Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо така изперка Анджелина Джоли?

Featured Replies

Не можеш да предполагаш, нито който и да е може, кога ще се развие рак. Може да е още утре в която и да е (останала й)част от тялото(въпреки че е скопена), или след въпросните 20, че и дори след повече от 20 години. Въобще нямам предвид скоротечноста на вече възникнал такъв.

Медицинския термин е ефиминация.

• Отговори 56
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Медицинския термин е ефиминация.

Въобще не ми пука за този термин, още повече че подсекцията е специфична и не касае толкова физиологическите промени.

Въобще не ми пука за този термин, още повече че подсекцията е специфична и не касае толкова физиологическите промени.

ти да не си някой онколог а

Не, кандидат психолог съм, без образование по предмета.

колега значи

и от твоята гледна точка тя върши глупости и безумия така ли

от моята гледна точка обаче не

колега значи

и от твоята гледна точка тя върши глупости и безумия така ли

от моята гледна точка обаче не

От моя гледна точка вероятно няма да доживее старини, защото ще се самоубие. Дали ще е като продължи да изрязва части от тялото си, заради параноята си, или ще се отрови или сложи край по друг начин, след като почуства липса на желание за живот, каквото без тези й органи ще се случи, заради неестественото състояние на организма, водещо до тежка депресия. Кое от тези две положения ще изпревари другото не се наемам да преценя, а не е изключена и трета възможност, въпреки тези хирургически манипулации, все пак да заболее от рак.

От моя гледна точка вероятно няма да доживее старини, защото ще се самоубие. Дали ще е като продължи да изрязва части от тялото си, заради параноята си, или ще се отрови или сложи край по друг начин, след като почуства липса на желание за живот, каквото без тези й органи ще се случи, заради неестественото състояние на организма, водещо до тежка депресия. Кое от тези две положения ще изпревари другото не се наемам да преценя, а не е изключена и трета възможност, въпреки тези хирургически манипулации, все пак да заболее от рак.

Ако и след тази операция не преодолее страха си от смъртта, вследствие на раково заболяване, твърде вероятно е прогнозата ти да се сбъдне.

Дано психотерапията, на която вероятно се е подложила да и помогне!

Аз пък не мога да разбера защо трябва за нормален да се счита човек, който не се страхува от смъртта. Та страхът е производен на инстинкта за самосъхранение. Едно от условията за оцеляване на човечеството. Всеки страх е нормален, докато не се превърне в патология, която влияе на качеството на живота ни. Сиреч въпроса е дали при Джоли страхът от смъртта е патология. Ами явно не е, щом изследванията са показали, че има причина да се подложи на това, през което е преминала.

Дзен афоризмите от сорта, че който се справи със страха от смъртта е свободен да постигне всичко, защото духът живее и без тялото ни - ги оставете за раздела за крилатите фрази и пействане на чужди мисли...

По-скоро трезвомислещият човек би се замислил за смисъла на тази тема...

Аз пък не мога да разбера защо трябва за нормален да се счита човек, който не се страхува от смъртта. Та страхът е производен на инстинкта за самосъхранение. Едно от условията за оцеляване на човечеството. Всеки страх е нормален, докато не се превърне в патология, която влияе на качеството на живота ни. Сиреч въпроса е дали при Джоли страхът от смъртта е патология. Ами явно не е, щом изследванията са показали, че има причина да се подложи на това, през което е преминала.

Дзен афоризмите от сорта, че който се справи със страха от смъртта е свободен да постигне всичко, защото духът живее и без тялото ни - ги оставете за раздела за крилатите фрази и пействане на чужди мисли...

По-скоро трезвомислещият човек би се замислил за смисъла на тази тема...

Според мен не е нормално да не се страхуваш от смъртта, като край на житейския път.

Но не е нормално да се страхуваш, че тя ще дойде вследствие на точно определено заболяване.

Нима може да се изключи възможността този страх на Анджелина Джоли да се е превърнал от опазващ живота ѝ в паталогичен?

Дано не е така!

Дано не е така!

Мойра, има хиляди жени, които получават диагноза за някакъв вид фиброза, която е доброкачествена, но с препоръка да се оперира, за да не се изроди... защото края на повечето доброкачествени образувания е точно израждането им.

Та... след като явно има причина да го направи и тя е взела решението си, какъв е проблема тук в темата да се разсъждава дали е трябвало да го направи или не.

Ами тъпо е някак си да кажат на човек, че има проблем, който трябва да отстрани, за да не се изроди в рак, а той да не разсъждава върху конкретния си проблем, а да започне да разсъждава дали е необходимо да го направи или не, защото видиш ли - утре може да му падне и тухла на главата и да не умре от диагнозата.

Хайде стига с това принципно писане на щуротии, колкото да се напише нещо.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Мойра, има хиляди жени, които получават диагноза за някакъв вид фиброза, която е доброкачествена, но с препоръка да се оперира, за да не се изроди... защото края на повечето доброкачествени образувания е точно израждането им.

Та... след като явно има причина да го направи и тя е взела решението си, какъв е проблема тук в темата да се разсъждава дали е трябвало да го направи или не.

Ами тъпо е някак си да кажат на човек, че има проблем, който трябва да отстрани, за да не се изроди в рак, а той да не разсъждава върху конкретния си проблем, а да започне да разсъждава дали е необходимо да го направи или не, защото видиш ли - утре може да му падне и тухла на главата и да не умре от диагнозата.

Хайде стига с това принципно писане на щуротии, колкото да се напише нещо.

Явно не си ме разбрала.

Вероятно не си прочела всички мои постове по темата?

Всъщност, няма значение.

Така.

Майка ми почина от рак на гърдата. Леля ми се спомина от рак на гърдата. Сестра ми е оперирана от същото. И ако можех да си позволя операцията на която се е подложила Анджелина Джоли бих го направила изобщо без да се замислям.

И ще го направя не заради себе си а заради децата си. Защото знам колко е тежко да си от другата страна и не искам те да се почувстват така както аз съм се чувствала и да преживеят всичкия ужас който аз съм преживяла.

Естествено че утре може да падне една тухла на главата ти и да се гътнеш опериран или не, но при положение че една заплаха е локализирана съвсем нормално е да направиш нещо за да я избегнеш, не ли?

Та, съвсем си е наред Анджелина Джоли. 

защото видиш ли - утре може да му падне и тухла на главата и да не умре от диагнозата.

писали сме заедно

Явно не си ме разбрала.

Не е толкова сложно, колкото си мислиш.

Всъщност, няма значение.

Тук си абсолютно права!

Та, съвсем си е наред Анджелина Джоли. 

Да, това твърдя и аз.

Но има случаи, в които страхът остава и човек продължава да търси наличие на ракови клетки в организма си.

Това вече е патология.

писали сме заедно

Точно. Преминала съм през това с фиброзите. Само, че аз се подложих на операцията. Та разсъжденията на някои хора на тема на кой колко му е акъла, докато си стоят пред компа и си пляскат глупости, без да са преживели и миг от този ужас - точно ме вълнуват, колкото и ланшния сняг...

Но има случаи, в които страхът остава и човек продължава да търси наличие на ракови клетки в организма си.

Ами не е патология, ако има причина да го прави.

Ами не е патология, ако има причина да го прави.

Когато изследванията показват, че няма причина е патология.

Приятен ден!

А нейните изследвания са показали, че има причина. Дали е патология?! :D

Ох, Божеее... Айде кажи още нещо, за да е последната дума твоя. :D

Това вече е патология.

ми не е патология, ако има причина да го прави.

Страх лозе пази.

Затова са профилактичните прегледи на половин година - мамолог и гинеколог

Мойра, разбрах те. Говориш принципно а не за Анджелина Джоли. 

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Страх лозе пази.

Затова са профилактичните прегледи на половин година - мамолог и гинеколог

Профилактичните изследвания са най-доброто, което човек може да направи.

Да, говоря принципно.

Имам позната, която е обсебена от страха да не развие повторно рак след мастектомия.

Вече четвърта година всеки месец си прави туморен маркер СА 125.

Това може да се случи на всеки, дори и на Анджелина Джоли.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Майстор е на финтовете, за да има вратички за измъкване - ту така, ту иначе, но никога с категорична позиция...

Какво ще кажеш за това

Но не е нормално да се страхуваш, че тя ще дойде вследствие на точно определено заболяване.

Защо да не е нормално да се страхуваш, че ще дойде от точно определено заболяване?! Ако целият ти род е умрял от това и имаш обремененост, за какво да си мислиш освен за точно определено заболяване...

Или това

Нима може да се изключи възможността този страх на Анджелина Джоли да се е превърнал от опазващ живота ѝ в паталогичен?

Сигурно и то е принципно... :)

Иначе това за завоя към принципното говорене не е прийом само от тази тема, така че всички го разбрахме... :)

Майстор е на финтовете, за да има вратички за измъкване - ту така, ту иначе, но никога с категорична позиция...

Какво ще кажеш за това

Защо да не е нормално да се страхуваш, че ще дойде от точно определено заболяване?! Ако целият ти род е умрял от това и имаш обремененост, за какво да си мислиш освен за точно определено заболяване...

Или това

Сигурно и то е принципно... :)

Иначе това за завоя към принципното говорене не е прийом само от тази тема, така че всички го разбрахме... :)

:offtopic_s:

Когато човек търси повод за заяждане, винаги ще го намери. :)

Не е за пръв път, но съм свикнала със стила ти.

Пък и не само аз...

Така е, Мойра. Бях сигурна, че ще завършиш с това... Много зрял извод, когато аргументите свършат.

Сега всичките ти дружки ще те лайкнат дружно /мога да ги напиша поименно/, дано ти дойде сърце на място в играта на форумни ангелчета и злодеи... Бъди щастлива! :)

Така е, Мойра. Много зрял извод, когато аргументите свършат.

Сега всичките ти дружки ще те лайкнат дружно /мога да ги напиша поименно/, дано ти дойде сърце на място в играта на форумни ангелчета и злодеи... Бъди щастлива! :)

Мерил, когато ми пречи или ме дразни някой или нещо, винаги търся причината в себе си, а не в нещото или другия.

Бъди щастлива и ти!

Така и трябва. Ти нито ми пречиш, нито ме дразниш, така че те оставям да търсиш в себе си...

Така и трябва. Ти нито ми пречиш, нито ме дразниш, така че те оставям да търсиш в себе си...

На мен пък ми е приятно да чета някои от постовете ти. :)

Да се върнем към темата.

Радвам се, че мненията ни относно това, дали Анджелина Джоли е "изперкала" съвпадат!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.