Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасен разход на гориво на МАЗДА 323Ф БГ ?

Featured Replies

Здравейте, значи накратко колата ми гори много. Изобщо не знам дали изгаря нещо де, .. слагам 20/30 лв бензин и минавам 2/3 километра, и колата ми угасва и докато не сложа, не тръгва нямам си и на представа какъв е проблема. Проверих няма течове. Моля за помощ!

Ами не знам къде ти е проблема, но явно има теч. Навремето аз така карах. Слагам бензин вечерта, на сутринта 4 километра до работа и свършва. Мислех, че крадат бензин от резервоара, че в ония времена бяха на мода и кражбите. Лепях тиксо за да видя, дали някой отваря капака, но нищо. Докато един ден след няколко месеца примирение открих проблема - капе от бензиновата помпа по капка. Не е много, но имайки предвид, че капка по капка вир става...Защо не бях открил теча, защото просто си бе скрит от погледа ми, а и бензина се изпарява при горещ мотор. Друг вариант за загуба на гориво е ако навлиза в масления картер. Така, че провери нивото на маслото. Ако се е покачило, там е :) Или ако мирише на гориво. Нали все пак не говоря за точно твоя модел. Нямам си представа каква конструкция е мотора. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Едно време на москвича имах подобен проблем и бензина се оказа в картера при маслото. Погледни нивото на маслото и го помириши дали не мирише на бензин. При мен проблема беше в скъсано платно на механичната бензинова помпа. Има вероятност при прогоряла гарнитура на главата да смеси бензин и масло, вместо вода /антифриз/ и масло. Друг вариант. Качи колата на канал, остави я запалена и огледай хубаво за течове отдолу, включително и резервоара.

• Автор

Това с канала е добра идея, но не мога да стигна, една зверско придърпване почва и лампата за бензина светва, и между другото като заредя бензин датчика за бензина се мърда и на 1 километър отива в резервата натискам педала за газта и колата се дави глъхне и угасва също така ако е на тротоар от лявата страна датчика се обръща и можеш да превъртиш оборотомера пък обратното на десен тротоар колата не може да се запали 

Ако е по-близо канала сложи 2-3 туби в багажника и като угасне сипваш бензин. Сега по-сериозно. Вдигни я с крик на място и подложи нещо /дървени трупчета, тухли или нещо друго/ така, че четирите колела да останат във въздуха. Сипи бензин и хвани някой да я запали, а ти легни отдолу и огледай за теч на гориво. Сигурно проблемът е в някой скъсан маркуч или спукана тръбичка за гориво. Преди да легнеш под колата я подсигури добре, да не легне тя върху теб. Не разчитай само на крика, а я подпри здраво.

Ако бензина действително изтича толкова бързо, ти трябва да има локва под колата и диря след теб, когато се движиш.

Ако пък не изтича, а минава през двигателя, при работеща на място кола от ауспуха направо ще капе.

Вместо да даваш пари за бензин , който отива кой знае къде - дай ги за сервиз ! :)

Това им е работата....!

И за да няма тъпи коментари - който си има мустаци си носи и гребенче..... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.