Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гори кабелите

Featured Replies

Според мен това на дъното е някъв счупен датчик,защото и сега да го пусна пак ще е 122 градуса и пада до 118,а радиатора не е загрят въобще.А това за процесора 80 градуса е и то на prime95.А иначе казах,че компютъра изключва,когато си иска-няма значение от температурите

П.П Поразрових се за тези високи температури и разбрах,че Speccy  е бъгава и понякога показва високи температури(особено на Асус) на дъното/

Сега ще го преинсталирам да видим.

Дали е повреден датчик или проблемно напрежение от захранването може само да гадаем, още повече че има и изгорели кабели. Нямате и друго захранване да тествате дали то е проблема. Пак ще кажа, че машината е за сервиз. Всяко друго ваше действие от тук нататък си е риск и вие ще си отговаряте за него.

А на такива коментари, че процесор държал на 90-100 градуса и че нямало проблем мога само да се засмея и да ги подмина.

Отделна е.Сега преинсталирах компа и един път изгасна и го преместих в другата стая,а стария го преместих на мястото на тоя.

Щом е отделна измери темперетурата на видеото и виж дали перката му се включва.

Отделна е.Сега преинсталирах компа и един път изгасна и го преместих в другата стая,а стария го преместих на мястото на тоя.

Чудо! Компютъра изгасва има изгорели кабели, но вие преинсталирате. 

• Автор

Щом е отделна измери темперетурата на видеото и виж дали перката му се включва.

То ако беше видеокартата нямаше да изгася целия компютър,а само монитора,а всички преки си въртят постоянно.

Дали е повреден датчик или проблемно напрежение от захранването може само да гадаем, още повече че има и изгорели кабели. Нямате и друго захранване да тествате дали то е проблема. Пак ще кажа, че машината е за сервиз. Всяко друго ваше действие от тук нататък си е риск и вие ще си отговаряте за него.

А на такива коментари, че процесор държал на 90-100 градуса и че нямало проблем мога само да се засмея и да ги подмина.

Имам друго захранване,но е 350W и видеокартата не му понася мисля (GTS 450).Освен после да сменя и видеокартата и захранването.

А ти как разбра,че са изгорели кабелите като всичко си тръгва.А това за датчика казах,че Speccy е бъгава и не само на мен го е правила този номер с градусите.

Редактирано от unrealizable (преглед на промените)

• Автор

Спомена за някакъв стар компютър,я им снимай захранванията и на двата да видим дали можеш да ги размениш.

Да точно това казах в предния пост

• Автор

Бях сменил местата на 2та компютъра и този го занесох в другата стая,а стария на този на мястото.Пак изгасна 1 път и пак им размених местата.

Смених захранването и видеокартата и след като го пуснах не бях го пипал,защото се къпах и като се върнах и мръднах мишката и изгасна.Пак го пуснах след 30-40 мин сърфиране изгасна и не се пускаше така 3 минути.Спрях го от копчето пак го пуснах и тръгна.Явно е от процесора,но не са високи температурите мисля 35 без да съм играл и 42 след игра.Или централното прави проблеми,което силно ме съмнява.Мисля да купя нова термо паста,защото е на 1 година и един преден вентилатор.

Е занесете този компютър вече на сервиз. Проблема е хардуерен, но така или иначе не можете да го локализирате и просто си играете докато нещо наистина изгори.

Кои кабели са изгоряли? Не видях нищо изгоряло от снимката. Ако е захранващия, значи има хлабави връзки някъде. Добре е да смажете цоклите с контактен спрей WD40 или с технически вазелин, ако нямате, може с чисто машинно масло. Проверете за студени спойки отдолу на платката. Зануляването не е важно, дори понякога е вредно, при свързване на много уреди заедно, като телевизор + DVD, компютър и др. тогава е добре да се откачи зануляването, тъй като може да се повреди някое устройство от евентуално допиране на буксите към корпуса, причинено от сумарните изравнителни токове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кои кабели са изгоряли? Не видях нищо изгоряло от снимката. Ако е захранващия, значи има хлабави връзки някъде. Добре е да смажете цоклите с контактен спрей WD40 или с технически вазелин, ако нямате, може с чисто машинно масло. Проверете за студени спойки отдолу на платката. Зануляването не е важно, дори понякога е вредно, при свързване на много уреди заедно, като телевизор + DVD, компютър и др. тогава е добре да се откачи зануляването, тъй като може да се повреди някое устройство от евентуално допиране на буксите към корпуса, причинено от сумарните изравнителни токове.

Прочети внимателно първия пост на темата колега. На снимката няма изгорели кабели, защото постващия ги е сменил. Накрая на поста си казва:"....Не мога да разбера защо изгаря кабели.Дайте някви насоки.".

Как ще ги е сменил, без да свали платката, а и трябва да е купил нови в различни цветове, както и да е разглобил буксите и да е запоил нови клеми и т.н. или най-вероятно е сменил захранването.

Как ще ги е сменил, без да свали платката, а и трябва да е купил нови в различни цветове, както и да е разглобил буксите и да е запоил нови клеми и т.н. или най-вероятно е сменил захранването.

Постващия да каже как и какво е сменил. Аз се ръководя по това, което казва.

• Автор

Вижте аз казах,че захранващият кабел е изгорял 1вия още.Смисъл този който влиза в контакта не някой кабел на захранването.След това не са горели кабели

Къде е изгорял на щепсела, на щекера и как? Започнахте с изгорял кабел, а търсите надути кондензатори. Свалете захранването и го пуснетe с крушка 12V/50W и свържете зеления кабел към маса (черните).

• Автор

Забелязах,че повечето пъти когато се изключва е когато е заспал и като мръдна мишката и изгася,това има ли общо с 5V standby ?

Дай малко повече информация, дъно, рам, видео карта, процесор и там другите части които са към конфигурацията?

Кога започна да ти прави проблемите, и преди имал ли си подобни проблеми?

Казваш че си тествал със prime клоквал ли си процесора и сега на какви честоти работи?

Ако е интел, ми се струват не-нормални тези температури 80-90 градуса, аз един Е5200 го държах на 3,6 във продължение на две години, но повече от 65 градуса не е вдигал, и все още си работи!

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

Ами нормално е да изключва в Sleep Mode. Нагласи си настройките от контрол панела, ако искаш изобщо да не изключва, но вместо това можеш да пуснеш някоя програма да работи, например Bitcomet или друга, но се случва понякога и тогава да се самоизключи, например на един лаптоп бях пуснал един диск да се рипва и той се изключи преди да е свършил с копирането. Също така едни драйвери свалях от интернет и изгасна по средата. Но след като го включиш отново, започва ли отнчало да зарежда Уиндолса, както след нормално спиране или само влизаш в акаунта?

• Автор

Дай малко повече информация, дъно, рам, видео карта, процесор и там другите части които са към конфигурацията?

Кога започна да ти прави проблемите, и преди имал ли си подобни проблеми?

Казваш че си тествал със prime клоквал ли си процесора и сега на какви честоти работи?

Ако е интел, ми се струват не-нормални тези температури 80-90 градуса, аз един Е5200 го държах на 3,6 във продължение на две години, но повече от 65 градуса не е вдигал, и все още си работи!

Asus h81m-k

GTS 450 1GB GDDR5

Intel i5 4440 3.1 ghz без клок

Seagate 1tb 7200

8GB KINGSTON HYPERX 2X4GB

Ами проблемите започна да ги прави когато преместих компютъра (беше на бюрото ми) и го изместих долу до мен след около 3-4 дена изведнъж спря компютъра натиснах пак да тръгне,но нищо не се случи даже лапичката на дъното не светеше и предполагам кабела е изгорял и го изхвърлих.Сложих захранващия кабел от стария и тръгна.И от тогава започна да изгася,но без да е изгарял кабелите.Преди съм нямал такива проблеми

Ами нормално е да изключва в Sleep Mode. Нагласи си настройките от контрол панела, ако искаш изобщо да не изключва, но вместо това можеш да пуснеш някоя програма да работи, например Bitcomet или друга, но се случва понякога и тогава да се самоизключи, например на един лаптоп бях пуснал един диск да се рипва и той се изключи преди да е свършил с копирането. Също така едни драйвери свалях от интернет и изгасна по средата. Но след като го включиш отново, започва ли отнчало да зарежда Уиндолса, както след нормално спиране или само влизаш в акаунта?

Защо да е нормално когато спи и като мръдна мишката пак за да тръгна монитора и да изгася.Това никога не съм го срещал или не си ме разбрал както трябва

Тествай, харда със някоя програма например със HDD Regenerator, тествай и рам паметта и видео картата!

Ако не можеш да се справиш със откриването на проблема, сервиз!

Ние няма как да познаем, можем само да помогнем.

Аз бих тествал всичко и ако имаш гаранция на компонентите, носи го да си го оправят, ако нямаш гаранция, тествай едно по-едно частите.. Така бих направил аз.

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

• Автор

Мисля,че открих проблема и като разбрах какъв е ми идваше да се гръмна :Д.Проблема е в мишката,защото беше леко разкъсан кабела,а аз го бях обвил в изолирбанд и е правил на късо.И сега като изключи и като мърдам мишката се чува бучене в тонколоните.Аз за какви големи проблеми си мисля,а то всъщност какво е.То по принцип винаги,когато съм имал проблем изглежда нещо голямо,а иначе ..И сега си знаех,че ще е нещо малко за това не исках да го нося на сервиз да ми вземат парите за нищо.Благодаря на всички включили се в темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.