Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов мултицет

Featured Replies

Здравейте преди време си закупих мултицет но с течение на времето разбрах че не показва конкретно измерих акумулатор и ми показа 9 волта а би трябвало да покаже 12 после какво напрежение използваме в къщи показа ми 180волта . Батерии съм мерил съвсем различно показатели ми показваше.Качвам снимки на уреда сега бих искал да си закупя нов около 20 лева ако някой ползва моля да ме каже модел да си го закупя .

post-313363-0-58297400-1424195415_thumb.

Здравейте преди време си закупих мултицет но с течение на времето разбрах че не показва конкретно измерих акумулатор и ми показа 9 волта а би трябвало да покаже 12 после какво напрежение използваме в къщи показа ми 180волта . Батерии съм мерил съвсем различно показатели ми показваше.Качвам снимки на уреда сега бих искал да си закупя нов около 20 лева ако някой ползва моля да ме каже модел да си го закупя .

Този, който сте купил навярно  е струвал 5 лева, за да показва вместо 12 волта 9. Следващият Ви за 20 лева, само леко ще се изменят данните. Ако Ви трябва цифров мултицет като хората, ще си купите такъв, който струва поне 100 ЕВРО! Ясен ли съм?

Здравей, не разбирам от тези неща, но баща ми ползва този вече 3-та година "мисля, че толкова" , доволен е за сега не му е създавал проблеми, а все пак е под 100 лв.

МУЛТИЦЕТ UT56
  • Автор

Този, който сте купил навярно  е струвал 5 лева, за да показва вместо 12 волта 9. Следващият Ви за 20 лева, само леко ще се изменят данните. Ако Ви трябва цифров мултицет като хората, ще си купите такъв, който струва поне 100 ЕВРО! Ясен ли съм?

този го купх за 20 лева  няма да го използвам професионално   не всеки би дал 100 евро за парче пластмаса която ще ползва на месеца веднъж  за това и не ми се дават много пари.

Много си краен. Просто е попаднал на дефектна бройка (вероятно). Има и за 20 лева уреди които си работят отлично за домашни и любителски цели.

Може да се предложат модели, но автора трябва да сподели от къде ще купува?

Много си краен. Просто е попаднал на дефектна бройка (вероятно). Има и за 20 лева уреди които си работят отлично за домашни и любителски цели.

Не съм краен а им разбирам за разлика от теб. 30 години съм поддържал стандартна измервателна техника. Ти имаш ли толкова, поне до сега? И ако има нещо, което не ти е ясно, питай - не се срамувай, хлапе!

• Автор

През инатернет просто нямам друг избор в моят град това нещо не се среща по магазините  или ако има ще е някое по зле и това което съм купил .Гледам  саътове които предлагат  с гаранция но дали важи и дали  се тестват  преди да се пратят .

този го купх за 20 лева  няма да го използвам професионално   не всеки би дал 100 евро за парче пластмаса която ще ползва на месеца веднъж  за това и не ми се дават много пари.

Този, дето си го купил за 20 лева и другият, за който отново ще дадеш 20 лева - ще имат ли някакви технически разлики според теб? Това не е пластмасова кутия и не е за теб, поне на този етап, щом не разбираш!

Използваме в у-ще точно този който си показал на картинката. Мултицета е много добър и мери точно а и е много здрав (и да го биеш в земята нищо няма да му стане)

Използваме в у-ще точно този който си показал на картинката. Мултицета е много добър и мери точно а и е много здрав (и да го биеш в земята нищо няма да му стане)

В училище няма да ви купят мултицети по 200-300 лева, защото даскалите добре знаят, че евентуално ще ги "биете и в...земята"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Явно но съм попаднал на дефектен  купих го от магазин  но беше зазпечатън и батерията беше сложина  предполагам е върнат от клиен а продавача  ми го пробута  а и нямах време да го пробвам на място .

Аз също използвам такъв и си мери добре за парите си разбира се,не съм си купил професионален защото не го ползвам много често.Смени си батерията и пробвай пак

Редактирано от valyo_93 (преглед на промените)

Аз също използвам такъв и си мери добре за парите си разбира се,не съм си купил професионален защото не го ползвам много често.Смени си батерията и пробвай пак

Това е добро мнение.  "Смени си батерията и пробвай пак" 

Ако е тип "Крона" 9 волта -  най вероятно да е от нея. Държи един ден, и след това - нова. Дано не е "Никополка"

Не съм краен а им разбирам за разлика от теб. 30 години съм поддържал стандартна измервателна техника. Ти имаш ли толкова, поне до сега? И ако има нещо, което не ти е ясно, питай - не се срамувай, хлапе!

Ще може ли да се държиш по цивилизовано да не нападаш който ти падне с определения кой разбира и кой не. Също и думата хлапе не отива много на добрия тон във форума. 30 години опит няма как да имам, но съм ползвал различни уреди и имам стар който сега струва около 20 лева и си мери префектно въпреки годинките му.

Още един такъв пост и ще те докладвам...

При слаба батерия евтините уреди показват по-високи стойности от нормалните.

Този за който автора пише може да се настрои чрез вътрешните тримери спрямо някой друг точен, но е голяма играчка и не си струва.

• Автор

Сложих нова батерия но пак показва различни параметри    мисля че продавача  ми го е дал като е знаел че  е дефектен  за това мился да си купя нов   но да не е като този не знам дали ще ми разрешат от мястото къто го купя да го тествам  .

Ще може ли да се държиш по цивилизовано да не нападаш който ти падне с определения кой разбира и кой не. Също и думата хлапе не отива много на добрия тон във форума. 30 години опит няма как да имам, но съм ползвал различни уреди и имам стар който сега струва около 20 лева и си мери префектно въпреки годинките му.

Този за който автора пише може да се настрои чрез вътрешните тримери спрямо някой друг точен, но е голяма играчка и не си струва.

Можеш веднага да ме докладваш, но преди това спри да ръсиш глупости и за това, което не ти е ясно. Не напразно съм ти написал - ако има нещо неясно питай, а не се излагай. Когато е трябвало съм ти оценявал постовете - ХЛАПЕ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Въпросния потребител   няма повече да пише  а относно батерията   смених я но пак показваше с различни параметри явно е дефектен  и както казах продавача ми го е пробутал   лошото е че няма как да го върна  и още по малко  не е вече в мен .За това ако може модел който да ми върше работа .Няма да се занимава професионално  за това и не ми се дават много пари.

Редактирано от comir (преглед на промените)

По добре иди до магазин за електроника и си купи друг.Може да го пробваш като включиш на диоччето (пищялката)и като дадеш на късо трябва да ти показва 0 

Можеш веднага да ме докладваш, но преди това спри да ръсиш глупости и за това, което не ти е ясно. Не напразно съм ти написал - ако има нещо неясно питай, а не се излагай. Когато е трябвало съм ти оценявал постовете - ХЛАПЕ!

Аз няма какво да питам. Глупости не ръся и си меря приказките. Може да вземеш пример.

Иначе ако аз трябваше да си купувам уред за вкъщи за много рядко ползване до 20 лева бих взел един от двата http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6751

http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6653

За толкова пари толкова. Няма да има голяма точност, но ако пренабрежимо отклонение от 1-2% при голям обхват не е проблем...

Ясно е, че скъпите с True RMS са по-точни при несинусоидални сигнали, но цените им са високи.

Аз няма какво да питам. Глупости не ръся и си меря приказките. Може да вземеш пример.

Иначе ако аз трябваше да си купувам уред за вкъщи за много рядко ползване до 20 лева бих взел един от двата http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6751

http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6653

За толкова пари толкова. Няма да има голяма точност, но ако пренабрежимо отклонение от 1-2% при голям обхват не е проблем...

Ясно е, че скъпите с True RMS са по-точни при несинусоидални сигнали, но цените им са високи.

Ти няма какво и да питаш, а трябва още да се учиш!

Момчета, айде спрете се. Да не се намирате в детската градина, големи хора сте!

Прежали още 20лв,  може да е бил дефектен  купения от теб, запази си касовата белешка и ако има нещо като невярно отчитане го замени.И за 20лв да купиш и за 100евро, ще ти върши същата работа.

Аз пък 20 години съм ял и пил. Не съм станал гастроном, нито главен готвач. И меря с уред за 25лв. Ако на мен беше ми говорил с тоя тон, нямаше да те търпя. Скъпите уреди се различават обикновено по качеството на компонентите си, не по принципа на работа.

Безсмислено е да се даде трицифрена сума за мултицет, който ще се ползва два пъти годишно за измерване на мрежовото напрежение или това на някоя батерия.  

Човек става професионално пристрастен знаейки в подробности  купищата минуси и рискове на нискобюджетната техника, но трябва да се държи сметка и за финансовия ресурс с който се разполага, както и за целите за които ще се използва. 

• Автор

Ако се използва професионално това което човек би си купил хубаво е да се  информира  по това какво ще си купи ако ще си изкарва парите  с него може и да даде три цифренна сума .Аз не на празно съм написал в темата за цена която бих дал за подобен уред  защото няма да го използвам професионално примерно на месеца 1 или 2 пъти  спях се на две марки  UNI-T  и MASTECH  .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.