Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска Конфигурация за/до 1050

Featured Replies

Здравейте искам да попитам каква геймърска конфигурация може да се сглоби за/до 1050лв

Имам само едно изисква Процесора да е АМД и Видео Картата ако може на Nvidia :)

Благодаря Предварително :)

Обща стойност - 1 074.13 лв. с ДДС

Количка

Ако ти идват в много паричките може да се пипне тук-там. Процесорът е AMD, а картата nVidia. Ще играеш прилично повечето заглавия.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

• Автор

Обща стойност - 1 074.13 лв. с ДДС

Количка

Ако ти идват в много паричките може да се пипне тук-там. Процесорът е AMD, а картата nVidia. Ще играеш прилично повечето заглавиеми наи

еми наистина малко ми идват в повече защото може да си сложа още 1 вентилатор видях че на кутията има 2 аз искам да си сложа например още един отгоре.И да знаеш аз не разбирам от компютри най много 20% Nvidia ли са по добри карти или някоя друга видео карта ?

Редактирано от Потребител №1 (преглед на промените)

7954001o.jpg

Количка. Зарежи предразсъдъците и вземи R9 270, която ще ти предостави 10-15 кадъра повече от GTX750TI.

• Автор

Отначало като ми казаха че ще ми купуват компютър мислех да купувам този

Явно не мога да поставям линкове към друг сайт ще му кажа характеристиките както са казани в сайта :)

Дъно A88 чипсет с възможност за обновяване на всяка част Процесор Четириядрен с Турбо 4.3Ghz FM2  Рам  12 гигабайта  -2400 мегахерца DDR3 Видеокарта

Ати 8670 4gb DDR3 HDMI

Диск 3000 Гигабайта 7200 Звукова карта 6 Канален HD Cinema Мрежова карта 100/1000 Захранване 600 Вата с охлаждане 12см Гейм кейс Като на снимката, много красива! (кутията не знам каква марка е но мога да я опиша прилича на демон червена) ЮСБ 2 отпред и 4 отзад Гаранция

2 години

еми наистина малко ми идват в повече защото може да си сложа още 1 вентилатор видях че на кутията има 2 аз искам да си сложа например още един отгоре.И да знаеш аз не разбирам от компютри най много 20% Nvidia ли са по добри карти или някоя друга видео карта ?

Не се сравняват марките, а конкретните модели. 270 е по-добра от 750ti в случая, така че вземи нея. Вземи на Никича конфигурацията и си готов. 

• Автор

Не се сравняват марките, а конкретните модели. 270 е по-добра от 750ti в случая, така че вземи нея. Вземи на Никича конфигурацията и си готов. 

Добре и благодаря и едно последно нещо вчера разбрах че Nvidia картите имали някаква функция Shadow Play дали другата карта има нещо подобно за снимаме на гаймплей ?

2 отпред и 4 отзад

Evarna да си набият 2 отпред и 4 отзад за тоя боклук дето са направили, защото това не може да се нарече конфигурация. Многократно сме ги коментирали във форума. Само ще ти вземат парите....

Всяко предложение, което ще получиш в темата ще е много по-добро...!

С АМД карта си инсталираш AMD Gaming Evolved, правиш си акаунт в Raptr за запис на видео и акаунт в Twitch, ако ще стриимваш.

7765558K.jpg

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Evarna да си набият 2 отпред и 4 отзад за тоя боклук дето са направили, защото това не може да се нарече конфигурация. Многократно сме ги коментирали във форума. Само ще ти вземат парите....

Всяко предложение, което ще получиш в темата ще е много по-добро...!

С АМД карта си инсталираш AMD Gaming Evolved, правиш си акаунт в Raptr за запис на видео и акаунт в Twitch ако ще стриимваш.

да вече разбрах че били лъжели хората но видях и че някои хора казват че всичко е наред затова ще избера 2-рата конфигурация със r9 270 а кутията дали може да е от 1-вата конфигурация ?

Тия хора сигурно работят във фирмата. Всичко е наред дотолкова че ти дават работеща машина всичко друго като цена и гаранция не е наред.

Това обаче се отнася до 99% от готовите машини просто Еварна има и некоректни реклами които подвеждат хората.

Все едно да продавам трабантчета с завишена цена и намалена гаранция като им правя реклама че са спортни коли.

пс. Това дето си цитирал е поредния е пример за такава. Я да я покажат тая видеокарта Ати 8670 4gb DDR3?

Още щом видиш че картата е с DDR3 значи не става за игри и бегаш далеч но и останалото им инфо е много странно.

Ати ще го пренебрегна но 8670 е мобилна карта та нещо определено е объркано. Може би е вграденото видео.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

да вече разбрах че били лъжели хората но видях и че някои хора казват че всичко е наред затова ще избера 2-рата конфигурация със r9 270 а кутията дали може да е от 1-вата конфигурация ?

Може да ползваш кутията, няма никакъв проблем.

• Автор

Може да ползваш кутията, няма никакъв проблем.

добре вече може да се заключва темата или да не се заключва да кажа резултатите след 1 седмица :)

днес се сетих за нещо ако съм със интел процесор и3 например този http://nikem-bg.net/computer-components/I3-3220-3.3GHZ-3MB-LGA1155-BOXпо добре ли ще е за гейминг ?

Тоя процесор е старо поколение, слаб е, двуядрен е. Става ли за "гейминг"? Не. Ако искаш да играеш и да е Intel търси от i5 нагоре. И най-малкото да е Haswell. Т'ва е.

Като бивш собственик на i3-3220 мога да кажа, че е сравнително добър. Сега съм го дал на брат ми и заедно със 7770 си играе всички игри на средни-максимални детайли на 1280x1024.

Но в момента не си заслужава, понеже както казаха и колегите е старо поколение, а и е сравнително скъп..  За малко отгоре се взима i3-4160, който е 15-20% по-добър. FX-6300 също е по-добър от 3220.

За 200 лв. мога да ти намеря i5-2400/ 2500/ 3330/ 3470, а за 250лв. i5-2500К, които са доста по-добри от 3220.

Взимай 4160 или 6300 и не му мисли. С R9 270 ще играеш спокойно всички игри.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Като бивш собственик на i3-3220 мога да кажа, че е сравнително добър. Сега съм го дал на брат ми и заедно със 7770 си играе всички игри на средни-максимални детайли на 1280x1024.

Но в момента не си заслужава, понеже както казаха и колегите е старо поколение, а и е сравнително скъп..  За малко отгоре се взима i3-4160, който е 15-20% по-добър. FX-6300 също е по-добър от 3220.

За 200 лв. мога да ти намеря i5-2400/ 2500/ 3330/ 3470, а за 250лв. i5-2500К, които са доста по-добри от 3220.

Взимай 4160 или 6300 и не му мисли. С R9 270 ще играеш спокойно всички игри.

значи по добре да си остане със 6300 и R9 270

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново значи препоръчиха ми компютър със Процесор амд фх 8320 8 ядрен и видео карта GT 740 4bg ddr5 със 8гб Рам ддр3

По добър ли ще е от този който мислех да ми сглобяват със Видео картата Р9 270 и видях че вече е към 1100 лв този е за около 1060 лв който ми препоръчиха

Здравейте отново значи препоръчиха ми компютър със Процесор амд фх 8320 8 ядрен и видео карта GT 740 4bg ddr5 със 8гб Рам ддр3

По добър ли ще е от този който мислех да ми сглобяват със Видео картата Р9 270 и видях че вече е към 1100 лв този е за около 1060 лв който ми препоръчиха

Май някой пак се опитва да те метне. Кой ти го препоръча? От кой магазин са частите? Каква е пълната конфигурация?

Видеокартата е по-слаба от вградената в моя процесор.

• Автор

Май някой пак се опитва да те метне. Кой ти го препоръча? От кой магазин са частите? Каква е пълната конфигурация?

Видеокартата е по-слаба от вградената в моя процесор.

еми един съсед каза че имал приятел който разбира от компютри и ни каза за този компютър със фх 8320 и аз го питах от къде го намери и той ми каза еварна аз съм запознат със това че те били измамници и кви ли не и затова попитах и на мен не ми хареса че видеото е ГТ 740 а точните характеристика са

Процесор 8 Ядрен 8х3500 АМД (ФХ 8320) Рам памет 8 DDR3, 1600 Мhz Видеокарта Geforce 7 Max Resolution : 2560x1600 4gb Memory HDMI (GT 740) Твърд диск 2000Gb 7200 Sata3 Звукова карта 6 Канален HD Cinema Мрежова карта 100/1000 Захранване 500 Вата 12см Fan Кутия Удобна с USB изходи отпред, изчистена ЮСБ 2 отпред и 6 отзад Гаранция 2 години

Е добре де, колегите ти предложиха смислени конфигурации, ти пак на Evarna се хвърляш ... :angry: Защо така?

Тук освен, че видеокартата е слаба, не се знае какви са дъното, захранването и кутията. А това са важни неща. Не са написани и точните марки и модели на паметта и харда.

И като цяло със сигурност е много надценена.

• Автор

Е добре де, колегите ти предложиха смислени конфигурации, ти пак на Evarna се хвърляш ... :angry: Защо така?

Тук освен, че видеокартата е слаба, не се знае какви са дъното, захранването и кутията. А това са важни неща. Не са написани и точните марки и модели на паметта и харда.

И като цяло със сигурност е много надценена.

да знам че са добри но и двете надхвърлят 1100 а аз не мога да дам повече от 1060-1070 :(

Обща стойност - 1 063.69 лв. с ДДС

Цялата работа излиза 1078,26лв. и 1063.69лв. с отстъпките .
Ако тези 8лв над бюджета са ти проблем,не знам тогава.

Обща стойност - 1 014.90 лв. с ДДС
Тук имаш много по-добър процесор,но няма видео карта.Можеш да цъкаш с вграденото видео докато събереш пари за нещо по-добро.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.