Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам зараза от Троянски кон ( Dark Comet )

Featured Replies

• Автор

Секунда за лога

Компа се ресна след тази дейност .. Ето файловете :

Fixlog.txt

Това е ...приключваме..! Какво е състоянието на системата ви...? Наблюдавате ли проблеми..? Имате ли други въпроси..?

icon_arrow.gif Изтеглете следния файл и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата. Той трябва да изтрие карантинната папка на инструмента разположена в C:FRSTQuarantine.

=============================================================================================================================================================

icon_arrow.gif Деинсталирайте ESET Online Scaner.

• Start => Run, въведете control appwiz.cpl в полето.След това натиснете ENTER.
  • Изберете ESET Online Scanner от списъка с приложения, а след това маркирайте Remove. Aко бъдете подканени рестартирайте компютъра си.

===============================================================================================================================================================

icon_arrow.gif Изтеглете DelFix и го стартирайте. Сложете отметка пред:

• Remove disinfection tools
  • Purge system restore
  • Reset system settings

1_tmb_68929169_delfix.gif.jpg

..и след това натиснете бутона Run

Инструмента ще се самоизтрие след като приключи своята задача!

i_arrow-r.gif Препоръчвам програмата Malwarebytes' Anti-Malware да остане на вашия компютър и периодично да сканирате системата си с нея (поне един -два пъти в седмицата),като не забравяйте да обновите дефинициите и преди всяко сканиране..!Напомням че това не е антивирусна програма а едно изключително добро допълнение към нея..!

Ако има нещо което използвахме в лечението и не се е премахнало след последните инструкции го премахнете ръчно ,по стандартните методи..!

112_forum_new.gif Малко превенции:

Винаги  поддържайте антивирусната си програма  с актуални дефиниции и  сканирайте с нея редовно.Само ще добавя никога да не разчитате само на  AV програма (ако си изберете безплатен вариант) ,добавете задължително и качествен HIPS базиран софтуер... COMODO, PrivateFirewall, Online Armor...What is Host Intrusion Prevention System (HIPS) and how does it work? .Справка: Сигурност и антивирусна защита

Забележка: Трябва да имате само една антивирусна инсталиран в даден момент. Ако имате повече от една антивирусна програма е вероятно да предизвика конфликти и може да намали общата защита, както и нарушаване на работата на вашия компютър.

icon_arrow.gif Още три програмки по мое мнение задължителни за всеки компютър:

- CryptoPrevent - за защита срещу CryptoLocker и подобни заплахи Имайте предвид, че ако изберете високо ниво на защита в CryptoPrevent след това можете да срещнете някои проблеми с инсталираните приложения. Може да се наложи да се намали нивото на защита, ако се натъкнете на подобни проблеми или да добавите вписванията към белия списък:

mtBkCIZ.jpg

- Unchecky - която автоматично ще премахва всички нежелани допълнения  по време на инсталирането на софтуера. Това помага за предотвратяване на инсталиране на зловреден код.

xunchecky1_zps667e512d.jpg.pagespeed.ic.
xunchecky2_zpsca4e7d0d.jpg.pagespeed.ic.

- Malwarebytes Anti-Exploit - за информация  MBAE (Malwarebytes Anti-Exploit) vs All EKs (Exploit Kits)

screenshot_2014-04-29_004.png

icon_arrow.gif Едно от важните неща са MICROSOFT UPDATES. Чрез тях можете да получите всички критични актуализации за вашата операционна система и Internet Explorer. Поддържането на вашата операционна система и браузър с актуални ъпдейти, ще помогне да  направи системата по-малко податлива на атаки от троянски коне и вируси. Освен това зловредния софтуер се създава почти всеки ден. Много от тези заплахи, са насочени към уязвими места във вашия  софтуер. Софтуерните компании редовно публикуват актуализации, които определят тези уязвимости.За да останете защитени, трябва да актуализирате редовно целия  си софтуер. Основно внимание на следните програми:

• Adobe Reader;
  • Adobe Flash Player;
  • Sun Java;
  • Apple QuickTime;
  • Базите и модулите на антивирусните програми
  • наличните браузъри  - обновени и с със задължителни следните аддони:

- За Firefox, използвайте NoScript , Adblock , Web Of Trust
- За Chrome използвайте  ScriptSafe ,AdBlock WOT (Web от Trust)

Прверявайте вашата система за актуални обновления и уязвимости с помощта на следните програми:

Маркирам случая за "Решен"...! Пожелавам лек ден и безопасен интернет..! :)

• Автор

Ами ако има начин да я забързам повече и искам както казвате че приключваме да сте сигурни.. И още нещо, мисля че платих за вип от този e-mail [email protected] или [email protected]. Ако трябва ми кажете какво съобщение е трябвало да получа, защото имам много такива за да ви дам снимка или да го копирам.

Ами ако има начин да я забързам повече и искам както казвате че приключваме да сте сигурни..

Моля.......имате съмнения някакви .....?Щом казвам значи е така..! Два дена се занимавам със системата ви (омазана и нахакана с пиратски софтуер)...напълно безплатно....и накрая мисля че заслужавам едно благодаря..!

Ами ако има начин да я забързам повече и искам както казвате че приключваме да сте сигурни.. И още нещо, мисля че платих за вип от този e-mail [email protected] или [email protected]. Ако трябва ми кажете какво съобщение е трябвало да получа, защото имам много такива за да ви дам снимка или да го копирам.

Този въпрос трябва да го отнесете към администрацията на сайта, а не към човека, който така търпеливо ви съдейства да си почистите системата. И, да, едно 'БЛАГОДАРЯ" топли сърцето!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Ами не знам какво да ви кажа освен Благодаря ! :D Четох много ваши изяви във форума и повечето приключват ей така без нито 1 Благодаря... Не знам какви са тези хора .. :) Да знам все пак ако някой има проблеми да ви рекламирам, защото троянски кон не е някакъв си вирус тей с 1 програмка да се изтрие, щом казвате, че сме приключили и нямам какво повече да се направи, ами не знам ако имаше нещо повече да направя от това Благодаря .. Ами, пожелавам ви лека работа и се тей да помагате на хората ! :) | HJT Team | Best Ever !

Вип или не, важното е да няма вируси :D

А да и последен въпрос: Да знаете някакви програми против Flood/dos? защото често един м испира интернета :/

Последните .txt

И фикслога

DelFix.txt

Fixlog.txt

Благодарността я насочете към Ицо, не към мен. Е, и аз благодаря за незаслужения жест :), но основният "виновник" в случая е Ицо Тонев

Ами не знам какво да ви кажа освен Благодаря ! :D Четох много ваши изяви във форума и повечето приключват ей така без нито 1 Благодаря... Не знам какви са тези хора .. :) Да знам все пак ако някой има проблеми да ви рекламирам, защото троянски кон не е някакъв си вирус тей с 1 програмка да се изтрие, щом казвате, че сме приключили и нямам какво повече да се направи, ами не знам ако имаше нещо повече да направя от това Благодаря .. Ами, пожелавам ви лека работа и се тей да помагате на хората ! :) | HJT Team | Best Ever !

А да и последен въпрос: Да знаете някакви програми против Flood/dos? защото често един м испира интернета :/

Последните .txt

И фикслога

за спирането на интернета си са обърни към доставчика,или си сложи свястна защитна стена,ако е по слаб Flooda :)

• Автор

Ми брат не е слаб.. кат видех към 3000 gp/s

За тва с доставчика знам идва и блоква ип-то ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.