Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

МОга ли да зареждам 3 3.7v li-ion батерий, с едно зарядно за li-po батерий ?

Featured Replies

Мога да забрава за лед лентата, и да включа светодиоди. Ще стане ли с една батерийка ?

Да ще стане. На всеки светодиод ще трябва да сложиш резистор в зависимост от напрежението и тока на който са предвиден да работи. За всеки цвят си има отделни параметри. Може да ги видиш в интернет.

Батерията (Power bank) изкарва 5V и се зарежда през USB порт. Спрямо тези 5V ще изчисляваш резисторите за светодиодите.

Да ще стане. На всеки светодиод ще трябва да сложиш резистор в зависимост от напрежението и тока на който са предвиден да работи. За всеки цвят си има отделни параметри. Може да ги видиш в интернет.

Батерията (Power bank) изкарва 5V и се зарежда през USB порт. Спрямо тези 5V ще изчисляваш резисторите за светодиодите.

Не, идеята ми беше да използвам батерията с най-голям капацитет и една платка зарядно за li-po/li-ion батерий.

Връзвам по 2 светодиотчета последователно, така че няма смисъл да давам пари за резистори (те са ми една гадна част за запояване, за това).

Не, идеята ми беше да използвам батерията с най-голям капацитет и една платка зарядно за li-po/li-ion батерий.

Връзвам по 2 светодиотчета последователно, така че няма смисъл да давам пари за резистори (те са ми една гадна част за запояване, за това).

Ти наистина си решил да търсиш под вола теле. Ето ти статия с описан чип с който може да си направиш схема за зарядhttp://www.electronics-lab.com/blog/?p=306 но всичко това на твоя отговорност. Писах ти, че няма да се включвам в темата ако ще ползваш батерии телефони. Не искам а нося отговорност за евентуален пожар вследствие от неправилна експлоатация с такава батерия.

А не мога ли направо да използвам тази платка ?

Вече имам в наличност. :)

Търса готово решение, защото не съм кадърен в запояването на чипове.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

А не мога ли направо да използвам тази платка ?

Вече имам в наличност. :)

Да, може(поне според инфото в сайта). Би паснало с твоята батерия(стига да не объркаш поляритета).

Това представлява платката на един Power bank само че в друга форма. Представлява един конвертор. Прави от 3,7V батерия, 5V на изхода.

Увери се, че твоята батерия може да издържа ток от поне 1A за да работи добре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да, може(поне според инфото в сайта). Би паснало с твоята батерия(стига да не объркаш поляритета).

Това представлява платката на един Power bank само че в друга форма. Представлява един конвертор. Прави от 3,7V батерия, 5V на изхода.

Увери се, че твоята батерия може да издържа ток от поне 1A за да работи добре.

Как мога да се убеда ?

Как мога да се убеда ?

Ако си решил да правиш нещо никой не може да те спре. Дано заработи и си доволен от резултата накрая.

Не забравяй резисторите на светодиодите иначе ще изгорят.

Ако си решил да правиш нещо никой не може да те спре. Дано заработи и си доволен от резултата накрая.

Не забравяй резисторите на светодиодите иначе ще изгорят.

Са чакам нова платка, защото се оказа че тази била изгоряла. :mad: (да, не съм збъркал полияритетите)

Ще пусна снимки когато съм готов. :)

Благодаря на всички за помоща. :)

Ударих на камък! :(

Като се опитам да свържа транзистора с усилвателчето, светодиоди те много малко и много бързо примиряват а от усилвателчето звук не се чува а само б учене, някаква идея как да го направа ?

Не става директно от жака, защото тези колонки ще са мобилни и няма да светът от телефон

Имам въпрос, мога ли да използвам само 1 резистор за всичките положителни полюси ? :)

Не ги ли зареди още тия батерии или сега мина на цветомузики ?

Батерията я заредих, минах на цветомузиката. :)

Имам въпрос, мога ли да използвам само 1 резистор за всичките положителни полюси ? :)

Не. Ако си играеш с литиеви батерии внимавай да не ги запалиш, че не са безобидни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.