Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Устройство за подаване на информация

Featured Replies

Здравейте и предварително ви се извинявам, ако съм сгрешил раздела на форума, но тук ми се стори най-логично да бъде публикувана такава тема относно този вид техника.

Идеята ми е следната. Разполагам с едно устройство, моя собственост, което се намира в друг град. По принцип съм го дал за експлоатация на други хора като те ми заплащат за времето, през което то работи, но проблемът е, че нито съм в този град целодневно, нито мога да им имам доверие напълно и от там ме навява мисълта, че може би подвеждат, тъй като поддръжката на това устройство не е никак евтина, а по техните думи ,,няма много работа''.

Желая да ви попитам, дали има някакво устройство, което като го свържа с моята техника да има начин да ми праща информация чрез Wi-Fi връзка ( да, в това помещение има Wi-Fi ) до компютъра ( или смартфона, или таблета и др ), да ми показва в колко часа е пусната техниката и в колко часа е спряна. Ако не сте сигурни за наличието на такова устройство или просто няма такова, то моля да ми предложите друг вариант за следене на случващото се в това помещение и информацията да бъде пренесена безжично до мен.

Благодаря ви предварително.

• Автор

Това е хладилна техника. Машината работи с множество релета и превключватели. Извинявайте, но не мога да ви разкрия много информация.

Джеймс бонд

Отиди при някой програмист да ти направи тая програма/у-во, за да сследиш кога се включва/изключва и да ти я монтира :D

Това е хладилна техника. Машината работи с множество релета и превключватели. Извинявайте, но не мога да ви разкрия много информация.

Една ардуино платка или http://www.raspberrypi.org/с малко програмиране ще може да ви пращат такава информация

• Автор

Благодаря ти, но има ли начин тази платка да предава информацията по безжичен път?

Благодаря ти, но има ли начин тази платка да предава информацията по безжичен път?

Да, повечето такива компютри имат и безжичен контролер (може да е допълнителен)

Между градовете ли? Не! Освен ако не ползувате мрежата на GSM оператор, или доставчик на интернет. Изключено е да осъществите пряка връзка между миникомпютъра присъединен към халето и вашият компютър на незнам колко си десетки километри разстояние.

Никъде не споменаваш,че искаш да се подава информацията,без да знаят другите хора.Защо просто не си сложиш една ИП камера и по всяко време,да можеш да си наблюдаваш какво става с машината ти?

С росберито би могло да стане лесно. То е миникомпютър има USB портове на които може да се закачи Wi-Fi /но не с всеки ще стане/ донгъл.

Като цена около 120 лв, но трябва да намерите човек да ви го настрои и евентуално сработи с вашата машина. Освен това трябва да има достъп до интернет.

И освен това хората които ползват апарата ви могат да манипулират сензорите на росберито.

Може би е по-добре да има скрита контролна техника, която да записва колко време е работила машината.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Като аналог на Arduino-то и RasPI може да пробвате Nano/PicoIP модула на Neomontana. Видно е, че връзката между двете населени места ще е жична... В този случай и по-простички устройства от този калибър ще ви свършат работа. Nano/PicoIP модулите си имат прилича документация, от която всеки с прилични познания (или поне завършен курс) в областта на електро/схемотехника, микропроцесорна техника и компютърни мрежи ще може да се оправи. Наблягам на частта, че въпросния модул може да управлява мощностни релета и контактори!

С други думи, ако трябва да опиша реализацията на схемата - Nano/PicoIP модул, който управлява и/или следи релетата изнася информацията посредством Ethernet интерфейс към близкия доставчик...От другата страна сте вие, като вашата свързаност с интернет си определяте вие как да бъде (след като държите да е безжично). Изцяло безжична връзка между населените места е както необмислена и абсурдна финансово, така и трудно реализируема (особено в частта управление на цифрови/аналогови входове/изходи)...

Редактирано от LinKuei (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.