Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на захранване

Featured Replies

Тъй като снощи ми изгоря, захранването сега си търся ново, което да е до 150-200 лв максимум. До сега бях със Super Flower SF-550K12XP 550W, което купих преди около 6 месеца от Емаг, защото беше на намаление. Доскоро работеше добре, но от около месец, вентилатора му издаваше много силен шум, което мисля че значи, че самият вентилатор си заминава. Снощи тотално умря и целя компютър се изключи. Замириса на изгоряло и като включа кабела в захранването, то започва да издава тих писклив звук. Компютърът ми е с AMD Phenom II X4 B55 black edition 3.2ghz процесор, Sapphire radeon HD6770 GDDR5 1gb, Gigabyte 880gm-d2h motherboard, Asus Xonar Dg sound card, някакъв Zalman cpu cooler, 2 вентилатора на кутията, 1TB WD Black hdd, 64gb A-data SP900 SSD и оптично устройство. В сайта на sapphire пише, че е задължително да имаш 450w захранване за да върви видео картата, но е работило и на 300w стар fortron(около 2005 година).

Захранването ви все още е в гаранция,така че ще ви излезе всичко безплатно,ако си потърсите гаранционната карта.

Тъй като снощи ми изгоря, захранването сега си търся ново, което да е до 150-200 лв максимум. До сега бях със Super Flower SF-550K12XP 550W, което купих преди около 6 месеца от Емаг, защото беше на намаление. Доскоро работеше добре, но от около месец, вентилатора му издаваше много силен шум, което мисля че значи, че самият вентилатор си заминава. Снощи тотално умря и целя компютър се изключи. Замириса на изгоряло и като включа кабела в захранването, то започва да издава тих писклив звук. Компютърът ми е с AMD Phenom II X4 B55 black edition 3.2ghz процесор, Sapphire radeon HD6770 GDDR5 1gb, Gigabyte 880gm-d2h motherboard, Asus Xonar Dg sound card, някакъв Zalman cpu cooler, 2 вентилатора на кутията, 1TB WD Black hdd, 64gb A-data SP900 SSD и оптично устройство. В сайта на sapphire пише, че е задължително да имаш 450w захранване за да върви видео картата, но е работило и на 300w стар fortron(около 2005 година).

Seasonic SS520 търсиш,по-точно това :

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-520GB-BRONZE

Също твоето е в гаранция,не би било проблем да ти го поправят или сменят с ново.

http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-super-flower-golden-green-hx-500w-atx-2-2-pfc-active-sf-500p14xe-hx/pd/DWBNJBBBM/

Това е по-качествения вариант на цветето но ще трябва някво доплащане (около 30 лв.).

Разбира се ако искаш по-добро от бюджетното иначе може просто да ти го заменят.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Захранването ви все още е в гаранция,така че ще ви излезе всичко безплатно,ако си потърсите гаранционната карта.

Emag са измамници тръгнах да поръчвам части от там за 1300 лева ама на наложен платеж,и пристигат в Пловдив и гледам има само емаг гаранция за видеокартата,аз за другите части пак има но трябва да ги пращам в главния производител,а не в сервиза на емаг.....

И им отказах поръчката

• Автор

http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-super-flower-golden-green-hx-500w-atx-2-2-pfc-active-sf-500p14xe-hx/pd/DWBNJBBBM/

Това е по-качествения вариант на цветето но ще трябва някво доплащане (около 30 лв.).

Разбира се ако искаш по-добро от бюджетното иначе може просто да ти го заменят.

Аз цвете втори път няма да си взема! За пореден път си вадя извода, че или трябва да си купиш нещо по-скъпо и качествено или не си купувай нищо, защото ще ти излезе още по-скъпо.

не виждам смисъл да си купувам 750w захранване като дори и 400-450w 80+ bronze ще ми съврши работа

Извода е правилен само донякъде. По-скъпото Цвете е и по-качествено та тук си прав но не и че цялата марка е с едно качество.

Както винаги съм повтарял не гледайте марки а в някой случай и серии а конкретните модели които ще купувате.

С тая машина а и с по-добра няма нужда да наливаш повече пари а и в Емаг избора е ограничен.

Примерно освен златното Цвете имаш NZXT Hale82 V2, 550W което е по-скъпо но не и по-качествено (модулно и с голяма перка).

Вече ако си решил да се откажеш от правата си е друг въпрос. Виж за това - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-450W-EDISON-M-BLACK/description.html

До 200 лв. може да се вземе и 550W или 650W му вариант но няма смисъл с тая конфигурация.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз цвете втори път няма да си взема! За пореден път си вадя извода, че или трябва да си купиш нещо по-скъпо и качествено или не си купувай нищо, защото ще ти излезе още по-скъпо.

не виждам смисъл да си купувам 750w захранване като дори и 400-450w 80+ bronze ще ми съврши работа

Приеми го като инвестиция в бъдещето в рамките на бюджета това , че е 750w не осначава , че ще харчи толкова

Редактирано от Деян Костов (преглед на промените)

Emag са измамници тръгнах да поръчвам части от там за 1300 лева ама на наложен платеж,и пристигат в Пловдив и гледам има само емаг гаранция за видеокартата,аз за другите части пак има но трябва да ги пращам в главния производител,а не в сервиза на емаг.....

И им отказах поръчката

Ами да,първата им и основна цел е да мамят хората,за да не си купува никой никога повече някой продукт от тях.Не говорете глупости.А авторът на темата да вземе да си потърси гаранционното обслужване.

Абе що не си вземе една корсарка CX v2 430w и да забрави?

Супер е и ми върши много добра работа.. 30 пъти спира тока , незнйно по какви пречини и още не съм видял проблеми...

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W

Обща стойност - 91.68 лв. с ДДС

Или:

CORSAIR RM550 ENTHUSIAST SERIES 550W CP-9020053-EU

Обща стойност - 198.31 лв. с ДДС

Супер е и ми върши много добра работа.. 30 пъти спира тока , незнйно по какви пречини и още не съм видял проблеми...

Или:

Защото CX са с кондензатори маркирани на 85 градуса,а SS430 с маркирани на 105,тоест по-добре.RM 550 е много неизгоден модел,аз знам къде има същия за 130, но няма да дам линк тук.

Първо върни изгорялото да ти го сменят или поправят ако могат. После ако искаш си вземи друго, това го продай, ако не ти харесва.

Или:

Извинявай, ама CX430 не е ама никак добър избор за захранване за тея пари...

Fortron 500 APN е по-добро от Корсара...

Но за качествено 500 ватово захранване говорим за:

Seasonic 520W, NZXT HALE82 550W или Fortron Raider 550W SILVER...

И трите са по-добри ор Fortron 500APN и определено по-добри от 430CX...

Защото CX са с кондензатори маркирани на 85 градуса,а SS430 с маркирани на 105,тоест по-добре.RM 550 е много неизгоден модел,аз знам къде има същия за 130, но няма да дам линк тук.

Недей :D

• Автор

Идеята със заменянето и гаранцията е под въпрос засега, защото трябва да отида до офиса да си потърся гаранционната карта и също така не съм сигурен дали е купено есента на 2013 или 2014 година.

@monicho можеш ли да ми пратиш линк или контакт на лично или през скайп/фейсбук ?

Идеята със заменянето и гаранцията е под въпрос засега, защото трябва да отида до офиса да си потърся гаранционната карта и също така не съм сигурен дали е купено есента на 2013 или 2014 година.

@monicho можеш ли да ми пратиш линк или контакт на лично или през скайп/фейсбук ?

Да,писал съм Ви на лично.

Извинявай, ама CX430 не е ама никак добър избор за захранване за тея пари...

Fortron 500 APN е по-добро от Корсара...

Но за качествено 500 ватово захранване говорим за:

Seasonic 520W, NZXT HALE82 550W или Fortron Raider 550W SILVER...

И трите са по-добри ор Fortron 500APN и определено по-добри от 430CX...

Ха ,ми то тук за вас кво ли пък е било добро , всичко е или зле или много зле... не е нужно да дава толкова пари за захранване , за тая конфигурация , 400w са му напълно достатъчни , освен ако не мисли да ъпгрейдва.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Ха ,ми то тук за вас кво ли пък е било добро , всичко е или зле или много зле... не е нужно да дава толкова пари за захранване , за тая конфигурация , 400w са му напълно достатъчни , освен ако не мисли да ъпгрейдва.

Човек, писах ревю в тоя форум точно за CX430, Fortron APN и Raider сериите... Аз си правя труда да пиша, превеждам, а даже редовните писатели тука не четат...

Има линк накрая на статията към оригиналните тестове, че съм поорязал от информацията...

Защо го хвалят в чужбина? Защото в щатите се продава тоя корсар за 30$...

https://www.kaldata.com/forums/topic/219189-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/#entry2734320

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.