Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишката спира да работи

Featured Replies

Здравейте,мишката спира да работи,не го прави винаги, за 4,5 секунди,когато натисна ляв или десен бутон на мишока се оправя, прави го и под Windows и Linux сменях друга мишка, същото положение върнах  BIOS по подразбиране няма оправяне, пробвах и с мишка с обла зелена букса.

ps2 конектор ли е или usb? Вероятно буксата ти прави проблем щом го прави и с друга мишка. Другата вероятност е и двете мишки, с които си пробвал да имат прекъснат кабел. При мен се е случвало точно това.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

• Автор

ps2 конектор ли е или usb? Вероятно буксата ти прави проблем щом го прави и с друга мишка. Другата вероятност е и двете мишки, с които си пробвал да имат прекъснат кабел. При мен се е случвало точно това.

ps2 конектор, и такава пробвах, включвах и в друг usb вход .Възможно е днес ще пробвам и с трета да видим какво ще стане.

Пробвай двете мишки на друг компютър  за да е сигурно, че проблема не е от тях. Ако се окаже, че работят вече трябва да се проверява самия компютър.

• Автор

Ами това е лошото,че работят на друг компютър.

Не ми идва друго наум освен проблем в конекторите на дъното, щом си му дал фабрични настройки. Да попитам във всеки USB конектор ли прави проблем? Да не би да има някаква несъвместимост в стандарта USB 1.0 - USB 2.0 - а вече има и USB 3.0. Примерно мишката да е много стара и да има разлика в стандартите или пък обратно, компа да ти е много стар и да се получава някаква несъвместимост. Макар, че много ме съмнява - по принцип стандартите са съвместими и просто работят на по-ниският трансфер на данни ако са различни. Странна работа.

Ами това е лошото,че работят на друг компютър.

Тогава тестваш във всеки един от портовете на компютъра. Вероятно няма проблем с драйверите щом си тествал на линукс и windows. Тогава отиваме на хардуерен проблем - подути кондензатори по дъното, проблемно захранване, проблемен контролер, който отговаря за USB портовете.

Не ми идва друго наум освен проблем в конекторите на дъното, щом си му дал фабрични настройки. Да попитам във всеки USB конектор ли прави проблем? Да не би да има някаква несъвместимост в стандарта USB 1.0 - USB 2.0 - а вече има и USB 3.0. Примерно мишката да е много стара и да има разлика в стандартите или пък обратно, компа да ти е много стар и да се получава някаква несъвместимост. Макар, че много ме съмнява - по принцип стандартите са съвместими и просто работят на по-ниският трансфер на данни ако са различни. Странна работа.

Не, че не е възможно, но не съм попадал все още на проблем с несъвместимост на USB стандартите. По-вероятно е да отиваме на хардуерен проблем, което не е никак приятно.

• Автор

И компютъра и мишките са сравнително нови,да на всеки usb конектор го прави.Във windows се чува звук същия като изкараш и вкараш кабела.

При момент на забиване,ако изкарам и вкарам кабела на мишката, тръгва веднага ,сякаш нищо не сее случило.

Чудя се да обновя BIOS ,но там процедурата е рискована.

Редактирано от fifi_fifito (преглед на промените)

И компютъра и мишките са сравнително нови,да на всеки usb конектор го прави.Във windows се чува звук същия като изкараш и вкараш кабела.

При момент на забиване,ако изкарам и вкарам кабела на мишката, тръгва веднага ,сякаш нищо не сее случило.

Не е от биос. Това, че компютъра е нов нищо не означава. Пак може да има дефект или проблем.

При чуване на звука от ОС за вкарване и изкарване на USB устройство нещата отиват към прекъснати кабели. Просто при определено положение на кабела жичките се докосват и тогава операционната система отчита вкарване на устройство. В следващият момент като се прекъсне връзката се чува звук за разкачване на устройството. Това е.

• Автор

Сервиз ,там щее спасението май.

Сервиз ,там щее спасението май.

Ако компютъра е в гаранция сервиза е задължителен. Ако пък нямаш уменията или съответно нямаш възможност да тестваш хардуера, кое работи или кое не отново се опира до сервиз.

• Автор

При чуване на звука от ОС за вкарване и изкарване на USB устройство нещата отиват към прекъснати кабели. Просто при определено положение на кабела жичките се докосват и тогава операционната система отчита вкарване на устройство. В следващият момент като се прекъсне връзката се чува звук за разкачване на устройството. Това е.

Е сега отивам за друга мишка. :)

Отиваш и си използваш гаранцията, защото на мен ми намирисва на преебан usb контролер. :offtopic_s:  @fifi_fifito, други usb устройства работат ли, защото ако работът дъното може да има нещо лично с мишките. :ph34r::offtopic_s:

• Автор

Всичко друго работи.

Дъното ми е това.

http://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-GS/

Редактирано от fifi_fifito (преглед на промените)

Всичко друго работи.

Дъното ми е това.

http://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-GS/

виж си РАМ паметта
Аз имах същия проблем като твоя със същия чипсет Asus P8H61-MLX...даже имам тема пусната по същия проблем.
След като смених паметта, мишката ( Logitec безжична )  и преинсталирах Уина и се оправи.
Някое от тези трите по-горе (PАМ, мишка + драйвъри, Windows) е виновника.
Но в твоя случай, при условие че си пробвал с : други мишки, в други портове, c Линукс....
остава да е или РАМ или повреден USB контролер (H61 Express Chipset)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.