Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов монитор бюджет 300лв

Featured Replies

Привет колеги . Понеже вече се обърках тотално и не мога да взема решение какъв точно монитор да купя , се обръщам към вас за препоръка и насоки . От това което съм чел по ревюта и мнения  се колебая между LG или Samsung и 2 та са със различни матрици и просто не успях да разбера коя точно е по добрата за този бюджет . За IPS матриците се пише че са най добрите уж , но дали не са със прекалено висок input lag и дали ще пречи на игрите заради по бавното време за реакция ( понеже до сега не съм играл на IPS монитор ) и нямам идея реално как стоят нещата . Затова ако някой от вас е имал по подробни наблюдения относно по новите монитори нека да пише кой си заслужава повече да се купи .  Благодаря ви много 

Привет колеги . Понеже вече се обърках тотално и не мога да взема решение какъв точно монитор да купя , се обръщам към вас за препоръка и насоки . От това което съм чел по ревюта и мнения  се колебая между LG или Samsung и 2 та са със различни матрици и просто не успях да разбера коя точно е по добрата за този бюджет . За IPS матриците се пише че са най добрите уж , но дали не са със прекалено висок input lag и дали ще пречи на игрите заради по бавното време за реакция ( понеже до сега не съм играл на IPS монитор ) и нямам идея реално как стоят нещата . Затова ако някой от вас е имал по подробни наблюдения относно по новите монитори нека да пише кой си заслужава повече да се купи .  Благодаря ви много 

Няма да пречи на игрите... Допреди няколко години масови бяха монитори с 8ms рефреш, сега изведнъж 5ms станаха проблемни... Няма да усетиш абсолютно никаква разлика между 5 и 2ms например... IPS панелите имат по-добра картина като цяло, а мисля, че ще успееш да направиш разлика в качеството на картината.

Acer 24" например...

• Автор

Добре а да попитам този LG 22MP55HQ не си ли заслужава повече като характеристики ? Или вече LG не ги правят добри като монитори 

Нека и някой друг да си каже мнението, но аз от няколко години насам съм загубил доверие да продуктите на LG и Samsung. И с глупостите с 840 Evo SSD-тата от миналата година Samsung не са на път да ми спечелят доверието скоро отново.

Ще бъда честен с тебе. Всеки продукт на LG, до който съм имал допир е давал дефекти. Абсолютно всеки един. Не съм ползвал нищо на LG без да съм имал проблеми. Може би това е моя личен късмет, но не мога да препоръчам нито една от двете марки.

Имам Acer от около година и 4 месеца и до момента (да чукна на дърво) нямам проблеми. Имал съм допир до други продукти на Acer и мога да кажа, че съм доста приятно изненадан от тая компания. BenQ е друга компания, която (специално за монитори) получава доста добри отзиви напоследък. И последната компания, която ми е спечелила доверието е ViewSonic. Не са много разпространени ViewSonic у нас, но за сметка на това не съм чувал лоши коментари за тях...

И една последна нотка - на мен лично 21,5" ми е малко. Просто ми е малък монитор. Не съм сигурен, че 24" ще има особена разлика, но 27" вече са доста скъпички...

• Автор

А извън темата  какво имаш против 840 EVO понеже и аз съм със такова SSD нещо много дефектно ли има в тях ? Много се колебах кое точно SSD да си взема и уж четох много високи мнения и оценки точно за 840 EVO това беше ест преди да излезе 850 между ADATA и Intel и този самсунг се спрях на евото да не да има нещо гнило сега .

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

На доста места имаше статии по въпроса... В общи линии, ако запишеш нещо на 840 Evo и го оставиш да поседи 2-3 месеца на SSD-то без да го прочетеш, когато започнеш да го четеш скоростта на цялото SSD пада до 100-150MB/s. Когато четеш другите данни на SSD-то всичко е ОК, но тези стари файлове свалят скоростта жестоко.

Samsung пуснаха нов Firmware за 840 Evo, който препрочита всичко на SSD-то периодично за да не се получава пак същия бъг. Това е.

В общи линии ако SSD-то се използва за операционната система и софтуер, всичко ще е ок... Но ако накачулиш по него игри, които играеш веднъж на няколко месеца, или се сещаш за тях веднъж на няколко месеца, а си седят инсталирани без да се играят - тогава може да има проблеми.

• Автор

Оох тва е успокоение моето си е само за OS иначе го ъпдейднах firmware още първия ден като го взех . Относно за мониторите уж доста колеги са препоръчвали LG моя стария Flatron  5 години изкара без дефекти и чак преди 4-5 месеца започна да пишти нещо и затова мислех да го сменям . Но по принцип монитора мисля да го взимам от techno бакалиите просто нямам друг избор там поне мога да ги огледам на място и ако евентуално му стане нещо му го нося и се разбираме очи в очи  просто монитор по интернет не бих поръчал  много разправия излиза после ако му стане нещо ( то в днешно време техниката е много относителна ) затова поне да стрелям са сигурното. Имам LED тв самсунг от техномаркета  вече е на година и половина  веднъж е носен за рекламация понеже му се скапа картината и хората го оправиха за 2 седмици . Поне съм останал с добро впечатление от тях ако става дума за телевизори за другото не знам как стоят нещата при тях .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.