Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оживелите картинки

Коя е любимата ви екранизация по комикс? 34 гласували потребители

1. 1. Коя е любимата ви екранизация по комикс?

• "Супермен" (която и да е част)
      6%
      2
    • "Батман" (става въпрос за първия филм)
      6%
      2
    • "Гарванът" (отново само първият)
      3%
      1
    • "Блейд" (която и да е част)
      25%
      8
    • "Х-мен" (която и да е част)
      15%
      5
    • "Спайдър-мен" (само първия)
      21%
      7
    • "Daredevil: Дявол на доброто"
      0%
      0
    • "Хълк"
      9%
      3
    • Моят фаворит е друг
      12%
      4

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Малко уточнение: филмите с повече от една част в анкетата, при които по мое мнение се забелязва прогрес след първата, са тези упоменати с "която и да е част". Обратното се отнася за тези, при които е уточнено че става дума само за първия филм.

Огромна част от филмите на Холивуд имат за основа в историята си литературни оригинали. Списъка е неизброим. Има и такива, които черпят идеи за сюжета си от компютърни игри. Има такива по истински случаи, дори и от балет. Но има една форма на визуалното изкуство родена да прави касови продукции. Тя е изпъстрена с колоритни персонажи, екшън, интрига и дори любов. Става въпрос за комиските.

И през изминалата година не ни подминаха екранизаций по известни комикси. То не бяха разни жени-котки, човеци-паяци и ловци на демони от ада. Ала поглеждайки напред, виждам че на хоризонта се задава нова холивудска атака от касови продукций, носеща много надежди.

Ето какво иде накратко...

"Електра" (Elektra, 2005)

След като видяхме горещото момиче в "Дявол на доброто", време е то да покаже какво наистина може да прави в посветения изцяло на нея филм. Ще научим повечко за героинята и по-специално нейното детство. Ще я видим както в светлината на наемен убиец, така и на супер... героиня. :baby:

"Фантастичната четворка" (Fantastic Four, 2005)

Най-сетне се сетиха и за тях. Четиримата астронафти превърнали се в супергерои ще се наредят до "колегите" си от Marvel - Хълк, Спайдър-мен, Х-мен, Daredevil и Блейд, за да се преборят със злото, и в частност с най-големия си враг - д-р Виктор фон Дуум. Филма най-вероятно ще печеливш, ако не заради друго, то поне заради Джесика Алба, която ще се намъкне в тясното трико на Сю Сторм, невидимата жена. :wors:

"Batman Begins" (може би "Батман: началото", 2005)

След тоталния, даже титаничния провал на последните два филма за човека-прилеп, можем само да се надяваме този да се върне назад, към "началото". Ако не в друго отношение, то поне историята която ще ни разкаже ще ни върне към началото на историята за Брус Уейн, мулти милионера (иби май беше милиардер...???) който от време на време се навлича в брониран гумен костюм на прилеп. Еееех... луди колкото щеш! Едни прилепи, други паяци... Злодея тук също не е забравен. Макар първия филм да ни разказа за убиеца на родителите на Брус, Джак Нейпиър, превърнал се по-късно в Жокера, тук не той ще е "демона на всемирното зло". Този път ще видим най-неочаквания злодей от старите комиксови врагове на Батман - Плашилото. Засега филма е обещаващ. Но ако продължи традицията на предходните два, очаквайте да видите научно фантастичен филм, не мрачна адаптация на ретро-комикс...

"Superman Returns" (вероятно "Супермен се завръща", 2006)

Да, ама не. Не е свършен. Може да е най-стария, но има още хляб в него. И макар "оригиналния" Супермен, Кристофър Рийвс, наистина вече да не е сред живите, то неговия герой продължава напред. Сега "се завръща" да покаже на младоците от Marvel, "как стават нещата" при старата школа! :) В родения (на хартия) през 1934 инопланетянин този път ще се превъплати Брандън Рут. Ще видим отново любопитната репортерка Луис Лейн (Кейт Босуорт), както и стария враг на Супермен Лекс Лутър (Кевин Спейси). За тази продукция се говори от години в Холивуд. Все още не е ясно как така след толкова време, след като никой вече не вярваше че тази продукция-фантом наистина ще се осъществи, тя изведнъж изникна. Но подробностите тепърва ще научим...

"Х-мен 3" (2006)

Нарочно ги оставих за най-накрая. Моите любимци... Вероятно най-добрата екранизация по комикс от последните години по мое мнение. Чудесни новини се носят от Холивуд за третата част от поредицата (която прави Спайдър-мен за смях) - по-голяма част от актьорския състав вече е потвърдила участието си. Така че няма да има чак такива изненади (поне неприятни). Режисьора Брайън Сингър се е евакуирал към новата продукция за Супермен, но за сметка на това има компенсаций. Първата - Фамке Янсен, чиято героиня Джийн Грей умря във втората част, заяви че е готова да се върне в третата. Вероятно ще се превъплъти в "ъпгрейдваната" версия на Джийн - Дарк Финикс.

По принцип Ороро Монро, с кодово име Буря, е включена в сценария, но така че ако Жената-котка Холи Бери откаже отново да се включи в екипа на филма персонажа лесно да бъде заменен. С други думи няма да видим стари персонажи с нови лица, което не е чак толкова лошо. Но за Бери още нищо не се знае. Тя дава надежди, само ако на героинята и "й дадат да прави нещо повече".

Кели Ху, жената с металния маникюр Дедстрайк, също е подписала договор за завръщане (Още един мъртъв персонаж! Тея хора са безсмъртни!), но това не значи непременно че героинята и ще се завърне.

Но най-важното (за мен), е че сексапилната Ребека Ромийн-Стамос още веднъж ще влезе под люспестата синя кожа на Мистик!!! :clap За мен това е достатъчно.

Често екранизацийте по комикс стават плоски продукций с много ефекти. Но има и изключения - "Батман", "Гарвана", "Х-мен"... Примери малко, но все пак качествени. Лошото когато се почне с долнопробни продължения, вместо с нещо още по-... Но има хляб в тези филми след като в последно време от Холивуд станаха по-взискателни към жанра.

Аз вече излъчих моите любимци - двата (засега) "Х-мен". Кой е вашия?

• 3 години по-късно...

Да си призная, аз комикси не съм чела. Преди имаше едни книжки "Дъга", но от тогава само името им си спомням, не съдържанието. По темата нямам компетенто мнение, първоизточникът на всички ми е напълно непознат. Гласувах за "Моят фаворит е друг" /Фантастичната четворка/ - него гледах най-скоро от изброените.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

От изброените - Батман (последния) и тези, режисирани от Тим Бъртън.

Иначе друг филм по комикс, който ми хареса (не само филма, но и самия комикс) - Син Сити :)

Определено "X-мен".

"Блейд" го съсипаха с третата му част направо нямам думи sad.gif

А така ! Блейд рулира ! Всички части са супер, но най ме кефи втората. Дано след време да има продължение на сагата ;)

Ами аз за кого да гласувам, като почти всичките ги харесвам :angry:

Човекът паяк и 1, и 2, и 3, Великолепмата 4-ка и двете части, Електра също, Дяволът на доброто, Батман и Батман се завръща с Майкъл Кийтън...

Ами аз гласувах за Блейд, защото по принцип ужасно си падам по вампирски истории. Гледала съм и 3-те филма, сериала, комикса... комикса само съм виждала отделни страници в интернет. Иначе съм най-искрена фенка на Лейди Дет (то май си личи) ladydeath001.jpg <----ето я и моята фаворитка! cool.gif

На мен ми харесват Спайдърмен, Електра и Супермен. Но и Х- мен не е зле. Като цяло ми харесва работата на Марвел

• 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.