Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсващи гигабайти на C устройство

Featured Replies

Здравейте, имам инсталиран Windows 7 Ultimateм, и преди няколко дни свободното място на C устройство рязко намаля, като продължава да намалява всеки ден, докато вече е само около 3 гб. Цялото устройство е около 100 гб. Когато вляза в C устройство и маркирам всички папки - включително и скритите ми показва че са около 47 гб. Когато отида на My computer дам properties на C устройство ми показва свободни 3 гб, тоест се губят някъде около 40 гб. Имал съм този проблем и преди, но някак си се е оправял. Пуснах проверка за вируси, ccleaner, дефрагментиране и проверка на диска, но без резултат. Моля ако някой има решение на проблема да пише.

Изключи хибернацията, провери дали нямаш предишни инсталации на windows (папка windows.old) и ако да я изтрий. Сложи отметка на опцията за показване на скрити папки от file explorer може да имаш скрити файлове или папки, които да заемат мястото. Според мен е най-вече от хибернацията. 

П.П. След рестарт и дефрегментация ако продължават да се губят отново тези 40гб и изпълнение на по-горе данените съвети може да има проблем с диска.

Редактирано от star_computers (преглед на промените)

• Автор

Изключи хибернацията, провери дали нямаш предишни инсталации на windows (папка windows.old) и ако да я изтрий. Сложи отметка на опцията за показване на скрити папки от file explorer може да имаш скрити файлове или папки, които да заемат мястото. Според мен е най-вече от хибернацията. 

П.П. След рестарт и дефрегментация ако пр

Няма стри версии на уиндоус. Включил съм скритите папки и файлове отдавна. Как да изключа хибернацията?

Почистете старите точки на възстановяване на системата, ако има такива:

785147.jpg

Също така едно почистване на временните файлове и регистрите може да ви се отрази добре.

Имайте предвид обаче, че ще бъдат занулени паролите за влизане в някои сайтове от браузъра ви. И ще трябва да ги напишете наново.

Явно вече не е останало никакво пространство, за да влезе да напише какво се е случило :D

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Пускам редовно CCleaner - запознат съм с програмата, но отново си намалява обема на C и вече е едва 2.5 гб. Най-вероятно скоро ще преинсталирам Windows-а и ще си оставя повече място на C. Ако някой се сети за някой друг вариант, пишете.

Пускам редовно CCleaner - запознат съм с програмата, но отново си намалява обема на C и вече е едва 2.5 гб. Най-вероятно скоро ще преинсталирам Windows-а и ще си оставя повече място на C. Ако някой се сети за някой друг вариант, пишете.

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-системата-ми-е-инфектирана-какво-да-правя-сега/

http://www.folder-size.com/

Дай със шотове да видиме ко става?

И с какво провери за вируси?

Долния пост!!! без самоинициативи, Георги!!!

Ти освен това да повтаряш,друго незнаеш!

За това е тази тема. За помощ, от компетентни хора. Не самозванци. 

пробвай с тази програма да сканираш С: https://www.jam-software.com/treesize_free/ и ще видиш кои папки са ти напълнили диска. :)

а с тази можеш да отключиш и затриеш файловете, които не искат да се трият https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=752

Редактирано от chasovnik (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.