Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правен съвет - издръжка!

Featured Replies

Здравейте, надявам се, че моя въпрос не се припокрива с някоя стара тема! Ако е така, предварително се извинявам и моля тази тема да бъде изтрита от модератора!

Въпросами е с правно естество и е следния:

Много е вероятно да бъде осъден за непрлащане на издръжка за моето дете! Няма да навлизам в подробности, за да не разводнявам въпроса! Ако бъда осъден на пробация или условно, и след това продължавам да НЕплащам никаква издръжка, могат ли да ме съдат отново, т.е. да ме съдат по същото обвинение, за системно неплащане на издръжка! Благодаря предварително!

Отсега се консултирайте с адвокат, защото има доста тънкости, а и информацията която давате не е точна. Точно тези подробности, които спестявате могат и ще се използват в съда. 

Ето малко информация по твоя проблем

Здравейте, надявам се, че моя въпрос не се припокрива с някоя стара тема! Ако е така, предварително се извинявам и моля тази тема да бъде изтрита от модератора!

Въпросами е с правно естество и е следния:

Много е вероятно да бъде осъден за непрлащане на издръжка за моето дете! Няма да навлизам в подробности, за да не разводнявам въпроса! Ако бъда осъден на пробация или условно, и след това продължавам да НЕплащам никаква издръжка, могат ли да ме съдат отново, т.е. да ме съдат по същото обвинение, за системно неплащане на издръжка! Благодаря предварително!

Аз Ви уважавам поста но искам само едно да попитам и ако можете да отговорите.  Пишете така: "Много е вероятно да бъде осъден за непрлащане на издръжка за моето дете"Сам си признавате, че детето е ваше, навсичкото отгоре сте и осъден да плащате неговата издръжка. И сега! Не Ви ли досрамя да питате за това?Или детето ви се е родило ей тъй, от това, че сте нямал какво друго да направите.Истинският му баща винаги ще сте Вие!Не че не трябва да питате, но така написан от вас постът и при положение че съм съдия - на кариерата да чупите камани. То(детето) трябва ли да носи безотговорността на баща си и майка си?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аз Ви уважавам поста но искам само едно да попитам и ако можете да отговорите.  Пишете така: "Много е вероятно да бъде осъден за непрлащане на издръжка за моето дете"Сам си признавате, че детето е ваше, навсичкото отгоре сте и осъден да плащате неговата издръжка. И сега! Не Ви ли досрамя да питате за това?Или детето ви се е родило ей тъй, от това, че сте нямал какво друго да направите.Истинският му баща винаги ще сте Вие!Не че не трябва да питате, но така написан от вас постът и при положение че съм съдия - на кариерата да чупите камани. То(детето) трябва ли да носи безотговорността на баща си и майка си?

Въпроса е много по-сложен и изложеното от вас становище е далече от истината в моя случай, не искам да описвам случая, не си мислете, че не се грижа за детето си, правя го по-начин, който не й увърта на майката! По закон тя е права, затова искам да знам, ако ме осъдат веднъж, могат ли да го направят отново? Издръжката не е малка, бяха ми извити ръцете при развода, аз се грижа по най-добрия начин, по който съм способен! Но пак казвам закона е на нейна страна! Ако трябва ще направя уточнението, мога да работя, но не го правя! Ако ме осъдат задочно или на пробация, и аз продължавам да не работя, могат ли да ме осъдят отново? Благодаря и на по-горния пост, ще се посъветвам с адвокат!

Въпроса е много по-сложен и изложеното от вас становище е далече от истината в моя случай, не искам да описвам случая, не си мислете, че не се грижа за детето си, правя го по-начин, който не й увърта на майката! По закон тя е права, затова искам да знам, ако ме осъдат веднъж, могат ли да го направят отново? Издръжката не е малка, бяха ми извити ръцете при развода, аз се грижа по най-добрия начин, по който съм способен! Но пак казвам закона е на нейна страна! Ако трябва ще направя уточнението, мога да работя, но не го правя! Ако ме осъдат задочно или на пробация, и аз продължавам да не работя, могат ли да ме осъдят отново? Благодаря и на по-горния пост, ще се посъветвам с адвокат!

Извинявам се, че мога да стана груба, но "можете да работите, но не го правите"...и в същото време твърдите, че правите достатъчно за детето. По принцип, знам че монетата има две страни, но така поставен въпросът звучи...не искам да плащам,пък да ме съдят. Осъзнавате ли, че да бъдете осъден, съвсем не е без последствия(пък било то и пробация)...С това мислене сте безотговорен към детето си, и към самия себе си....

И то с много добър адвокат. Имам познат с подобен случай на твоя. Картинката никак не е приятна и делата които се водят са страшно грозни. Вие си знаете най-добре кое и как. Успех и дано намерите правилното решение за Вашето дете.

• Автор

Извинявам се, че мога да стана груба, но "можете да работите, но не го правите"...и в същото време твърдите, че правите достатъчно за детето. По принцип, знам че монетата има две страни, но така поставен въпросът звучи...не искам да плащам,пък да ме съдят. Осъзнавате ли, че да бъдете осъден, съвсем не е без последствия(пък било то и пробация)...С това мислене сте безотговорен към детето си, и към самия себе си....

Да, осъзнавам, издръжка не плащама, но купувам на детето си това, от което има нужда! Но не това е въпроса, моля ако може да отговори някой на въпроса, без емоционални отклониния! Абсолютно съм нясно какво е пробация и условна присъда, и последиците от това, искам просто да знам могат ли повторно да ме осъдат! Благодаря!

Това е само предположение, но ако постващия има заем, който не изплаща и за който е съден единствения вариант е да работи без трудов договор. 

Колко е безотговорен постващия само той си знае най-добре. Каквото си посее това ще пожъне.

Единственият начин за спасяване от наказание, е да се плати цялата сума наведнъж  преди разглеждането на делото да приключи, при условие, че не са настъпили други вредни последици за детето, разбира се. А това, дали са настъпили вредни последици или не, се преценява конкретно по съответното дело и не може да се коментира коректно съобразно постове във форум.

На въпроса дали може да има повторно осъждане - да, може. При това следващото осъждане ще бъде при условията на повторност, което е форма на рецидив и предвиденото наказание е по-тежко от това за първоначалното осъждане.

За моралната страна на въпроса мисля, че е излишно да се коментира.

• Автор

На въпроса дали може да има повторно осъждане - да, може. При това следващото осъждане ще бъде при условията на повторност, което е форма на рецидив и предвиденото наказание е по-тежко от това за първоначалното осъждане.

За моралната страна на въпроса мисля, че е излишно да се коментира.

Благодаря, точно и ясно!

Това е само предположение, но ако постващия има заем, който не изплаща и за който е съден единствения вариант е да работи без трудов договор. 

Колко е безотговорен постващия само той си знае най-добре. Каквото си посее това ще пожъне.

Аха, и като бонус по предположение и заем не иска да изплаща. Най-добре е човек наистина да не плаща...заеми,издържки, ...храната в магазина. Интересно, как различно разсъждават хората, според това, дали са длъжници или кредитори. Това само малко лирично отклонение за българската народопсихология. Иначе, определено всеки отговаря за действията си сам... Исках да акцентирам само на това, че "да те осъдят" не е безобидно, да помисли в тази насока...за последствията. Току виж, има мотивация да си плати издръжката:)

• Автор

Аха, и като бонус по предположение и заем не иска да изплаща. Най-добре е човек наистина да не плаща...заеми,издържки, ...храната в магазина. Интересно, как различно разсъждават хората, според това, дали са длъжници или кредитори. Това само малко лирично отклонение за българската народопсихология. Иначе, определено всеки отговаря за действията си сам... Исках да акцентирам само на това, че "да те осъдят" не е безобидно, да помисли в тази насока...за последствията. Току виж, има мотивация да си плати издръжката :)

Че няма да плащам, няма, винаги съм стигал до крайности, сега отново ще е така! Че ще си патя за това, ще си патя, нищо ново под слънцето! Че най-големия губещ от това ще е детето, и това е така, но майката трябва да реши какво да прави, тя има споделена морална отговорност! А за народопсихологията, не знам, аз други задължения нямам, доколкото знам всичко си плащам, та и повече! А доколкото българина не обича да плаща, съмнително, по принцип сме офце българите, плащаме си за всичко, ТА И ПОВЕЧЕ!

Аха, и като бонус по предположение и заем не иска да изплаща. Най-добре е човек наистина да не плаща...заеми,издържки, ...храната в магазина. Интересно, как различно разсъждават хората, според това, дали са длъжници или кредитори. Това само малко лирично отклонение за българската народопсихология. Иначе, определено всеки отговаря за действията си сам... Исках да акцентирам само на това, че "да те осъдят" не е безобидно, да помисли в тази насока...за последствията. Току виж, има мотивация да си плати издръжката :)

Изказах само предположение, нищо повече. Всеки сам си преценява как да действа, да процедира и да гради живота си.

Съгласен съм с теб, че да те осъдят не е безобидно, даже си е много голям проблем. Въздейства във всички аспекти на твоя живот.

Това дали постващия ще има мотивация или не, зависи само и единствено от него самия.

Личното ми мнение е това!

Двете дами отлично са ви отговорили на въпроса ако наистина го осъзнавате.Даже и за моралната страна. И накрая ще ви остане едно нещо, което един орган никога не го забравя да го припомни точно, когато не ТРЯБВА - Полицията ,с израза - СЪДЕН! Интересно ми е съвсем нещо друго! Имате дете.Вие младите за всичко ли трябва да питате по форумите и в интернет? Дали форумът ще Ви съди или това ще е процес на съдебната система?Какво става с това поколение, не ми е ясно. На 40 години станал, мъж като камък, а се държи все още в полата на майка си. Не искам да ми се обиждате и Ви се извинявам!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Личното ми мнение е това!

Двете дами отлично са ви отговорили на въпроса ако наистина го осъзнавате.Даже и за моралната страна. И накрая ще ви остане едно нещо, което един орган никога не го забравя да го припомни точно, когато не ТРЯБВА - Полицията ,с израза - СЪДЕН! Интересно ми е съвсем нещо друго! Имате дете.Вие младите за всичко ли трябва да питате по форумите и в интернет? Дали форумът ще Ви съди или това ще е процес на съдебната система?Какво става с това поколение, не ми е ясно. На 40 години станал, мъж като камък, а се държи все още в полата на майка си. Не искам да ми се обиждате и Ви се извинявам!

Не знам от къде съдите, че съм на 40 години и се държа за полата на майка си! Бихте ли ми отговорили!? Благодаря!

Не знам от къде съдите, че съм на 40 години и се държа за полата на майка си! Бихте ли ми отговорили!? Благодаря!

Приятел! Няма как да зная на колко сте години. Предполагам, а Вие ще се досетите.И накрая в поста си, съм се извинил. Ще рече един вид - образно казано.

Мариета, с кое право отсъдихте, че човека е безотговорен към детето си?!?!

Не е ли малко несериозно (да не употребявам друга дума) да слагате етикети на човек, съдейки по два поста във форум?

Жалко.

И неетично е, също така.

Мога да изпиша още три кофи мастило, но спирам до тук.

пп. Извинявам се на автора за офтопика!

Не е ли малко несериозно (да не употребявам друга дума) да слагате етикети на човек, съдейки по два поста във форум?

Жалко.

И неетично е, също така.

Algor, ако обичате не ми казвайте какво мнение да изразявам. След като някой поства проблема си във форум, трябва да има готовност да чуе всякакви мнения, нали така?Ако чувства, че не иска да споделя публично, няма и да го направи. Не ми говорете за етика, тя няма място тук. Мисля, че нещо са

Ви объркани понятията. Съберете си мислите, моля и не ми налагайте цензура на мнението.

Ако по Вашите морални представи, неплащането на издръжка на собствено дете, е повод за поздравление, споделете го...без да се набърквате в моите такива.

Освен това, както е видно, има и други мнения, близки до моето. Вие, какво се хванахте за мен...интересно...

Редактирано от Мариета Генчева (преглед на промените)

Жалко.

И неетично е, също така.

Не плаща издръжка = безотговорен към детето си!

Друго уравнение!?

Algor, ако обичате не ми казвайте какво мнение да изразявам. След като някой поства проблема си във форум, трябва да има готовност да чуе всякакви мнения, нали така?Ако чувства, че не иска да споделя публично, няма и да го направи. Не ми говорете за етика, тя няма място тук. Мисля, че нещо са

Ви объркани понятията. Съберете си мислите, моля и не ми налагайте цензура на мнението.

Ако по Вашите морални представи, неплащането на издръжка на собствено дете, е повод за поздравление, споделете го...без да се набърквате в моите такива.

Освен това, както е видно, има и други мнения, близки до моето. Вие, какво се хванахте за мен...интересно...

Не плаща издръжка = безотговорен към детето си!

Друго уравнение!?

Дрън-дрън...

Човека ви е написал по-горе:

Въпроса е много по-сложен и изложеното от вас становище е далече от истината в моя случай, не искам да описвам случая, не си мислете, че не се грижа за детето си, правя го по-начин, който не й увърта на майката!

Ще дам пример, за да разберете, че не тия 40-50 лева издръжка са най-важното нещо на света.

Кръстник съм на едно детенце.

Майката и бащата по ред причини започнаха да не се разбират - той е от Перник, а тя от някъде си.

Преди да се роди детето живееха в София под наем, но като дойде време за раждането се преместиха в Перник и от финансови и от логистични причини - майката на момчето живее на третия етаж, а те се настаниха на 14-ия в същия блок (той също е собственост на момчето и майка му).

След като се роди малкия (година и половина-две след това) се обтегнаха отношенията и между родителите.

Момчето направи един жест и прехвърли половината от апартамента на майката на детето му, плащаше сам сметките в апартамента, обличаше и се грижеше всякак за малкия (но не е плащал издръжка като такава) и т.н., докато майката дори отказваше да ходи на работа.

Въпреки недоразуменията си, обаче, къде заради детето и по други причини, двамата родители продължиха да съжителстват под един покрив, макар да не си говорят и да се разминават като чужди в апартамента.

Майката отвреме навреме звънеше на 112 и даваше сигнал, че бащата на детето и я бие, малтретира и т.н.

Естествено, че полицията правеше проверки и установяваха, че няма такова нещо и се правеха протоколи.

Развръзката настъпи преди около два месеца, когато бащата получава призовка да се яви в съда.

Там получава срещу подпис ограничителна заповед да не доближава майката и детето на по-малко от пет метра, докато не мине делото, която тя е завела.

А то е с претенция да се изхвърли бащата от апартамента, да им плаща издръжка и да не вижда детето, защото същия баща посягал на майката, биел я уж и т.н.

Представено е някакво медицинско от доктор, издадено една нощ и същото удостоверява, че майката имала 1-2 охлузвания които (цитирам) "можело да бъдат и от побой".

Как и в коя нощ е издадено това медицинско няма да коментирам.

От детска педагогическа стая има доклад, в който си пише, че детето е привързано към бащата, че няма данни от раздори в семейството, скандали, побоища и т.н. и че детето расте в нормална среда.

От полицията има протоколи от 11 сигнала, когато полицаите са ходили в апартамента на проверка и че не е имало следи от побои и подобна агресия.

Сега ще се влачат по съдилища с години.

Защо разказвам всичко това ли?

За да покажа, че не винаги едната издръжка е определяща за това кой и как обича едно дете, дали се грижи за него, как точно доказва обичта и привързаността си и т.н.

Има бащи идиоти, както и майки пачаври.

За едното жителство и адиния апартамент какво ли не правят хората...

Последно казвам да не съдите за един човек по три поста в даден форум и да не го кичите с определения и етикети.

Никъде не заемам страната на пишещия тук, ако забелязвате, а просто казвам, да не го определяте така лековато.

Лека вечер!

Единственият начин за спасяване от наказание, е да се плати цялата сума наведнъж  преди разглеждането на делото да приключи, при условие, че не са настъпили други вредни последици за детето, разбира се. 

И това може да ви спаси само веднъж. Следващият път при неплащане на две или повече издръжки спасение няма, дори и да платите в последния момент (преди постановяване на присъдата)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.