Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука при свързване на TV с домашно кино

Featured Replies

• Автор

Благодаря на всички, включили се в темата и за отделеното време и нерви :wors:

Така -вариантът на  LZ4JW  с отделен аудиокабел от компа до плеъра отпада, тъй като компа ми е далеко от плеъра и телевизора, а жена ми ще пощурее, ако види кабели по земята :D  Само HDMI се търпи и то защото съм го скрил под первазите. А и аз искам да използвам вградените интернет приложения на TV -то за слушане на поточно видео като youtube ( дали през мобилния телефон, дали през дистанционното - от там си пускам плейлистите и ми трябва звук. Тоест -не е само копма.

Вариантът на Buhal55 също отпада поради гореописаните причини.

Преди малко включих кабел 3,5 мини стерео жак към страндартни RCA (чинчови) , включих го в изхода за слушалки на TV-то /чинчове IN на плеъра и сега си имам звук както от компа, така и от приложенията на ТВ.

Превключих разбира се и ключето на положение comp.

Като добавих и включих  скарт-кабела без да превключвам ключето имам и сигнал от плеъра към ТВ, тоест при добро желание мога да си пускам и дискове на него.

Е, неудобно е, защото трябва постоянно да включвам и телевизора и системата за да имам звук :(

Но - поне го има

Последен въпрос и приключваме темата : има ли разлика във звука който сега давам към системата ? Ще се нарушат ли функциите на усилвателя като съраунд -звука при този сигнал, подаван от изхода за слушалките  ? 

p.s. и още един въпрос, вече последен, обещавам - къде, по :speak: дяволите да си включа сега грамофона ?!?!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Няма да имаш проблем със звука от "слушалките" но ако ти прави впечатление, че звукът е "премодулиран" (изкривен), можеш да намалиш малко нивото му от компютъра докато ти хареса.

За грамофона - ти нямаше ли с "фуния" бре, та питаш? Сега сериозно.

Много е важно с какъв модел грамофон разполагаш. Дозата на грамофона каква е? Ако е динамична - трябва ти предусилвател с корекции за DIN 45500 стандарт и чак след това от предусилвателя, във входа на плеара. Още едно неудобство понеже плеара ти няма и такъв вход. При положение, че дозата на грамофона е "кристална" директно във входа на предусилвателя на плеара - или там, където подаваш сигнала от компютъра. Не зная с какъв тип грамофон разполагаш, което е много важно. По-точно е важна дозата на самия грамофон, а не той. Аз ще съм на линия, можеш спокойно да напишеш, когато имаш време. Не се притеснявай и жена ти по-малко да се меси в "музиките" Успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Динамична доза, нуждае се от предусилвател

Преди използвах усилвател "респром" за да го слушам, но изгоря след котешки препокаване .. ех, как се надявах с тази система да си го слушам пак , но явно няма как да се получи номера :lock:

Аз хубаво си търсех хубав усилвател и да на вържа всичко на него , но сега , като чи подариха тази система за домашно кино , жена ми като чуе , че ще трябват и пари да се дават - ще ме изхвърли със все музиките :D

Динамична доза, нуждае се от предусилвател

Преди използвах усилвател "респром" за да го слушам, но изгоря след котешки препокаване .. ех, как се надявах с тази система да си го слушам пак , но явно няма как да се получи номера :lock:

Аз хубаво си търсех хубав усилвател и да на вържа всичко на него , но сега , като чи подариха тази система за домашно кино , жена ми като чуе , че ще трябват и пари да се дават - ще ме изхвърли със все музиките :D

Да!Трябва предусилвател за дозата. Явно имаш от "полските" грамофони със респромския усилвател.Той може да се поправи.

Защо не се обърнеш към чичко Филипов? Тъкмо ти е градски.

Това за кабела, дължината и "бученето" на жената хич не ми го казвай!! :no-no: Не си нито първия нито единствения, който е минал по този път. Решението е кабели под перваза. Иначе що се отнася до темата за грамофона то колегата LZ4JW ти е отговорил изчерпателно и аз няма какво да добавя. Единственото ти решение е усилвател /или ресивър по-скоро/.Поне в София има едни хора, които предлагат доста добри неща втора ръка ако не ти се дават пари за ново. Аз лично предпочитам подобна техника да си я купя нова, но тъй като всичко е въпрос на пари трябва сам да си решиш.Аз не бих ползвал изхода за слушалки "не по предназначение".Можеш да върнеш звука от телевизора през чинчовете на входа на ДВД-то и тогава ще имаш звук и на уредбата.

П.П. : Аз проблема с жената го реших като я убедих колко е важно да има качествена "уредба" за качествен звук! Тогава и нейния живот става по приятен. Но се налага този разговор да го водим всеки път като реша да купя нещо ново. Ама взе да свиква.

Редактирано от Buhal55 (преглед на промените)

Да кажа здравей и на "бухалчето"  И приятна вечер на цялата фамилия от мен!

Да кажа здравей и на "бухалчето"  И приятна вечер на цялата фамилия от мен!

Е здрасти! Харесах си едни кабели и мисля днес да си ги взема. Видях един твой градски да продава кабели втора ръка и мислех да му стана клиент, ама като разгледах офертите по-отблизо излезе, че неговите втора ръка са по скъпи от нови от вносителя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.