Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Не, телефона ми не грее и не говоря глупости. Освен това в поста казах предполагам, а не твърдя със сигурност, Така или иначе като го занесе на сервиз ще се разбере от какво е.

Здравейте господине. Защо тогава съветвате момчето да му изтича гаранцията и след това да го занесе? Не сте ли подвеждач???

Ако разбираше повече, щеше да разбереш, че ако екрана се грее (основно от процесора) в повечко, той започва да дава дефекти.

Може да се появат кафяви петна, може дори и да не работи.

П.П. Вече имаше такъв случай тука от htc one x втора употреба.

Това е много общо, защото може да се получат кафяви петна по екрана дори и ако има протектор на екрана, заради лепилото.

Emokostov, на 19 Мар 2015 - 5:30 PM, написа:snapback.png

Ти чакай да му изтече гаранцията пък тогава го носи. 

Защо трябва да чака, да му изтече гаранцията???

От сърказъм не разбирате ли? Има проблем с гаранционен телефон и вместо да се обърне към магазина или сервиза пуска тема във форум.

Разбирам да няма гаранция и да търси съвет за ремонт в домашни условия или пък адрес на читав сервиз, ама апарата е все още гаранционен и реално ние с нищо не можем да помогнем.

Здравейте господине. Защо тогава съветвате момчето да му изтича гаранцията и след това да го занесе? Не сте ли подвеждач???

Това е много общо, защото може да се получат кафяви петна по екрана дори и ако има протектор на екрана, заради лепилото.

Госпожице прочетете много добре какво съм написал преди да ме наричате подвеждач. Никъде не съм съветвал постващия да чака да изтече гаранцията и тогава да носи телефона на сервиз.

salerick, на 19 Мар 2015 - 5:28 PM, написа:snapback.png

Мисля при следващата поява на проблема, защото сега го няма от няколко дни, да го дам вече.  :)

Ти чакай да му изтече гаранцията пък тогава го носи. Между другото да попитам дали този проблем ти се появява, ако ти грее телефона или се появява произволно?

С това съм искал да кажа да не чака проблема да се появява пак, а направо да го носи.

Госпожице прочетете много добре какво съм написал преди да ме наричате подвеждач. Никъде не съм съветвал постващия да чака да изтече гаранцията и тогава да носи телефона на сервиз.

salerick, на 19 Мар 2015 - 5:28 PM, написа:snapback.png

Ти чакай да му изтече гаранцията пък тогава го носи. Между другото да попитам дали този проблем ти се появява, ако ти грее телефона или се появява произволно?

С това съм искал да кажа да не чака проблема да се появява пак, а направо да го носи.

Мисля, че в този форум сърказъм или шеги са неумесни. Проблема на постващия е реален и чака реален отговор, а не сърказми.

Мисля, че в този форум сърказъм или шеги са неумесни. Проблема на постващия е реален и чака реален отговор, а не сърказми.

Реален отговор му е даден няколкократно. Носи се телефона на сервиз. Тук може само да се предполага от какво е проблема. От постващия зависи как ще процедира.

Реален отговор му е даден няколкократно. Носи се телефона на сервиз. Тук може само да се предполага от какво е проблема. От постващия зависи как ще процедира.

Не е добре да се лъжат хората все пак.

Не е добре да се лъжат хората все пак.

Да много сте прав господине. За това говоря. Не трябва да се подлъгват.

• Автор

Добре, спрете спора, исках просто да знам някой връщал ли е гаранционен телефон при Теленор и другото, което ме интересуваше е дали някой се е сблъсквал или знае нещо за този проблем с дисплея, не ми трябват предположения като цяло, макар че и те са от полза, но ако някого знае за подобен случай като моя, да сподели. :)

Редактирано.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Добре, спрете спора, исках просто да знам някой връщал ли е гаранционен телефон при Теленор и другото, което ме интересуваше е дали някой се е сблъсквал или знае нещо за този проблем с дисплея, не ми трябват предположения като цяло, макар че и те са от полза, но ако някого знае за подобен случай като моя, да сподели. :)

Няма значение дали някой е връщал в теленор или не :) Носиш телефона, обясняваш какъв е дефекта, приемат ти го за рекламация и ти дават документ че оставяш телефона. Срока за да ти го върнат работещ е 30 календарни дни. Ако не могат да го поправят ти възстановяват сумата или ти го заменят с нов (същия модел или друг, според ситуацията). Ако нямаш резултат до 30 дни спокойно може да потърсиш КЗП за да ти решат проблема (стига телефона да е купен на частно лице а не на фирма, тогава е по - сложно).

ти възстановяват сумата или ти го заменят с нов

Няма такова нещо.

Ако същият модел не е наличен, му се предлага подобен със подобните характеристики (с доплащане от страна на клиента според последната му цена) или му се гледа последната му цена, клиента си избира телефон и си доплаща за него.

Няма такова нещо.

Ако същият модел не е наличен, му се предлага подобен със подобните характеристики (с доплащане от страна на клиента според последната му цена) или му се гледа последната му цена, клиента си избира телефон и си доплаща за него.

Чл. 113. (1) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

(2) (Предишна ал. 1 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

От сайта на КЗП. Как процедират търговците е друга работа, но това е написано в закона и колегата може да си потърси правата :)

А на повечето търговци не им се възстановява сума ... предпочитат да ти заменят стоката с нова. Така и двете страни трябва да са доволни :)

Edit: Също така при замяна на стоката би трябвало да се замени с такава на стойност от касовате бележка или по висока ... не би трябвало да има такова нещо - последна налична цена, защото може да е в ущърб и на двете страни.

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

Утре ще взема да разрова договора си (към вивакома), защото бях поискал възтановяване на сумата на един стар телефон преди година (май беше samsung galaxy mini), но когато го поисках, ми показаха в договора параграфа и със подписа съм приел условията. Тъжно, но факт, щом подпишеш, се съгласяваш с предоставените условия.

П.П. Под мен, имам предвид Тате.

За това е хубаво да се чете на какво се подписва човек (не че аз съм се разчел де :P). Това е закона, но честно казано не знам как се действа когато клиента се подпише на допълнителни условия поставени от търговеца. Затова ако има съмнения се отива в КЗП и се пита :)

edit: то като се замислих, при мобилните оператори, може да има допълнителни условия, защото като се вземе телефон с договор - понякога е с доста по ниска цена от пазарната. Примерно, аз преди няколко месеца взех телефон от оператор за 42 лв при пазарна цена около 300 лв. Ако при такъв апарат се стигне до замяна и няма този модел, не знам какво ще ми дадат и на каква стойност :)

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

За това е хубаво да се чете на какво се подписва човек (не че аз съм се разчел де :P). Това е закона, но честно казано не знам как се действа когато клиента се подпише на допълнителни условия поставени от търговеца. Затова ако има съмнения се отива в КЗП и се пита :)

edit: то като се замислих, при мобилните оператори, може да има допълнителни условия, защото като се вземе телефон с договор - понякога е с доста по ниска цена от пазарната. Примерно, аз преди няколко месеца взех телефон от оператор за 42 лв при пазарна цена около 300 лв. Ако при такъв апарат се стигне до замяна и няма този модел, не знам какво ще ми дадат и на каква стойност :)

Като си се съгласил с общите условия в договора няма КЗП.

• Автор

Не съм съгласен с последния коментар, понеже договора ми е едногодишен, а телефона е с 2 години гаранция. ;) Договора ми за покупко-продажба е изтекъл вече така че според мен не може да има такива филми с последна цена и тем подобни. Ако не могат да ми го оправят или да ми дадат друг екземпляр, трябва да ми върнат сумата от касовата бележка. Поне според мен е така, а и според КЗП като гледам. :)

• 9 месеца по-късно...

Ще ти опиша моя случай, сам си вади изводите. Взех телефон на изплащане от Теленор май месец 2015г. Септември телефонът се изключи сам - занесох го в магазина и от там го пратиха в сервиз. Върнаха го със сменена батерия и инсталиране на опер. система. Октомври същата случка - изключва се когато си иска без значение, че батерията беше на 90% заредена. Операцията в сервиза... същата. 26.11.2015г. същия проблем за трети път и пак сервиз. По закон пише подмяна, но законът е така направен, че може да се заобиколи както си решат. Законът гласи, че сервизът решава дали проблемът е един и същ, а не потребителя - така че аз може да го пращам с един и същ проблем, но сервизът всеки път може да пише различна причина (ако решат никога няма да признаят, че проблемът се появява за трети път). Както си се досетил извадиха от сто кладенеца вода, но не смениха телефона. Върнаха ми го едва днес, което както и да го смяташ е повече от предвидените (пак по закон) 30 дни. И за капак... вадя картата от телефона, който ползвах, слагам я на новия и, хоп, изненада - грешен пин. Блокирах пина, въвеждам пук кода, след него два пъти нов пин и когато очаквах да се появи менюто... грешен пук, нов опит. Връщам картата на стария телефон - работи без проблем. Та с две думи, чуеш ли Теленор - бягай бързо!

1. Ти видя ли темата откога е ?

преди 1 час, ayreonsv написа:

... Та с две думи, чуеш ли Теленор - бягай бързо!

2. +1 за мнението ти. Три пъти съм носил пазлични телефони за гаранционен сервиз. Вярно, че още бяха Глобул, ама те хората са същите - Пременил се Илия, погледнал си - пак в тия.

На единия беше неработещ бутон поради окисляване на контактната прощ. По-фрапиращо беше - скъсан лентов кабел на слайдър. И трите пъти ми ги връщаха след 2-3 дни с забележката "Има следи от влага, гаранцията се анулира." И без никакъв опит за ремонт. Окисления ми струваше 4 лева - да си купя отвертка и да си го почистя. Лентовия кабел - в първия сервиз, 20 лева и 15 минути.

Аз от колко време коментирам сервизите на операторите. Един приятел имаше едно G3 с пожълтял дисплей. (характерно за модела) Така, той беше в безупречен вид (носен със Spigen Neo Hybrid и противоударно закалено стъкло) с изключение на една драскотинка на ъгълчето. Върнаха го със сменен дисплей, но с дребната подробност, че лайсната беше в просто перфектно състояние. (очевидно, че в сервиза са го изпускали и в двата ъгъла беше набита)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.