Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как принципно се държат котки на чужда територия?

Featured Replies

Каква лудост е да дадеш храна на животно?

За мен такива отрепки са психопатите които събират всякакви животни(предимно кучата и котки) превръщат домовете си в бардаци и така мъчат и животните и околните а после нито могат да ги хранят и лекуват, нито искат да ги предадат нито да дадат смислено обяснение защо ги събират.

Това до колкото знам е някакъв вид заболяване ,което няма нищо общо с останалите ,които хранят животните. Не ми давайте примери с изключения ако може...

И твоята логика кърти мивки :) Да не храним животните ,за да не станем като тия ,които ги събират по 20 в апартамент ... Жив да те оплаче човек :) :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

А твоята логика... не виждам такава.

Какво изобщо се опитваш да кажеш?

Не съм противник на храненето на животни ако това си мислиш даже често давам по нещо на котките долу.

Питах защо трябва човек да го изкарват луд за това а не че храненето е лудост.Мисли като четеш!

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

пиша си етикети аз дано има ефект

ще ги залепя с тиксо на купичките

Сервиз ли ще си правиш бе урод нещастен ?

Сипи си отрова си сипи

Няма да помогне, вероятно просто ги хвърля в кофата.

Сигурно е някой дърт социопат от входа ви който не търпи хора покрай себе си, камо ли пък животни.

Мисли като четеш!

Аз чета ,чета ,ама ти така си се изразил ,че все едно отговаряш на въпроса ми с това:

За мен такива отрепки са психопатите които събират всякакви животни(предимно кучата и котки) превръщат домовете си в бардаци и така мъчат и животните и околните а после нито могат да ги хранят и лекуват, нито искат да ги предадат нито да дадат смислено обяснение защо ги събират.

Няма да помогне, вероятно просто ги хвърля в кофата.

Сигурно е някой дърт социопат от входа ви който не търпи хора покрай себе си, камо ли пък животни.

предполагам, важното е да комуникираме

той нали ще го прочете посланието

:P

Казах, няма да помогне.

По скоро котките ще вникнат в смисъла на написаното отколкото това животно.Мозъците на такива хора работят само еднопосочно.

Аз чета ,чета ,ама ти така си се изразил ,че все едно отговаряш на въпроса ми с това:

Това беше коментарът ми за това кои са "антисоциалните отрепки" според мен.

Уважаеми! 

...кои са "антисоциалните отрепки"  попитах "Последен потребител" а не Вас. А така, както сте отговорил в първият си пост , може да се разбира двузначно - и да и не, към животните. Ненапразно съм цитирал неговият пост. И още нещо: "Сигурно е някой дърт социопат от входа"  Освен дърти социопати се наблюдават твърде често и много млади такива, които са силно агресивни към определени животни.

Сега за какво се дърлиме?

Този само се дразни и изхвърля купичките.Затова го описвам така.Сигурно се дразни и от дечурлигата и тропането на входната врата.

А с твоя вид социопати по добре да си нямаме работа... и не е задължително да са млади.За агресията възраст няма.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Сега за какво се дърлиме?

Този само се дразни и изхвърля купичките.Затова го описвам така.Сигурно се дразни и от дечурлигата и тропането на входната врата.

А с твоя вид социопати по добре да си нямаме работа... и не е задължително да са млади.За агресията възраст няма.

Не се дърляме момче!

Питането ми беше към друг човек, а не към Вас. За социопатите - Вие сте го казал, а не аз. Те не са "мои" а ваши! ..."и не е задължително да са млади". А задължително ли е да са дърти?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

той купичките да изхвърля майната им, е аз нови им слагам

да не посяга само на животинките тоя че тогава не знам колко тесен ще му стане света

• 1 месец по-късно...
  • Автор

мдаа... както се спомена, котките ще се наместят някакси . И за да разведря караницата да споделя само -  моя "убавец" си е съвсем живи здрав, сутрин ни разпознава по бръмченето на колата - само тогава се появява, да хапне малко аванта, но явно, като мъжки окончателно се е наместил и никакви прояви на ревност от женските такива не го стряскат - явно е наместил някой кокал по тях  и му имат уважение :)  А, за да съм в крак с темата: има хора, които в стремежа си да се пишат благодетели на котки и кучета хич, ама хич не ползват сивото си вещество. То, че българите са измет с добавки ( лично мнение) е ясно , но да споделя:  А бе хора ( уж) , може ли да си хвърлиш кокалите върху колите от долу и да си мислиш, че когато горките животни се качат по тавана им  да хапнат им правиш ДОБРО ?! Никой не го е еня, всички казват: ей , тея гнусни твари си носят храната и са ми осрали /одрали цялата кола... и веднага много ги "заобичват"   И друго: направила някоя помия, ама и тя не може да я яде, щото е гнусна , с гнусни продукти менте и изсипе тенджерата на земята под терасата , " да дам на живинките" , естествено живинките са природни и не ядат гнусотии и всичко става... а бе какво да ви кажа, аз съм на 1 вия етаж ... Така че във всяко нещо трябва да има и мисъл, ама тук, в тази държава само ... айде да не си довършвам мислите.... :(

И друго: направила някоя помия, ама и тя не може да я яде, щото е гнусна , с гнусни продукти менте и изсипе тенджерата на земята под терасата , " да дам на живинките" , естествено живинките са природни и не ядат гнусотии и всичко става... а бе какво да ви кажа, аз съм на 1 вия етаж ... Така че във всяко нещо трябва да има и мисъл, ама тук, в тази държава само ... айде да не си довършвам мислите.... :(

Ние храним кварталните котки най-вече със суха храна в купички, но това не пречи на коткофобите да изхвърлят купичките с храната - пречели им бълхливите дяволски същества. :(

Ние храним кварталните котки най-вече със суха храна в купички, но това не пречи на коткофобите да изхвърлят купичките с храната - пречели им бълхливите дяволски същества. :(

то им пречи целия свят на тия

Нашата котка понеже от малка пътува София - Девин не е имала проблем с климатизирането на чужда територия.

И си е същата, където и да е.

Хората казват ,че котките се привързват към дома ,но според мен се привързват и към стопанина. Ако пътувате с дзвера ,и не го оставяте сам/а ,няма проблем. Но има случай при ,които котката на ново място ,без стария стопанин ,се крие някъде ,и умира от глад. Естествено не всички са така ,и те си имат характер .. :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор
Ние храним кварталните котки най-вече със суха храна

Да, ама знаете, че има и от другите.. казвам Ви- на 1ви етаж съм и знам за какво говоря... :)

Котките.хм.. не знам колко се привързват към хората, но не може да се сравняват с кучетата по въпроса.. а и котката е създание със свободен дух - уж е Твоя, ама е най-вече на Себе си :)

Редактирано от juve (преглед на промените)

Котките.хм.. не знам колко се привързват към хората, но не може да се сравняват с кучетата по въпроса.. а и котката е създание със свободен дух - уж е Твоя, ама е най-вече на Себе си :)

абсолютно вярно -

кучо идва при тебе, дава да го погалиш, ама познай кога котка ще хванеш - точно никога

стоят отстрани чакат да им сипеш манджаре и вода и туй то

:D

• Автор

стоят отстрани чакат да им сипеш манджаре и вода и туй то

Е, има и варианти - тика се из краката ти, направо те омотава:  не можеш да се правиш, че не Я виждаш - или ще Я настъпиш, или ще Я прескачаш , но невидима няма да остане :)  И друго, което не мога да схвана - май само при котките го има:  Седи си , лежи си  изведнъж скача, наперва опашка като на катерица, разтърчава се, все едно я гонят 2 кучета и ( в моя случай) се метне на леглото до мене с такава опашка , трион на гърба и поза гърмяша змия и ме заплашва :) Пробвах веднъж , прежалих се да  видя ще ме захапе ли ( бях се приготвил и да я плесна, ако го направи за забавление) еми не, подуши ми ръката и започна да и се "сляга" всичко... и не мога да разбера какво точно прави в такива моменти : ядосва ли се, играе ли си .... а бе сбъркано животно :) ..ама си е МОЕТО сбъркано животно ..... :D

И друго, което не мога да схвана - май само при котките го има:  Седи си , лежи си  изведнъж скача, наперва опашка като на катерица, разтърчава се, все едно я гонят 2 кучета и ( в моя случай) се метне на леглото до мене с такава опашка , трион на гърба и поза гърмяша змия и ме заплашва :) Пробвах веднъж , прежалих се да  видя ще ме захапе ли ( бях се приготвил и да я плесна, ако го направи за забавление) еми не, подуши ми ръката и започна да и се "сляга" всичко... и не мога да разбера какво точно прави в такива моменти : ядосва ли се, играе ли си .... а бе сбъркано животно :) ..ама си е МОЕТО сбъркано животно ..... :D

не само при котките

животните виждат Другия свят

демек някой от Там ни е дошъл на гости

:)

• 4 години по-късно...

Не е било много разумно да ги пускате на улицата след като са отгледани в апартамент, но стореното, сторено.. Ако им бяхте дали храна веднага на новото място - ще се научат да се връщат, защото ще го асоциират с това. Според мен, няма от какво да се притеснявате, все пак са котки - имат силен инстинкт. Бях намерил една доста полезна статия когато ми предстоеше преместване с моя котарак Дундьо: http://nenchovski.com/2019/12/06/premestvane-na-doma-s-kotka/  Тук обясняват как да улесним прехода към новото място за котката. 

темата е стара не виждаш ли

стрес си е и това е - тия статии знайш къде ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.