Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашен Десктоп + Монитор до 1500лв. (игри, мултимедия, фото)

Featured Replies

• Автор

Дам, има бая разлика даже. 960 е по-светла, докато 280 по-контрастна, но пък на моменти ми се вижда тъмна. Както и да е, ако се реша да дам над 400 за карта, ще избера някоя от двете - която ми е по-изгодна.

А сега в класа до 400, тази не е ли най-добра:

SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 = 380лв.

Specification 
 Display Support supports up to 4 display monitor(s) without DisplayPort
 4 x Maximum Display Monitor(s) support

Output 1 x HDMI (with 3D)
 1 x DisplayPort
 1 x Dual-Link DVI-D
 1 x Dual-Link DVI-I

GPU 1100/Boost:1150 MHz Core Clock
 28 nm Chip
 1280 x Stream Processors

Video Memory 2048 MB Size
 256 -bit GDDR5
 6000 MHz Effective

Dimension 308(L)X113(W)X41(H) mm Size.
 2.2 x slot

System Requirements 
 ¦PCI ExpressR based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
 ¦4X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireXT system.
 ¦2X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
 ¦4096MBMinimum of system memory.
 ¦Installation software requires CD-ROM drive.
 ¦DVD playback requires DVD drive.
 ¦Blu-rayT / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
 ¦500 Watt Power Supply is required.
 ¦600WattPower Supply is recommended for CrossFireXT System.
 ¦64-bit operating system highly recommended

Единствено се опасявам дали ще влезне в кутията - кутията има 310мм пространство за ГПУ, а картата е 308мм. :D

http://www.dekada.com/catalog/deepcool-кутия-case-tesseract-bf-usb-30-p-1856.html

Би трябвало да стане, нали?

Иначе ето го последният ъпдейт на конфигурацията:

Поръчани:
AMD X8 FX-8300 = 248.99лв.
Super Flower SF-500P12A(M), 550W, ATX 2.2, PFC Activе = 96.99лв.
----------------------------------------------------------------
Ще се поръчат:

Монитор: AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver = 280.12лв.

SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 = 380,89лв.
GEIL 2X4GB DDR III 2133 EVO CORSA = 162.49лв.
GIGABYTE 970A-UD3P, AMD 970, DDR III 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066, AM3+ = 157.47лв.
DEEPCOOL Кутия TESSERACT BF USB 3.0, w/o PSU = 64.43лв.
SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 = 119.90лв.

Общо: 1511.28лв.

Редактирано от juslen (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

много пари ще хвърлиш за бензин   :D

Дам, има бая разлика даже. 960 е по-светла, докато 280 по-контрастна, но пък на моменти ми се вижда тъмна. Както и да е, ако се реша да дам над 400 за карта, ще избера някоя от двете - която ми е по-изгодна.

А сега в класа до 400, тази не е ли най-добра:

SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 = 380лв.

Единствено се опасявам дали ще влезне в кутията - кутията има 310мм пространство за ГПУ, а картата е 308мм. 
:D

http://www.dekada.com/catalog/deepcool-кутия-case-tesseract-bf-usb-30-p-1856.html

Би трябвало да стане, нали?

1.Toxi-ка е много добра , и си я намерил евтина , така че взимай нея.

2.Ще влезне , не се притеснявай.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

За точно 1500лв. може да вземеш това!

AMD FX X8 8300, 3300MHz, 16MB, socket AM3+, Box  - вече си го поръчал!

Super Flower Golden Green HX Series SF-450P14XE, PSU 450W, 80 PLUS® Gold  - замени захранването което си поръчал за това, доста по-качествено е и като мощност ще е достатъчно за системата! Имаш право да върнеш продукта без да обясняваш причина, в случая просто искай да го заменят за това!

Всичко останало е от скай!

GIGABYTE 970A-UD3P, AMD 970, DDR III 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066, AM3+

GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9

TOSHIBA 128GB 2.5" SSD, Q Series Pro, HDTS312EZSTA, 7mm

GIGABYTE 2048M GTX960 N960IXOC-2GD

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU

LG 23" 23MP55HQ-P, 5ms, 5 000 000:1, 250cd/m2, VGA, HDMI

• Автор

Да речем, че мога да сменя захранването. Не държа да е модулно и да има мигащи светодиодчета. Важното е да е надеждно и с достатъчна мощност. Сигурен ли си, че 450W са достатъчни за тази конфигурация?

Естествено задавам си и основния важен въпрос - какво повече ще спечеля от тази подборка?

1) Ще взема малко по-евтино захранване 450W без глезотии (на които, както казах не държа), но ще взема и една идея по-производително видео и с по-малка консумация от Toxic-a (изискване за 400W къмто 500W за Toxic). Тази оптимизация ми допада.

2) Реших, че на всяка цена ще сложа SSD, вместо баракудата (чието пространство 1ТВ така или иначе не ми трябва), понеже много осезаемо вдига пърформънса на машината. SSD-то прецених , че ще е минимум 256GB, за да мога да си го ползвам пълноценно и да не ми се налага да правя някакви комбинации с иначе по-бавния външен USB хард 2.5" 5400rpm (него мога да го ползвам за съхванение на архиви с важни документи и мултимедия). Мисля да взема A-data 256 GB SP600 Sata 3 на 202.02лв. от Sky. Други опции май нямам?

3) Рамта спестява 40 лв., със сравнително добра латентност е, но работи на по-ниска честота (1600) от другата (условно 2000). Колко точно губя или печеля?

4) Защо да вложа още 20лв. в кутията на Залман? Така де, колкото точно голяма ще е ползата да ги дам за ламарина? Задавам въпроса от гледна точка - здрав разум, не оспорвам и не отхвърлям идеята.

5) Имаш ли преки наблюдения върху този монитор и защо да заложа на него,като изключим по-ниската цена?

Дотук изброената конфигурация ще ми струва точно 1570лв. (със SSD-то).

Разбирам, че без комромиси не става, без значение какъв ще е тавана на средствата, но нали винаги се стремим към перфектния баланс извлечен от сумата. :)

освен ,че е по-ниска цената на LG-то, е с подобрена технология на матрицата,тека че е по-удачния избор от предложения от мен АОС-поздравления за playlistic  за избора му

относно избора ти за SSD-ок,но на него да е инсталирана само ОС и наи-важните програми-не е препоръчително ежедневното триене и запис в/у него.в бъдеще трябва да се по-мисли и за хард диск

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

• Автор

Какъв е проблема с SSD-то? Калпави ли са на A-Data? Ако е така, значи 256GB изобщо не ми трябва, защото мислех да го ползвам за всякакви операции, без перспектива за слагане на обикновен или допълнителен след време. 

В такъв случай не повече от 64GB, даже 32GB - само за OC. Ама то така не се ли губи целия смисъл от SSD-то и пърформънса, който очакваме от него? ОС зарежда бързо, но за всичко останало ще чакаме HDD да се събуди и задейства.

проблема не е във марката или качествата на ССД-та-те подобряват бързодеиствието на системата в пъти от стандартните твърди дискове,но не е препоръчително постоянно да се трие и записва информация в/у тях-скъсява им се живота-затова е добре общо казано -филми музика снимки и всичко от рода да е на стандартния хард диск

иначе казано - ССД-то си една голяма и много бърза флашка :D ,и като всяка флашка си има определен брой пъти запис/триене на информацията

• Автор

Някъде бях чел за живот на SSD измерен в трафик информация и числото беше около 6000TB, ако не се лъжа? Това не е ли предостатъчно за целите, които споменаваме?

и това е вярно-много време ще мине преди да се достигне лимита за писане и триене от ССД-то,значи не ти е проблем да си само с него щом като и обема ти е достатъчен

Захранването което ти предложих е с по-добри компоненти и златен сертификат и щебтибе достатъчно като мощност за такъв тип система.

Монитора е една идея по-добре от AOC-ка, без шим е за разлика от аок и цената му е по-добра.

Ако искаш да вземеш по-голямо ссд, може да вземеш от хл-ешоп power color 280 turbo duo за 367лв. и спестените 50лв. спрямо gtx 960 ,да идат в закупуването на по-голямо ссд(ще трябват и още около 20-30лв. да прибавиш към бюджета за тази цел).

• Автор

Няма проблем, няма да режа GTX-a. Ще добавя едни 70лв. за SSD-то - мисля, че си струва инвестицията и това ще е. 1570 тотал. 

Като си сложиш пръста и ако не можеш  да издържиш  3,4 -5 сек , значи това е  проблемно .. ако е топъл , нямаш проблеми.

Но това е лесен проблем за решаване.. взимаш едно малко вентилаторче и го слагаш да духа с/у чипсета (северния мост) и си готов .  - http://www.dekada.com/catalog/deepcool-%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-chipset-northbridge-cooler-nbridge-2-p-1396.html

Е това как ще се захване на чипсета?С миши опашки май :D 

Е това как ще се захване на чипсета?С миши опашки май :D

Има си начини , все ще  се измъдри ..

• Автор

Пичове, този монитор стана неоткриваем. Днес ми изчезна от кошницата в Sky и съответно вече нямат наличност. Търся го и по други магазини, но цената почва да клони към 280лв. Струва ли си да го взема на тия пари? 

Другите неща от Sky съм ги резервивал, за да не изчезнат и те, процесора е в Еконт, утре чакам и другото захранване от Емаг да пристигне. 

п.п. И на 280лв. не мога да го открия. Явно е стар модел.

п.п.1 Освен да го мъча тоя: LG 23" 23MP65VQ-P, 5ms, VGA, DVI, HDMI, IPS (ако е наличен изобщо :D)?

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=59_60&product_id=8835&sort=p.price&order=ASC

Пичове, този монитор стана неоткриваем. Днес ми изчезна от кошницата в Sky и съответно вече нямат наличност. Търся го и по други магазини, но цената почва да клони към 280лв. Струва ли си да го взема на тия пари? 

Другите неща от Sky съм ги резервивал, за да не изчезнат и те, процесора е в Еконт, утре чакам и другото захранване от Емаг да пристигне. 

п.п. И на 280лв. не мога да го открия. Явно е стар модел.

п.п.1 Освен да го мъча тоя: LG 23" 23MP65VQ-P, 5ms, VGA, DVI, HDMI, IPS (ако е наличен изобщо :D)?

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=59_60&product_id=8835&sort=p.price&order=ASC

Защо не вземеш някой друг?

http://sky.bg/Details.aspx?ID=24271

http://sky.bg/Details.aspx?ID=26068

http://sky.bg/Details.aspx?ID=26050

http://sky.bg/Details.aspx?ID=24666

http://sky.bg/Details.aspx?ID=24673

А аз бих взел :

http://sky.bg/Details.aspx?ID=21544 - Asus

или

http://sky.bg/Details.aspx?ID=23440 - AOC

или

http://sky.bg/Details.aspx?ID=21545 - Asus

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

23MP65VQ-P за тоя утре ще запитам и ако го имат, направо в кошницата, че ми писна вече. Има си благинки като ips и flecker free. Един пич днес в 17.30 го е взел на 281.88лв., а вече е 299. Странна политика имат тия фирми... В Мост пък е 333 - върха на алчността.

Под 23" не искам, понеже вече имам един 22" и ми малее.

Обща стойност - 299.44 лв. с ДДС

-http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009627 - Spec

Обща стойност - 299.44 лв. с ДДС

-http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009627 - Spec

от година вече съм с този монитор  и съм доволен

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

• Автор

Взех 23MP65VQ-P. Харесва ми и като дизай, и като картина. 

Компа вече е в действие и пиша от него. Сглобяването ми отне около 2 часа и накрая инсталирах Win 7 за по-малко от 20мин. :)

https://drive.google.com/file/d/0B-kBF1AasPfPYV90ZjM0NjByeHc/view?usp=sharing

Бладарности на всички, които помогнаха с ценни съвети и напътствия! :drunk:

Праснах му един стрес тест с Aida64 от любопитство как съм се справил - 10мин. 54 градуса. Idle 15-16. Мисля, че не е зле. Windоws rating: 7.6

Голяма резачка е с това SSD, чак ми е скучно колко бързо зарежда всичко. :D 

Утре ще го осветя с Mafia II, а като остане време и GTA iV...дай Боже да доживеем и GTA V за PC.

Поздрави! 

Компа вече е в действие и пиша от него. Сглобяването ми отне около 2 часа и накрая инсталирах Win 7 за по-малко от 20мин. :)

Праснах му един стрес тест с Aida64 от любопитство как съм се справил - 10мин. 54 градуса. Idle 15-16. Мисля, че не е зле. Windоws rating: 7.6

Утре ще го осветя с Mafia II, а като остане време и GTA iV...дай Боже да доживеем и GTA V за PC.

Поздрави! 

Честито!Да си го ползваш дълго със здраве.Гледам си взел zalman r1 кутия,мисля и аз да си вземам -как е като изработка,кейбъл мениджмънт,пространство,вентилаторите тихи ли са?

• Автор

Не съм особено очарован като за 86лв. Не блести с кой знае колко качествена изработка, но може и аз да не съм в час с това, което се предлага на пазара. 3 вентилатора - 1 отзад, 1 отпред и 1 отгоре (има капандура, която се маха, за да дърпа отгоре). Отпред зад вратичката има 3-позиционен ключ за управление на 2 вентилатора, който се храни директно от забранването (отгоре надолу: степен 2/изкл./степен 1). Вентилаторите мисля, че не са особено шумни, но мнението ми не е особено обективно предвид, че много малко съм го ползвал вчера. Иначе около 1:00 през нощта при минимален околен шум не бяха осезаемо/дразнещо шумни (да се има предвид, че си падам малко педант). Има доста винтчета, свинскк ошашки, пластмасови планки за монтаж на HDD. През средата е пусната пластмасова шина с цел укрепване на по-дълги видео карти. Копчалъците и диодчето не създават усещане за качество...имат китайски привкус. Кабелите не са особено подредени, но пък място бол да си ги навържеш както искаш. Това е засега.

Поздрави! 

Браво  :yanim:  :wors:  :clap:

• Автор

Момци, не знам дали този въпрос вече е подходящ за темата, но все пак ще питам. Сложих Mafia II и я подкарах на мах. настройки, направо лети, няма никакъв лаг, обаче от време на време картината замръзва, така да се каже насецва. Каква може да е причината? Попаднах на сходна тема в чужд форум, човека има силна карта и се съмнява в слабо захранване, но му казват, че не може да е захранването, понеже системата би изключила в такъв случай...та в последния си пост пише, че е открил проблема - установил, че процесора му се downclock-ва. Съответно вдигнал множителя на честотата в биос-а и проблема изчезнал. Дали тук случая не е подобен?  

Момци, не знам дали този въпрос вече е подходящ за темата, но все пак ще питам. Сложих Mafia II и я подкарах на мах. настройки, направо лети, няма никакъв лаг, обаче от време на време картината замръзва, така да се каже насецва. Каква може да е причината? Попаднах на сходна тема в чужд форум, човека има силна карта и се съмнява в слабо захранване, но му казват, че не може да е захранването, понеже системата би изключила в такъв случай...та в последния си пост пише, че е открил проблема - установил, че процесора му се downclock-ва. Съответно вдигнал множителя на честотата в биос-а и проблема изчезнал. Дали тук случая не е подобен?  

Възможно е.И аз като си купих моя го пробвах на доста игри обаче имаше леко зацепване.Не ме е дразнел тоя проблем и не съм му обърнал внимание,ама понеже си падам ентузиаст реших да клокна FX-а на 4,00GHz и май от тогава не ми прави така.Пробвай да го клокнеш ама не много за да нямаш проблеми с температурите ако си със бокса.

• Автор

В момента е на Auto (16.5x200) - трябва да видя как се задава ръчно да е точно толкова, понеже бутона Auto като го цънка не се появяват други опции за Manual и пр. В легендата до него пише, че може да се променя ако процесора е отключен. В този ред на мисли, този такъв ли е?

Мисля, че няма смисъл да вдигам честотата, понеже и настоящата би трябвало да е предостатъчна за тази игра, не мислите ли? Въпроса е дали в определени моменти не пада под нея и затова да се получава моментното замръзване. Между другото пропуснах да спомена, че пробно сложих настойките на medium и с по-ниска резолюция от 1080p и пак го имаше насецването.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.