Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за зарядно за SanDisk Sansa Clip+

Featured Replies

Неотдавна се сдобих с въпросната джаджа и засега ми върши чудесна работа. Обаче, тъй като в комплекта не идва AC/DC зарядно (мистериозно защо), откакто го имам се опитвам да открия сигурно зарядно за плейъра, което да не скапе батерията за 1 година. Както правят китайските преопаковани ментета, каквито се срещат почти навсякъде в магазините за аудио техника у нас.

Напълно съм против начина през USB порта (хиляди причини имам, довели до отказването ми от зареждане на каквото да е било по тази методика). Предпочитам по-сигурния вариант да си оставя устройството да се зарежда в мрежата на спокойствие, отколкото да го пусна в порта и да  го базикам докато си върша работа на машината (било у дома, офиса или на публично място)

Тук в форумните ширини остро се съмнявам някой да не е ползвал плейъра с зарядно, затова се обръщам към вас за някакви препоръки за надежден модел. Бюджет не съм определил, тъй като не съм открил примерен вариант, от който да си направя сметката колко горе-долу би ми излезнало. Надявам се да попадна на нещо в границата до максимум 40-50 лева. Цената едва ли би била надхвърлила 50 лв, предполагам.

Знам, че SanDisk продават специален адаптер за всичките им плейъри (Clip, Clip+, Fuze...). Но доколкото преди време се допитах до служител на SanDisk UK, през лайв чата им, не се внасял в Европа. Мацката тогава ми каза, че може да използвам стандарно зарядно за mp3 плейър, но това някак си ми прозвуча "бе, все едно кое ще е". Това ми е останало в спомените.

Иначе, избягаха ми характеристиките на гореспоменатия адаптер, които да се използват за прост пример. Сега ще ги потърся.

П.С: Ето ги (копирано директно от сайта на компанията):

Sansa USB/AC power adapter (Travel charger)
You can use a standard AC USB (5.0 volt, 500mA to 2A) charger with Sansa players. AC USB chargers are available from most electronics retailers. A compact, universal AC USB travel charger is available on the online store, also in the 'Sansa Accessories' section.

Давайте предложения, колеги.

Редактирано от Riddicks (преглед на промените)

Производителите на тези плеерчета са преценили, че не им е необходимо зарядно и тъй като за да качиш музика е необходимо да го свържиш с кабел към компютър през USB и им слагат само кабелче с което хем да си го зареждаш от каквото зарядно за смартфон искаш или от USB на компютър. Затова са ти казали, че можеш да ползваш всякакви зарядни от 500mA до 2A. Досега при мен няма прецакана батерия при заряд от компютър или лаптоп. Кажи какво те притеснява при такъв заряд.

• Автор

Може би не се изказах правилно. Ще кажа, че съм сметнал да го правя с зарядно. Невинаги когато падне батерията то PC-то ми е пуснато, или пък изобщо имам достъп до свободен компютър - случва се. Пък при евантуален случай с внезапна повреда при компютъра, от каквато никой не е застрахован, моментално увисваш на клона (да, случвало ми се е с предишен плейър на друга марка, на който батерията му падна на 0 и се наложи да не я зареждам 2 и половина седмици докато не заменя дефектирал хард-диск. Което знам, че изобщо не е благоприятно за издръжливостта.). С две думи, предпочитам да не съм зависим от настолния, за да зареждам смартфона, mp3-ката, GPS за колата и т.н. камара други устройства, производителите на които са решили, че щом прилагат кабел за трансфер на данни, то ще го използват да върши работа като зарядно, вместо да сложат индивидуално такова, пък който както желае да зарежда.

Или обяснено по друг начин, по-добре да можеш когато искаш да зареждаш директно от ел. мрежата, отколкото винаги да се налага търсенето на машина със свободен, работещ USB порт, още повече ако става на въпрос за USB 2.0 такъв, към който, примерно, е закачен удължител (използвам такъв, за да не разбивам портовете на дъното), с което заряда става още по-бавен. В повечето случай. Е, вече всичко зависи от скоростта на трансфер. Но има доста подлъгващи оферти в нета. Трудно ще попаднеш на кабел с исканите размери, който също да отговаря на реално описаната, уж стабилна трансферна скорост.

Редактирано от Riddicks (преглед на промените)

Щом е така, какъв е проблема да си купиш оригинално зарядно от смартфон или таблет/може и втора ръка щом имаш съмнения в качеството на новите дето се продават/. Аз ползвам и външна LiPo батерия 5600mAh 5V, 1A с която си зареждам от телефона до плеера и таблета даже и да няма ток или контакт.

• 1 месец по-късно...

Всякакво малко по-добре направено зарядно ще ти свърши работа. В плеърчето, за 5-те волта от USB-то имаш сложени SMD кондензаторчета.

Или за да си още по-сигурен, намираш един 9 волтов адаптер и на жиците на изхода му запояваш един 7805 регулатор с някакъв малък радиатор и си готов.

В продажба има предостатъчно зарядни 5V 500mA или повече и с дупка за кабелчето. Стандартни за един куп телефони и други устройства. Купуваш готово и ползваш. Не са необходими никакви гимнастики със калпав адаптор и външен 7805. Най-добре е да си е импулсен. Няма какво да се обсъжда за нещо, което е стандартно и го има навсякъде.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Най-добре е да си е импулсен.

Хм, би ли ми дал обяснение за това твое изказване ?

Линеен траф на 8-9 волта през 7805 стабилизатор ще има къде-къде по-стабилен ток. Единственият недостатък е отделената топлина в стабилизатора.

Ако прочетеш темата, автора търси колкото се може по-стабилен ток и не вярва на всички зарядни.

То първо, че едно импулсното захранване дори със сравнително добри кондензатори на изхода пак има около 3-4mV високочестотни пулсации. В такива зарядни, тези пулсации са поне 20-25mV че и повече. Като добавим, че най-вероятно са сложили най-миниатюрния 400 волтов кондензатор след греца, при най-малкото натоварване, тези високочестотни пулсации добиват 100 херцова крива.

Как ще го сравняваш с едно линейно захранване със стабилизатор ?

Авторът може да си мисли каквото иска. На мен пък никой не ми плаща да се обяснявам и да давам обосновки, особено за  нещо, което струва 10 лв.

Производителят е предвидил нещо, някой е преценил че това изделие може да се продава в страната, така и мен въобще не ме е еня че даден потребител иска с пръдня да прави боя - най-евтиното да работи по-добре от скъпо изделие.

Като не можеш(с жалкия опит за оправдание, че не искаш ) да се обосновеш, ще мислиш преди да пишеш глупости. Зарядните и адаптерите са са задължени от Европейския съюз да се произвеждат по импулсен принцип, без значение какво иска производителя. Поради ред причини, които не са ти ясни.

Иначе е много лесно да повтаряш като папагал елементарни неща, които всеки човек е чувал отнякъде, без да имаш грам, ама грам опит...

Редактирано от bitch_please (преглед на промените)

Най-малко пък някой като теб може да ми говори за опит след като цял живот съм се занимавал професионално с електроника. И очаквам да напишеш къде съм писал "глупости".

Значи предвид факта, че имам трансформаторни адаптери с ниско качество, които са прегрявали, разтопявали или са се палили и имам импулсни адаптери, които работят с години, предпочитам импулсните адаптери.

Обикновените трансформаторни адаптери имат вътре 4 диода/грец и 1 брой кондензатор. Тези адаптери имат значително по-високо напрежение на празен ход, отколкото под товар и нямат защита от късо съединение. Обикновено имат само термична защита под формата на термо предпазител. Кошмарно е качеството на тези адаптери в днешно време.

От друга страна, импулсните адаптери държат някакво ниво, заради необходимостта от по-голям контрол над параметрите. Освен това са и по-компактни. Обаче са и по-сложни.

Иначе е много лесно да повтаряш като папагал елементарни неща, които всеки човек е чувал отнякъде, без да имаш грам, ама грам опит...

Трансформаторните адаптери с Грец и кодер също си имат колебания и формата на сигнала не е права. За това се слага изглаждащият кондензатор. И също има там и променливо и постоянно токова съставна. Спри с глупостите. Филипов сигурно има 30години опит в областта на електрониката, ако не и повече. И на мен ми се намира някакъв. А ти колко имаш бе, умник?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето го другият новоизлюпен разбирач, назубрил яко някакви неща, каквито намери от Интернет, без дори да ги разбере... Въобще няма да му обяснявам дивотиите и на него.

И в крайна сметка аз дори не съм споменавал трансформаторни зарядни/адаптери, а собствено направено или взето от някаква електроника линейно с 8-9 волта на изхода. Накрая му слага един стабилизатор 7805 и е готов. По-стабилизирано и точно напрежение едва ли ще намери.

А поста на "лудия теоретик", в който са копи-пейстнати цели термини и извадки, без да ги разбира, отива веднагически в бисерите.

Редактирано от bitch_please (преглед на промените)

Стана ми интересно тук и се чудя за какво сте седнали да се обиждате  :(  Може ли да се обръща толкова внимание за подобен боклук  :shock11:

mp3-sdmx18r-008gk-black.jpg

Предполагам това да е изделието на което е обърнато толкова внимание  :) Намира един адаптер и то втора употреба за лев / два  че то повече и не заслужава .

Автора няма ли GSM та използва подобни джаджи  :D

Ето го другият новоизлюпен разбирач, назубрил яко някакви неща, каквито намери от Интернет...

Така, новоизлюпеният разбирач има 8 години стаж в областта и диплома, между другото. Абсолютно ненужно и тотално безсмислено е някой да си прави зарядни тип "Направи си сам". Аз, като новоизлюпен разбирач, знам какви са максималните отклонения на напрежението по стандарта USB. Сложи ги 5% от 5V. Нищо й няма на джиджавката! Спри да се правиш на умен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.