Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата оферта на мобилен оператор

Featured Replies

Здравейте. Както знаете, настъпи март месец и всички оператори започнаха да излизат със ,,размазващи'', ,,разбиващи'', ,,взривяващи'' и др. оферти. Всичко започна от Vivacom, след това и Telenor се включи в играта, а впоследствие и М-тел и bob. Действително, от тази конкуренция е добра за пазара и в крайна сметка, облагодетелстваните сме именно ние - потребителите на мобилни услуги. Но има една фраза, която е до болка позната на всички ни - не е ли прекалено хубаво, за да е истина?

Та идеята на публикацията ми е: който има някакви впечатления, било то позитивни или негативни, нека да споделя, заедно с това нека сподели доволен ли е от мобилния план и оператор, има ли добро покритие, ако използва мобилен интернет - каква е скоростта му, случвали ли ви се е да получи огромни сметки и т.н.

Заедно с това се интересувам от няколко оферти и ще ви бъда много благодарен ако споделите коя според вас е най-добрата и от кой мобилен оператор бих бил най-доволен.

Спрял съм се на тези оферти:

Telenor - 14.99лв./месец - 800+200 минути на месец към всички мрежи; 400 минути резерв; 4000mb интернет; 4000mb интернет резерв

Vivacom - 14.99лв./месец - 600+400 минути на месец към всички мрежи; 4000mb интернет

bob - 14.90лв./месец - 1000 минути; 2000mb интернет; без дългосрочен договор

Така, според вас коя от тези оферти е най-добра? А ако имате и вариант за по-добра, не се колебайте, а споделяйте.

По принцип на месец изговарям около 700 минути, но не е изключено и да достигна 1000, така че този ,,резерв'', който Telenor предлагат, според мен ще ми е от полза и за момента съм се спрял на него. Но съм чувал доста критични коментари относно техният интернет, а на мен ми се налага често да използвам ( основно за 3G разговори и сърфиране ).

аз набарах преди половин година slim bob за 2.90 на месец 100 мобилни + 100 стационарни към всички (и понеже не говоря много хабя макс 10% от безплатните минути)... ама вече я няма... иначе бих избрал bob за 14,90 (след някое време може и да излезе нещо по изгодно и няма да си обвързан с договор...) гледай и цената на минутата след изчерпване на безплатните минути...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз пък бих ти препоръчал Мтел трансфер L за 16.03лв. с ДДС общо и имаш 1200 минути към всички и 3 гигабайта интернет.

А определено интернета им е доста добър на Мтел, та да не кажа и най-добрия за момента.

Съгласен съм с algor, интернета им е мн.добър.Ако искаш нещо над тези 15лв. които се спрягат по-горе погледни офертата на Мтел-неограничени минути и 5gb за 21лв.

...а на мен ми се налага често да използвам ( основно за 3G разговори и сърфиране ).

Няма да можещ да ползваш, така че потърси нещо друго. Големи лъжци излязоха норвежците (всъщност българските им меринджеи са некадърни сърби), по-големи и от гърците.

Telenor - 14.99лв./месец - 800+200 минути на месец към всички мрежи; 400 минути резерв; 4000mb интернет; 4000mb интернет резерв   24 месеца ДОГОВОР
Vivacom - 14.99лв./месец - 600+400 минути на месец към всички мрежи; 4000mb интернет 24 месеца ДОГОВОР

Веднъж сключен, нов след 24 месеца!!!

bob - 14.90лв./месец - 1000 минути; 2000mb интернет; без дългосрочен дого

А определено интернета им е доста добър на Мтел, та да не кажа и най-добрия за момента.

То БОБ са си М-тел

Аз пък бих ти препоръчал Мтел трансфер L за 16.03лв. с ДДС общо и имаш 1200 минути към всички и 3 гигабайта интернет.

Съгласен съм с algor, интернета им е мн.добър.Ако искаш нещо над тези 15лв. които се спрягат по-горе погледни офертата на Мтел-неограничени минути и 5gb за 21лв.

Погледнахте ли, че това е промоционална месечна такса след, като се абонираш за телевизия от MTel. Още по-голяма набутвация, защото и за нея има допълнителна такса. Иначе стандартните такси за двата плана са съответно 22,90 и 34,90 лева.

Относно офертите на другите два оператора и там има уловки. Отчитането след първата минута е на 60 секунди. Тоест 2 минути и 5 секунди се отчитат, като 3 минути. Сами си направете сметката.

Погледнахте ли, че това е промоционална месечна такса след, като се абонираш за телевизия от MTel. Още по-голяма набутвация, защото и за нея има допълнителна такса. Иначе стандартните такси за двата плана са съответно 22,90 и 34,90 лева.

Онзи ден съпругата ми подписа договор и няма нищо такова написано никъде.

А ние четем договори - бавно, внимателно и ред по ред.

• Всички промоционални условия важат при сключване на 2-годишен абонамент по нов или действащ договор за услуги. Включените промоционални минути и мегабайти, както и промоционалните отстъпки от месечните такси, се прилагат само в рамките на срока на 2-годишния абонамент и след изтичането му се прилагат стандартните условия на избрания тарифен план Мтел трансфер. Промоционалната месечна такса не се прилага след изтичане на срока на абонамента.

И тук нищо не пише за телевизия.

И аз съм на BOB и тънката примоция от 2.90 лв. за месец и този месец имам 3.40 лв. сметка (миналия беше по-малко от 5 лв.), но телефона ми е тип "Нокиа с фенерче" за 5 лева. Не е смартфон, не ползвам уеб и не знам коректни ли са в това отношение (хвалени/реални оферти) за интернет... За другото... откакто се появиха на пазара се включих към тях и съм много доволен. Веднъж не съм се усъмнил, че нещо в сметката ми не е както трябва. И обещават, че няма грижи с отказването от тях...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Онзи ден съпругата ми подписа договор и няма нищо такова написано никъде.

А ние четем договори - бавно, внимателно и ред по ред.

И тук нищо не пише за телевизия.

Радвам се, че е така, защото като кликнеш в сайта на питанката до цената те прехвърля по-нагоре, където е описано как да спестиш 20% от месечната такса.

...А ние четем договори - бавно, внимателно и ред по ред...

Дори обикновено почвам от най-дребния шрифт, щото и там има важна информация, да не кажа, че е основната.

Миналия месец ми се наложи да ходя с тъщата до офис на Теленор, че да й се промени договора от предплатени към месечна такса. Един приятел има син, работещ в централен офис на фирмата и чрез него се докопах до т.нар. "скрити оферти", ама това е при всички оператори, нищо ново. Мацката в офиса се учуди, че искам конкретен план, но не стига, че се тутка 20 минути, щото не знае как се работи с прост принтер, ами и щеше да припадне, след като се захванах да чета договора преди да го одобря за подпис. Питах и къде са Общите условия, с които следва да се съглася, а не са приложени към договора, към който са неизменна част.

Тя съвсем се шашна, ама колежката ѝ помогна и извади един комплект изпод рафта, но измърмори, че никой не ги чете, та за какво са ми и на мен. А бе, маце, аз повече години се занимавам с договори, отколкото ти си живяла на тоя свят, та не ми давай акъли какво и кога да чета! Прочетох си всичко старателно, но в договора нямаше клауза за предсрочно прекратяване, та ги емнах отново. Казаха, че такива им били договорите, "отгоре" им ги давали и т.н. Е, щом е така, губите ме като клиент - не мога да приема съглашение, в което не е написано как и при какви условия то може да се прекрати. Излязохме си и уредихме въпроса по друг начин.

Внимавайте какво подписвате! 

Заради тези си политики Теленор загуби 2,4 процента от клиентите си само за една година (изглежда малко, но всъщност са 93 600 клиенти, което като бройка никак не е малко). В момента отчитат ръст на печалбата заради удари под кръста за клиентите (както беше споменато по-горе, започнаха да отчитат разговорите на започната кръгла минута, махнаха отстъпките за лоялни клиенти, повишиха цените на предплатените разговори, намалиха срока на валидност на предплатените карти на 2 или 3 месеца, без прехвърляне на остатъка в тях за следващия период при изтичане, увеличиха осезаемо времето за чакане за връзка с поддръжката, което време се заплаща, и т.н.), но това ще им се върне с лихвите в близките месеци - договорите на хората все някога ще изтекат и стават все повече тези, които възнамеряват да се местят при друг оператор, включително и аз. На сайта им е обявено, че подмяната на клетките е приключила, но реална промяна в качеството на услугите, и по-конкретно в липсата на мобилен интернет извън градовете, няма. Впрочем, в тази връзка при тях се оказа, че "приключено" и "завършено" не са едно и също нещо - поддръжката им, ако успееш да се свържеш с нея, нагло заявява, че подмяната може да е приключила, но тепърва имало да се правят настройки по мрежата, което щяло да продължи до средата на годината; отделно посочените в момента на сайта им срокове бяха променяни неколкократно през изминалите месеци, все с нулев резултат като промяна в качеството.

В интерес на истината, Теленор бяха единственият оператор, чиято гласова връзка не прекъсна в бедстващите райони - клетките им са снабдени с генератори, докато останалите оператори изпокапаха за по-кратко или по-дълго време.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Те едни оператори... Не знам кое кога и как подменят, но се отчитат все по 99%, че и отгоре покритие, а всъщност на много места няма ни един от трите. И не е нужно да се оправдават с планинските райони, след като и в равното има безброй участъци без покритие. А в същото време чуждите оператори покриват въпросните места - по поречието на Дунав ако не си на ръчен избор на оператор, току установиш, че говориш с комшията през роуминг.

Аз подписах по време на коледните промоции с вивите от тогавашната им промоция 29.99 лв 2000 минути и 10GB интернет. Идват ми прекалено много, ако тогава я имаше тази промоция за 14.99, със сигурност щях да избера нея. Минутите, които ползвам сигурно са не повече от 500-600, а интернета рядко стихам 3-4 GB трафик. Интернета им е хубав (говоря за бързия, така и не съм ги свършвал включените GB). Така, че ако вземе този за 14лв мисля, че ще ти е повече от достатъчен.

Ако не ти се връзва с договор БОБ. Аз мислях първоначално да мина към тях, но виваком ме прилъгаха с много добра цена на телефон с договора и така.

Минуса при боб е че нямат офиси във всеки град.

И правят някакво предварително проучванеq на колега му отказаха защото адреса му е в рисков район според тях (циганската махала).

Не е циганин, просто има нещастието да живее да махалата.

И аз съм на BOB и тънката примоция от 2.90 лв. за месец и този месец имам 3.40 лв. сметка (миналия беше по-малко от 5 лв.), но телефона ми е тип "Нокиа с фенерче" за 5 лева. Не е смартфон, не ползвам уеб и не знам коректни ли са в това отношение (хвалени/реални оферти) за интернет... За другото... откакто се появиха на пазара се включих към тях и съм много доволен. Веднъж не съм се усъмнил, че нещо в сметката ми не е както трябва. И обещават, че няма грижи с отказването от тях...

От средата на януари се прехвърлих към BoB на тарифа minibob, сега имат промоция на тарифа slimbob същата услуга на половин цена, но трябва ли да купя пак активационен пакет?

Редактирано от Person (преглед на промените)

От средата на януари се прехвърлих към BoB на тарифа minibob, сега имат промоция на тарифа slimbob същата услуга на половин цена, но трябва ли да купя пак активационен пакет?

Не разбрах въпроса ви. Аз в началото нищо не съм плащал, когато сключих договр с тях... Но аз когато сключих договор бях на условия без месечна такса и включени минути - каквото си изговоря. Но аз принципно не се увличам и като се появи офертата за 2.90 се вързах за нея, но ме накараха да платя мисля 7 лв., за да си променя тарифния план.... което не е точно това, което някой би определил като коректно, ма... кво пък?!

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не, но ще трябва да платиш 9.90 такса за смяна на плана. Да, не е особено приятно за клиента, но след като е предварително обявено в общата тарифа, не бих го определил като "некоректно".

Не, но ще трябва да платиш 9.90 такса за смяна на плана. Да, не е особено приятно за клиента, но след като е предварително обявено в общата тарифа, не бих го определил като "некоректно".

ДА, точно така мисля да направя, но нека да дойде 30,31 , сега само плащам абонаменти такси, а не мога да си изговоря минутите......

П.П.-Не е точно така-12,80 лв. е. Виж тук: http://eshop.bob.bg/product.php?ProductID=39, ще почакам още 1-2 дни.

Редактирано от Person (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.