Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Потребителите ще плащат за използване на Windows на час ?

Featured Replies

• Администратор

blablabla

Като са идиоти повечето потребители, как Microsoft да не се отнасят с тях като към такива и да не им казват кое е добро за тях. В момента, в който потребителя порасне мъничко, ще спре да ги слуша. Но ми кажи как човек, който не може да се оправи с елементарните операции в windows като създаване на папка, ще се оправи с Linux? Microsoft държат толкова много от пазара не заради друго, еми защото са направили една що-годе добра ОС за масовия потребител, а не за специалиста. И за Linux също ежедневно излизат експлойти. Разликата - като изключим че M$ много бавят пачовете, че средностатистическия потребител на Linux е изчел десетина книжки и е прекарал седмица-две в настройки на ОС и не влиза с админския акаунт, и не кликва навсякъде, където пише "кликни". Ако същото го направи Win потребител, повярвай ми, дори повечето zero-day exploit-и няма да го засегнат. Workaround за близо половината екслойти в продуктите на MS е да ползваш лимитиран акаунт - така експлойта няма да може да направи нищичко, освен да ти затвори приложението примерно

И да, че в M$ e пълно с идиоти - пълно е. Не могат да пишат security софтуер без идея за сигурност - работа с пароли без криптирането им, Advantage Notification който изисква админски права за да работи, и т.н. и т.н. Никой не отрича нито че Windows, IE и Office имат проблеми със сигурността, нито че сред програмистите на MIcrosoft има достатъчно некадърници. Но ако потребителите на Windows бяха толкова грамотни колкото тези на Linux, разликата между двете системи по отношение на стабилност и сигурност щеше да се сведе до минимум. А това вече не е проблем на Microsoft, а на тъпанарите, дето ти взимат парите за да те "научат" на нещо... от типа, че ако нещо не работи, трябва да преинсталираш Windows

Повръща ми се от такива "специалисти"

Въпросите със сигурността вероятно рано или късно ще ги решат по някакъв начин, свеждайки ги до приемливо ниво - всеки софтуер, който се развива един ден узрява в някакъв сигурен продукт - днес експлойтите в sendmail, bind и apache са доста по-голяма рядкост от едно време да речем.

Но по-стабилна не вярвам да стане. Да не забравяме, че това е операционна система , чието ядро прекалено много разчита на глупави VM концепции, на GDI в ядрото, на доста по-сбъркано и сложно времеделене за процесите, на изключителната употреба на нишки, а не на отделни процеси, на драйвери, които се пишат от кой ли не, на подръжка заради съвместимост на сума ти глупости и т.н. Трябва да я хванат и да я пренапишат от нулата според мене, за да имат успехи в това направление :)

"Специалистите" хммм не знам защо ама се сещам за образа на един средно-статистически безработен студент в ТУ в някое общежитие, гуруто на входа, експертната мисъл , шамана на преинсталациите, който се кланя на господ Били и дори програмира на Делфи (демек тегли от интернет готови компоненти)...и спори и се налага по форуми :) Тия са най-забавните, дори по-забавни от разни MCSA-та, дето измерват bandwidth-a с даунлоуд от tucows :)

blablabla,

Уважавам в случая това което каза и искам да направя коментар на следното:

1. Да, има потребител идиот. И да - той ще си плаща ако не може да се оправи.

2. Microsoft прилагат стратегия "вие сте идиоти". Microsoft създават продукти които пазят компютъра/софтуера от потребителя, а не от "външни въздействия". Microsoft успяват на пазара, което доказва точка 1.

3. Не плюйте Microsoft за патентите. Не знаете колко милиона платиха на външна фирма за патента за emnedded object в web страници, обаче сега гледате Flash-ове във Firefox (те май не платиха нищо, а). Така че сега на мода е да патентоваш всичко, което можеш. Ще ви питам какво щяхте да правите ако British Telecom беше патентовал hyperlink-a.

4. Щом навлизаш в тенически детайли нека и аз да кажа мойте "2 цента". Ето screenshot от моята система:

arch017qe.th.png

Сега ми обясни редно ли е да се боря няколко дена, за да имам свестен шрифт (Bytecode Interpreter-a e патентован от Apple)? Редно ли е да имам form widgets в Firefox от ерата на Windows 3.11? Трябва ли най-важният компонент от моята система browser-a да се влачи на една модерна система (Firefox/Pango/Ubuntu ans others)? И още много други. Не искам да се сещам... Така че не знам кой е технически по-издържан...

"Bytecode Interpreter-a e патентован от Apple"

Was die fick?

"Не плюйте Microsoft за патентите. Не знаете колко милиона платиха на външна фирма за патента за emnedded object в web страници, обаче сега гледате Flash-ове във Firefox (те май не платиха нищо, а). Така че сега на мода е да патентоваш всичко, което можеш. Ще ви питам какво щяхте да правите ако British Telecom беше патентовал hyperlink-a."

Не плюя само Майкрософт. Плюя на патентите по принцип. Щом Майкрософт толкова искат да патентоват и тях ще плюя. А какво щеше стане ако Бъркли си патентоват tcp/ip стека? Езък за прекрасната ОС с прекрасния красив браузър!!!

"Редно ли е да имам form widgets в Firefox от ерата на Windows 3.11?"

3.11, твърде пресилено, добре знаеш. Отделно че можеш да си дърпаш разни themes и extensions, които ще ти разкрасят доволно добре мозила-та, така че да не ти бие на ИЕ4. И пак предпочитам нея пред онзи браузър дето след няколко дена употреба почват да ми изкачат от нищото разни реклами на казина, удължаване на оная ми работа и прочее глупости. А къде са ми табовете в ИЕ? Къде са ми прекрасните комбинации ctrl-"-" ctrl-"+" когато шрифта ми е прекалено дребен/едър за да го чета комфортно? Това нормално ли е през 2006 година? Неее, по същата логика мога да кажа че ИЕ е морално остарял бъглив браузър.

"Трябва ли най-важният компонент от моята система browser-a да се влачи на една модерна система?"

Не, не трябва. При мене обаче си върви много добре и нямам никакви такива оплаквания. Проблемът със шрифтовете го реших с една единствена (вездесъща) команда "apt-get". На убунту се решава предполагам по абсолютно същия начин :)

Добре де, разбирам от какво се оплакваш. Но според мен не, не може да е същото както на уиндоус. Това не е критерии за техническа издържаност. Това че при теб е имало мотики с шрифтовете и че мозила-та ти изглежда примитивна определено не е обективен критерий. На мене интерфейса на ХР ми е отвратително плосък и грозен, аутлук-а е отвратително бавен, напускани са сума ти услуги от които нямам нужда, медия плейъра ми е грозен и най-вече насичащ (абе чувал съм че било от кодеците ама деазнам, аз нали с mplayer под линукс проблеми немам). Това за теб дали ще са критерии за допотопност и недоизпипаност на уиндоус или по-скоро индикация че съм или неграмотен или че ме мързи да си оправя машинката? Предполагам второто ;)

Потребителите ще плащат за използване на Windows на час

Публикувано на 2006-05-23 12:09:34 от Darhazer Категория: Microsoft

Microsoft започва нова система за почасово заплащане за използване на компютър чрез карти за предплащане, подобни на използваните от GSM операторите ваучери. Технологията се нарича FlexGo и е предназначена за развиващите се страни, в които Microsoft се опитва да навлезе и да се пребори с пиратството чрез различни програми, правещи компютрите по-достъпни за потребителите.

От 22 май компанията, заедно с производителя на компютри Lenovo Group Ltd. стартира програмата в Бразилия, а през следващите три месеца и в Мексико, Китай, Русия и Индия.

FlexGo работи по следния начин: потребителя заплаща половината от стойността на компютъра, а след това закупува карти за ползването му, за да получи достъп до него. Ако парите в картата свършат, потребителя трябва да купи друга, в противен случай компютъра му престава да функционира. Това продължава докато не бъде изплатена стойността на компютъра.

Първоначално в програмата е включен само Windows XP Starter Edition, който е предназначен именно за развиващите се страни, но е възможно да бъдат включени и по-пълноценни версии на XP.

Източник: no-invite.com

Какво ще кажете по този въпрос ?

Това е все едно да трябва като платим храната в ресторанта да трябва и за престой да плащаме

да ни накарат да плащаме за нещо без което практически не можем

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.