Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бучене на електроуреди от съседи

Featured Replies

• Автор

По принцип гледам да разреша проблема с мирни средства, но ако няма резултат може да се стигне и до там.

Здравейте! Пускам тази тема, защото ми дойде до гуша от съседите под нас. От сутрин в 6.00 пускат разни перални, абсорбатори в банята и така до късно вечер. Просто не знам какво да правя! 

Станете монах / монахиня - там няма да има каво да ви бучи! Друг вариант е да се оплачете на Арменския поп! Може би ще предизвикате и 3-та световна война в, която всички комшии ще бъдат върл враг!!!!

Бученето е благодарение на някои конструктивни особености на сградата и използваните материали при строежа!!!

Чудно ми е обаче - не ви ли дразни скърцането на кревата когато комшииката ви прави секс ....ааа!!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Блек ли си, лайт ли си не те знам, но явно имаш болна душичка! Вземи си изпии хапчетата! Ти нормален ли си бе да пишеш такива работи? Май не си! Ела да видиш да ти бучи цял ден дали ще можеш да издържиш или ще вземеш да се изпускаш като стара бабичка в памперс, когато влезеш в банята да си измиеш миризливата уста. Мухльо!

Блек ли си, лайт ли си не те знам, но явно имаш болна душичка! Вземи си изпии хапчетата! Ти нормален ли си бе да пишеш такива работи? Май не си! Ела да видиш да ти бучи цял ден дали ще можеш да издържиш или ще вземеш да се изпускаш като стара бабичка в памперс, когато влезеш в банята да си измиеш миризливата уста. Мухльо!

:shock11:  :giggle1:  :lol6:

Нищо не можеш да направиш. Въпроса е на конструктивни особенности, вложени материали и акустика

Все пак вслушай се в съвета ми ;)

"Ела да видиш"  Къде, кога???? 

Колеги Black Power и Hodri. Моля да не се карате и да запазите добрия тон. Явно нещата няма да се оправят с приказки така, че ще трябва да се действа. Като за начало една жалба и действие от съответните органи ще накара поне комшийката ти да не ти се сопва, а да се помисли как да се намали шума. 

Практиката показва, че тези жалби не водят до нищо! Всички електроуреди продавани на нашият пазар в близките 20 години, отговарят на елементарните норми за шум и вибрации! Пр. Вентилатор монтиран на неграмотно изграден въздуховод е добър източник на шум, а и не само - други главоболия също създава!

В моя блок нощното ходене по стълбището разбужда всички съкооператори, та макар и на пръсти да се стъпва!

Та, автора на темата да вземе да си направи вътрешно саниране с шумоизолиращи материали, да се хване на работа или да си намери занимавка. В най лошия случай да си смени жилището! Друг вариант не виждам!!!!

• Автор

"Да се хване на работа"

"Да си намери занимавка"

"Да си смени жилището"

Имам чувството, че когато пишеш си пиян, много неадекватно!

Как от 23 апартамента във входа само тяхната бучи, а другите не? Значи проблема е в самата машина, може би е на доизносване. Към момента промяна няма откакто говорих с нея, ще изчакам още малко и ще предприема действия, макар че никак не ми се пишат жалби.

Кво ще предприемеш бее!!!

Смешен / смешна си!

Как само на теб бучи а на другите околни, не бучи ???

Добре, че не сме комшии щото, "че те побъркам" :angry: А язе съм луд - нали знаеш!!!

Та, предприемай си квото си искаш и като постигнеш някакъв резултат - пиши тук!!!!

Ще да ми е интересно  :giggle1: 

Странно на какво ли основание ще да ти е жалбата! Ха, на комшията му бучи аспиратора ма най- се чува когато съм в банята.....голям смях ще пада и много подигравателни мисли ще идват в главите на държавните чиновници! Не става така!

Ще говоря с тях и ще пиша за резултатите, ама съм песимистка по отношение на техните действия.

Какво очакваш да направят? Живеят в гарсониера, взимат по 500 лева заплати, с които едва си плащат сметките и кредитите. Откъде да извадят пари за качествени електроуреди? Тиха пералня е от 900 лева нагоре, тих абсорбатор от 200 нагоре. Вероятно самата сграда е панелка и също допринася за разпростаняването на шумовете. Така че жалби няма абсолютно никакъв смисъл да пишеш, дори е вероятно да не им обърнат внимание. В най-добрия случай ще замерят шумовете и ще кажат, че са в нормата. Единственият вариант е да дълбаеш в посока на преустройството на апартамента :

...НО - включването на кухненски аспиратор в отдушника на банята е забранено.ако комисията от общината, която замерва шума, опише, че има подобно нещо, както и несъгласувано с архитект и промяна на строителните планове   преместване на кухнята в коридора - както казваш ти, можеш след това да завееш дело срещу комшиите си и да го спечелиш, като ти заплатят хубава сумичка за това, че си търпял стрес от вдигания шум.

Разбира се, трябва да се консултираш със съответния тип юрист, който се занимава с такива преустройствени проблеми. Но друг законов вариант нямаш. Е да, изключвам предложените по-горе "купи им пералня/абсорбатор/подложка, премести се" и т.н.

Разбира се, трябва да се консултираш със съответния тип юрист, който се занимава с такива преустройствени проблеми. Но друг законов вариант нямаш. Е да, изключвам предложените по-горе "купи им пералня/абсорбатор/подложка, премести се" и т.н.

За кухнята и аспиратора има алтернатива - тръба навън. Пробиваш дупка в стената или отвор през прозореца, една правилно скатана метална гофра и това е.

Аз пералня за 900лв нямам. Карам с една стара с асинхронен двигател. Не се разваля. Значи стои.

• Автор

Аспиратора им е в банята и е свързан с голямата тръба , предполагам където ми е отдушника на моята баня.Няма общо с никакво саниране или преустройство, както се писа по - рано. Просто е свързана в обща тръба, поне това е което чувам. Мисля, че и пералнята им е свързана в тази обща тръба. От там идва бученето, точно под моя водомер. А и най лошото е, че няма никаква промяна въпреки забележката...повярвайте вече не издържам! Това не е само бучене, това са много страшни вибрации заедно с бученето.

• Автор

Кво ще предприемеш бее!!!

Смешен / смешна си!

Как само на теб бучи а на другите околни, не бучи ???

Добре, че не сме комшии щото, "че те побъркам" :angry: А язе съм луд - нали знаеш!!!

Та, предприемай си квото си искаш и като постигнеш някакъв резултат - пиши тук!!!!

Ще да ми е интересно  :giggle1: 

Странно на какво ли основание ще да ти е жалбата! Ха, на комшията му бучи аспиратора ма най- се чува когато съм в банята.....голям смях ще пада и много подигравателни мисли ще идват в главите на държавните чиновници! Не става така!

Алооо блеки, като си луд...на лудите къде им е мястото, бе МУЛЕЕ???

А ела да ми станеш комшия да видим кой кого ще побърка...на мен тия не ми минават МУЛЕЕ!!!

Алооо блеки, като си луд...на лудите къде им е мястото, бе МУЛЕЕ???

А ела да ми станеш комшия да видим кой кого ще побърка...на мен тия не ми минават МУЛЕЕ!!!

:lol6:  :angry:

Истинско забавление си е с теб!

Опитваме се да ти обясним, ма ти не схващаш! Май темата ти се изчерпа! :tease2:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.