Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бучене на електроуреди от съседи

Featured Replies

Здравейте! Пускам тази тема, защото ми дойде до гуша от съседите под нас. От сутрин в 6.00 пускат разни перални, абсорбатори в банята и така до късно вечер. Проблемът не е в това, че уредите им работят, а по- скоро в това, че много силно бучат. Чуват се чак в моя хол, в банята не смея да вляза, защото имам чувството, че ще оглушея. Нормално ли е според вас аз да търпя цялото това нещо. Техника, който ги е свързвал с тока ли не си е свършил добре работата? Просто не знам какво да правя! Някой от вас има ли абсорбатор в банята, за да ми каже нормално ли е да бучи толкова много, че да пречи на другите хора. Много ви моля, дайте ми съвет дали да се оплача някъде? Благодаря предварително.

Ем  най напред трябва да се оплачеш на домоуправителя , ако той не направи нищо  следва вече да подадеш сигнал на 112 и полицията да предприеме мерки за шумовете . Много добре те разбирам  при мен проблема е че един комшия много силно хърка :D  и ще му правя забележка скоро време :) ( малко е кофти живота в панелките ) :(

Аспирацията у нас, също малко по-силно бучи от нормалното, но просто защото е малко по-голяма. Зависи каква е на съседите ти, но все пак е нормално това с бученето на електроуредите им.

В много от апартаментите правят кухнята в коридора и вкарват абсорбатора /аспиратора/ в отдушника в банята. Предполагам и при теб е така.

• Автор
В много от апартаментите правят кухнята в коридора и вкарват абсорбатора /аспиратора/ в отдушника в банята. Предполагам и при теб е така.[/quote

Да точно така е , знам , че още като дойдоха и направиха кухнята в коридора, а това е гарсониера.Добре де като бучи, да бучи у тях ...защо в къщи? Неправилно ли е свързан този аспиратор...незнам какво да правя, как да постъпя, но не издържам! Много е малко времето през което нещо от тях да не бучи! Или аспиратор, или пералня...все нещо. Казах на домоуправителя, а той вика: "ти не можеш да спреш уредите на хората". Е при това положение какво да правя?

Те дори и да си вземат от тези антивибрационни подложки, ако проблема е в самото свързване към електричеството? И аз не знам.

• Автор

Кои са органите на които мога да напиша оплакване, кой отговаря за това ?

Самото бучене се предава по тръбите на аспиратора и отдушника. Последният е един вид, като "комин", но с по-тесен отвор. Единственото, което можеш да направиш е да махнеш в твоята баня тялото на отдушника и да навреш вътре в "комина" един парцал или вата. Като започне да не им дърпа аспиратора и да връща обратно миризмата, си трай и гледай сеир.

• Автор

Кен, постоянно със тапи ли да ходя, това ли ми препоръчваш? Благодаря ти. Не бях се сетила.

Андрей, добре но ако набутам разни парцали и не преминава въздух няма ли да стане пожар и още по - голяма беля?

Самото бучене се предава по тръбите на аспиратора и отдушника. Последният е един вид, като "комин", но с по-тесен отвор. Единственото, което можеш да направиш е да махнеш в твоята баня тялото на отдушника и да навреш вътре в "комина" един парцал или вата. Като започне да не им дърпа аспиратора и да връща обратно миризмата, си трай и гледай сеир.

Можеш да се гордееш с предложението си. Много зрял начин за решаване на проблема. Особено, че и другите апартаменти отдолу също ще са потърпевши...

Кен, постоянно със тапи ли да ходя, това ли ми препоръчваш? Благодаря ти. Не бях се сетила.

Андрей, добре но ако набутам разни парцали и не преминава въздух няма ли да стане пожар и още по - голяма беля?

Няма да стане пожар. Също така не е и от свързването към електричеството. Най-вероятно аспираторът е от евтините и затова бучи толкова силно. Вариант е да си купят нов марков аспиратор с ниско ниво на шума /има такива, но са скъпи/. Съмнявам се да се навият да сменят аспиратора. Не ти знам съседите. Има вариант ти да им купиш нов аспиратор с ниско ниво на шума, те да го монтират и да спиш спокойно.

Можеш да се гордееш с предложението си. Много зрял начин за решаване на проблема. Особено, че и другите апартаменти отдолу също ще са потърпевши...

Ами, много съм горд. Ти какво би направил?

• Автор

Ще им купя нов и ще им го монтирам...ха - ха...само, че не знам кога им е чрд.

И пералнята им бучи не е само аспиратора. И нова пералня да взема да им купя...чудя се?

А отдолу комшията под тях не е потърпевш, защото е глух, един дядо.

Кои са органите на които мога да напиша оплакване, кой отговаря за това ?

Жалбата трябва да отправиш до :

1.)домоуправителя

2.)до Общината по местоживеене.

Последната в срок от 1 месец трябва да изпрати комисия съвместно с РЗИ със уред за замерване на шум ( шумомер ) за да установи дали има превишаване нормите на шум.

Виж закона за етажната собственост и наредбата си по местоживеене.По принцип е забранено в вдигането на шум след 00-06ч. 12-14ч. строителните работи са до 22ч .през останалото време нищо не можеш да кажеш на комшиите си, както и те на теб.

НО - включването на кухненски аспиратор в отдушника на банята е забранено.ако комисията от общината, която замерва шума, опише, че има подобно нещо, както и несъгласувано с архитект и промяна на строителните планове   преместване на кухнята в коридора - както казваш ти, можеш след това да завееш дело срещу комшиите си и да го спечелиш, като ти заплатят хубава сумичка за това, че си търпял стрес от вдигания шум.

• Автор

Не знам дали е кухненски аспиратора или е за баня, предназначен за самата им баня. Не съм влизала у тях. Иначе е така-коридора им е кухня.

Ако напъхам парцали в моя отдушник на банята, това ще спре ли функционирането на техния аспиратор?

А отдолу комшията под тях не е потърпевш, защото е глух, един дядо.

Имах предвид, че ще запушиш на целия блок надолу тръбата.

Ами, много съм горд. Ти какво би направил?

Не виждам авторката да е писала, че е опитала да говори с хората отдолу. След което както каза Trichocephalus. Но да правиш ти нарушение, защото на теб са ти направили... Пък, ако я хванат, нали се сещаш, че извиненията "ама те така ама аз инак" ще звучат смешно.

има предвид неговата дупка към отдушника

Която е 3 метра надолу? Искам да знам как... А отделно, че ако е възможно, те като си намерят парцала там (а те ще го намерят), ще е все едно на него е написано кой го е направил. И независимо от всичко е детинско, смешно и няма да реши проблема.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

С хората отдолу не съм говорила, но с домоуправителя много пъти, предполагам че им е казал, а резултат никакъв. Чудя се какво да предприема.

С хората отдолу не съм говорила, но с домоуправителя много пъти, предполагам че им е казал, а резултат никакъв. Чудя се какво да предприема.

Де да знам. Може да платиш за клип по телевизията, в които ги призоваваш да си сменят уредите.

Ама не говори с тях.

• Автор

Ще говоря с тях и ще пиша за резултатите, ама съм песимистка по отношение на техните действия.

Сигурно нaвсякъде ще е тaкa освен еднофaмилните къщи.Под мен комшийкaтa имa перaлня Тaтрaмaт.Кaто я пусне вибрaциите сa със стaбилнa aмплитудa.Нa женa си викaм-Положението пaк е-"Рукaвишников!Поехaли.Зa по-млaдото поколение,товa е руският космонaвт,който с нaшия Георги Кaкaлов(Ивaнов),зa мaлко дa зaвършaт полетa със Союз ТМ трaгично.

• Автор

Сигурно нaвсякъде ще е тaкa освен еднофaмилните къщи.Под мен комшийкaтa имa перaлня Тaтрaмaт.Кaто я пусне вибрaциите сa със стaбилнa aмплитудa.Нa женa си викaм-Положението пaк е-"Рукaвишников!Поехaли.Зa по-млaдото поколение,товa е руският космонaвт,който с нaшия Георги Кaкaлов(Ивaнов),зa мaлко дa зaвършaт полетa със Союз ТМ трaгично.

Nib, а ти как се справяш с този проблем, говорил ли си с тях? А твоята пералня бучи ли у съседите наоколо?

По принцип включват пералнята в подходящо време,така че не им правя проблем.Къде с хубаво къде с лошо съм възпитал комшиите си да пазят тишина в периода от 14 до 16 часа.Но иначе с една нивелация и гумени подложки вибрациите могат да се потушат.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

• Автор

По принцип включват пералнята в подходящо време,така че не им правя проблем.Къде с хубаво къде с лошо съм възпитал комшиите си да пазят тишина в периода от 14 до 16 часа.Но иначе с една нивелация и гумени подложки вибрациите могат да се потушат.

Те тези подложки не са евтини, незнам дали ще искат да си купят...ама то да беше само пералнята им...има и абсорбатор...

• Автор

Как мога да се разбера с неразбрани хора? Аз си знаех какъв ще е резултата. След като им казах, жената ми вика: " пералнята ми бучи МА" и тръгна да затваря вратата си, да но...при мен не минава номера да ми тряска вратата без да съм се изказала, подложих крак на вратата, хванах дръжката й и взех да й обяснявам на комшийката да си вземе от тези подложки, които бяха споменати в темата, казах й, че те изолират вибрациите. Казах, че ако не си оправи шума ще стане голяма беля. И си тръгнах. Ако няма резултат от моите действия до комента, ще видя какво ще предприема по- нататък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.