мнение, тук всеки си хвали квартала. В тази връзка отговарям на коментара на госпожата: Два пъти съм ходил в Дружба. Без да имам желание да се заяждам, искам да кажа, че /отново по мое мнение/ този квартал е много неприятен, не е устроен /инфраструктурно/ и въпреки метрото не бих го предпочел. Доста по-отдалечен се явява от града от други крайни квартали, като Младост-4 и Люлин 1 и Люлин-5/ (дори и ако смятаме пътуването с метрото). "Дружба" може да се сравни като атмосфера единствено със "Обеля". Относно ромите, за които говори госпожата, мога да кажа, че по цял ден стоят отвън и гърмят пиратки и слушат силно музика. Как е през нощта - не мога да кажа. Става дума за улицата на културния дом "Искър", а мисля, че и самото РПУ е близо. Не искам да влизам в спор със защитници на квартала! Безсмислено е.

Може би не е актуално вече да се коментира, тъй като човека вероятно си е купил жилище, но се включвам за да отбележа, че, по мое мнение, тук всеки си хвали квартала. В тази връзка отговарям на коментара на госпожата: Два пъти съм ходил в Дружба. Без да имам желание да се заяждам, искам да кажа, че /отново по мое мнение/ този квартал е много неприятен, не е устроен /инфраструктурно/ и въпреки метрото не бих го предпочел. Доста по-отдалечен се явява от града от други крайни квартали, като Младост-4 и Люлин 1 и Люлин-5/ (дори и ако смятаме пътуването с метрото). "Дружба" може да се сравни като атмосфера единствено със "Обеля". Относно ромите, за които говори госпожата, мога да кажа, че по цял ден стоят отвън и гърмят пиратки и слушат силно музика. Как е през нощта - не мога да кажа. Става дума за улицата на културния дом "Искър", а мисля, че и самото РПУ е близо. Не искам да влизам в спор със защитници на квартала! Безсмислено е.

Аз не съм никъв защитник на нищо. Пък и аз говоря за Дружба 1, не цялата Дружба. Просто с изказвам мнението, защото живея там година и половина. Пък и за да изказваш мниние за даден квартал трябва да си живял там, не да си ходил 2 пъти. Никой не си защитава квартала, просто всеки казва какво му харесва в него.

Обеля и Дружба 1 нямат нищо общо. :) Устроен си е перфектно, всичко е на близо. След метрото булевардите са освежени, парка също.

Относно ромите до сега нито веднъж не съм чула да се гърмят пиратки или да има музика. Седят си вън иначе. Точно зад РПУ-то живея на 100 метра от Културния дом. :)

Спокойно си е в Дружба 1, я.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Автор

Жилището е купено, но нямам нищо против да ползвате темата. Може да е полезна и за други потребители. Това което мога да споделя е, че в интернет сайтовете за продажби на жилища има например 100 обяви в конкретен ценови диапазон, от които 10 са реални и се въртят от 20 агенции за недвижими имоти. Благодаря на всички писали в темата. Бях забравил за нея.

• 2 години по-късно...

Барокко/Barocco (http://www.barocco.bg/)
Вижте клипа и коментарите за сградата на Симеоновско 102 и строителя преди да решите да си купите там.

Факти за строежа на небостъргача на Симеоновско 102:
- лее се бетон на -10 градуса
- кофражът се маха след 10 дена, а трябва да стои 26!
- имаше случай на частично пропадане на плоча!
- лично с очите си видях как и какви тухли са полагани - има огромни дупки в зида особено на ъглите. Колоните и то на партерния етаж са криви до безобразие - сякаш са правени на няколко слоя бетон
- работниците са главно цигани, без каски. Палят се огньове. Стоежът е необезопасен
- подземните етажи се наводняват при голям дъжд
- сградата не е съобразена с инфраструктурата и ще има огромен проблем с паркиране и излизане/влизане в квартала

https://www.facebook.com/groups/131430003596352/permalink/1864849446921057/

Ако някой се интересува по-сериозно, може да се поразрови в групата на квартала да види повече както за сградата, така и за проблемите на квартала, преди да реши да закупува имот там - https://www.facebook.com/groups/131430003596352/.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.