Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с споделен принтер в мрежа

Featured Replies

Здравейте!

Имам 2 настолни компютъра и един лаптоп, единият настолен е свързан с USB с принтера, принтера е споделен в локалната мрежа чрез рутер. Другите две устройства го виждат но понякога успяват да принтират друг път не, а се нарежда на опашка в "какво се отпечатва". Има ги там но не се принтират...

Дайте идеи защо може да се получава това?

Антивирусната е Аваст - спрял съм и "щитовете"

До преди 1 седмица си работеше много добре. 

Рутера черпи интернет с кабел от друг рутер, но не мисля, че това би имало проблем, защото другите 2 устройства си изпращат документа към компютъра, който е свързан с принтера и ги виждам в списъка за принтиране, но не искат да се принтират всеки път..

Благодаря ви!

Здравейте!

Имам 2 настолни компютъра и един лаптоп, единият настолен е свързан с USB с принтера, принтера е споделен в локалната мрежа чрез рутер. Другите две устройства го виждат но понякога успяват да принтират друг път не, а се нарежда на опашка в "какво се отпечатва". Има ги там но не се принтират...

Рутера черпи интернет с кабел от друг рутер, но не мисля, че това би имало проблем, защото другите 2 устройства си изпращат документа към компютъра, който е свързан с принтера и ги виждам в списъка за принтиране, но не искат да се принтират всеки път..

Благодаря ви!

Здравейте!

Благодаря ви!

Пробвайте да спрете успиването на usb-тата, в power options от контрол панела

Здравейте!

Благодаря ви!

Ако, единия рутер е свързан компютъра с принтера, а на другя лаптопа и другя компютър, значи това е проблема. Аз имам смарт принтер, връзва се към wi-fi и принтира безжично (независими, лаптоп, компютър или смартфон). Е, в апартамента има 2 рутера. Компютъра е вързан на единия, а принтера се беше свързал на другя. И какво... компютъра не засича принтера и обратното (при сканиране). Свързах принтера към рутера към който е свързан и компютъра и тръгна. Защото мисля, че локалната мрежа е на един рутер, а на втория има друга локална. Поне така мисля, поправете ме ако греша.

• Автор

Борко, имаш предвид това ли: "Настройки за USB > Настройка на селективното временно изкл.. > Настойка: Забранено"  - така съм го сложил и ще наблюдавам дали има ефект.

Ники, принтера свързан с единия настолен компютър посредством USB, а самия компютър е свързан с рутера пак посредством кабел, както и другия настолен е свързан с кабел към рутера, а лаптопа е свързан с рутера с wifi. Не мисля, че проблема е във връзката, защото главняи компютър на който е принтера получава данните от другите устройства но принтера не зацепва, като го изгася от копчето му и го пусна веднага запчова да ги печати...

От главния комп. ако пусна да се принтира нещо веднага се принтира...

И може би има нещо съмнително с това "заспиване", защото като го изгася от копчето и го пусна пак принтера и опитам да принтирам от другите устройства веднага започва, но след минути почивка вече не иска. Така мисля, че се случва.

Ето, случи се точно така, одеве работеше, сега го опитах - не иска, на главния комп излиза това:

IMG_0138.jpg

И после остава така и нищо не се принтира:

post-358615-0-27383900-1429269538_thumb.

Редактирано от Morgans (преглед на промените)

• Автор

Да...

Изтривам всички драйвери и софтуери и изключвам принтера от USB и рестартирам компа. Щом включа в USB принтера веднага win 7 започва да инсталира драйвери и го подготвя за работа. Всичко работи супер до момента в който не го оставя да почива и след 10-15мин вече принтера не иска да печати, а нарежда задачите в прозореца "какво се отпечатва" и изписва грешката по горе на снимката.

Аз си мисля, че не принтера е виновен, а нещо на win-а блокира заявките и не ги праща реално на принтера ?

Преди известно време всичко си работеше много добре, никога не е имало такъв проблем, нищо хардуерно не е променяно. Софтуерно нямам спомен да съм инсталирал нещо

Надали е от това, но не пречи да опиташ. Пусни някаква проверка с антивирусна програма, търсеща конфикер(вид червей).

Да...

Изтривам всички драйвери и софтуери и изключвам принтера от USB и рестартирам компа. Щом включа в USB принтера веднага win 7 започва да инсталира драйвери и го подготвя за работа. Всичко работи супер до момента в който не го оставя да почива и след 10-15мин вече принтера не иска да печати, а нарежда задачите в прозореца "какво се отпечатва" и изписва грешката по горе на снимката.

Аз си мисля, че не принтера е виновен, а нещо на win-а блокира заявките и не ги праща реално на принтера ?

Преди известно време всичко си работеше много добре, никога не е имало такъв проблем, нищо хардуерно не е променяно. Софтуерно нямам спомен да съм инсталирал нещо

Принтерът няма ли собствен диск със софтуер ? Инсталирай оттам.

Драйвери - http://support.brother.com/g/b/downloadtop.aspx?c=bg&lang=bg&prod=dcp7030_all

Събужда ли се, ако изкараш и вкараш кабела в USB порта? Пробвай дали в менюто на принтера има опция да изключиш заспиването. Може да е от софтуера към принтера. Пак провери дали си забранил на ОС-а да изключва USB-тата :

1.     Click Start , click Run , type Devmgmt.msc , and then click OK . The Device Manager window opens.

2.     Expand Universal Serial Bus controllers .

3.     Right-click a USB Root Hub in the list, and then click Properties . The USB Root Hub Properties dialog box is displayed.

4.     Click the Power Management tab.

5.     Click to clear the Allow the computer to turn off this device to save power check box, and then click OK .

6.     Repeat steps 3 through 6 for each USB Root Hub in the list.

7.     On the Action menu, click Scan for hardware changes .
Windows 7 recognizes the new device.

8.     Close the Device Manager window.

• Автор

Установих, че проблема е в главния комп. Но не знам какво му стана след като преди дни си работеше нормално.

Сканирах го за вируси, нищо не откри.

Диска на принтера е до windows Vista, драйверите за 7 ги изтеглям от сайта на брадър за съответния модел.

Когато другия комп изпрати докуемнт за принтиране той бива блокиран от основния комп, дали от проблем с драйвера или друго не зная... След като излезе грешката дори основния комп спира да принтира и трябва рестарт на принтера

Печат на тестова страница от вторият компютър също ли забива? (вероятно грешен драйвер). Двата компютъра с еднаква операционна система ли са? (архитектура също)

Редактирано от borko81 (преглед на промените)

Да попитам - защо принтерът е закачен на две места - към компютър и към рутър? Как е организиран мрежовият печат? Ако е закачен към рутъра, няма нужда да се споделя от главния компютър.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Здравейте!

След много тестове установявам, че проблема е в главния компютър и може би с драйверите.

Втория компютър(win XP) го направих главен, демек закачих принтера директно на него и го споделих, тогава първия комп (който попринцип трябва да е главен) win7 започва да принтира, и лаптопа принтира. При този случай всичко работи идеално. Така установих, че проблема е в първия комп.

Закачвам принтера на първия комп (както трябва да бъде) и споделям принтера, другия комп и лаптопа в този момент принтират без проблем!

Но след 10тина минути другите 2 компа като изпратят документ/тестова страница или каквото и да било за принтиране към главния комп (първия) той извежда посочената грешка по горе и дори самия той не може да принтира вече след като излезе грешката, оправя се като изключа и включа принтера или му извадя USB-то, тогава изпълнява поред всички натрупани задачи.

Все си мисля, че са от драйверите, инсталирах една програма за премахване на драйверите за принтера и уж ги премахва, след което ги инсталирам на ново но няма успех. Моля помагайте.....

В задънена улица съм вече..

Принтера е закачен само на едно място - на първият комп (който е главен), а всички компове се свързват с рутер за да имат локална мрежа и съответно интернет.

Рутера и принтера са по стари модели и едвали могат да работят съвместно ако са вързани един за друг...

Помощ  :(

badsector, по-горе е описал как се оправя проблема с usb-тата, дали го направи?

Когато спре печата имаш ли пинг от xp към 7-ата? Пусни направо един пинг да си тече от xp към win7 (ping ip -t) и пробвай през 20 мин дали печата.

Тоя принтер перманентно ли е включен, т.е. трябвали да се натиска нещо за да се събужда (Да светне)?

Редактирано от borko81 (преглед на промените)

• Автор

Принтера си е постоянно включен и готов за работа, не заспива самия той.

А иначе постоянно има достъп единия комп до другия, виждам шернатите документи във всеки един момент - демек не би трябвало нещо връзката да се е разпаднала, още по малко главния комп получава документа за принтиране но дава грешка, самия документ се вижда в задачите на принтера на основния комп, демек за мен вече втрия комп си е свършил работата след като първия е получил документа.

Ето настройките на всички с име USB ROOT HUB

post-358615-0-47449200-1429697670_thumb.

А когато не може да се прати документ, в spooler на изпращащия компютър какво се регистрира? Провери и на двата компютъра услугата spooler работи ли. Да не би по някаква причина да спира. Погледни и в eventvwr в раздел system  какви грешки са регистрирани за услугата. (7031, 7034) и в раздел Application - 1000

Стартирай инструмента на двете машини и ги рестартирай.

• Автор

Мисля, че точно с spooler се случва нещо /windows/system32/spool тук намирам доста драйвери и принтери, но не зная как да ги изтрия. Изобщо как да дейнсталирам всичко свързано с Брадър и да изчистя всичко папка spool, в гугъл намирам информация за Print Management, но за съжаление при мен липсва на  Windows 7 Home Premium

Пробвах тази статия http://www.solveyourtech.com/completely-uninstall-printer-windows-7/но няма успех...

От пост №16 какво изпълни? Нищо ли? Приятен ден!

• Автор

Инсталирах фикса, но няма успех. Вече дори от главния принта е проблемен. А в логотовете, има доста записи, но са свързани с други неща като Адоб риидър и разни подобни, не видях нищо подозрително там.

Аз все още си мисля, че проблема е в драйверите на основния комп, иска ми се да изчистя абсолютни всички драйвери свързани с принтери и регистри и подобни, предложете някакъв софтуер?

Струва ми се, че по нормалния начин не се изчистват правилно и всички, в папката spooler, има драйвери, които остават и може би новите се записват в/у тях...

Инсталирането на драйвер за принтера става по определен начин. Свали драйвера, стартирай инсталацията и когато ти поиска свързване с usb тогава свързваш. Предполагам ако директно забучиш usb кабела, wndows-a сам си слага някакъв измислен драйвер. Проблема, който описваш е много често срещан при подобно споделяне на принтер от друго пц. Опитай кат забие да рестартираш само printer spooler услугата на компютъра, от който споделяш. Другото, което е добре да направиш, е да сложиш статичен ип адрес на въпросния комп или просто да му го резервираш по dhcp в рутера, защото windows  често губи пътя по име от където може и да се появява въпросния бъг.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

И горният инструмент и това долу се изпълняват в Safe Mode (сори, горе забравих да напиша)

http://hebbut.net/Public.Offerings/Windows-printer-spooler-not-working.html

...Ето настройките на всички с име USB ROOT HUB...

А на USB Printing Support? Пробвай да махнеш принтера и да го инсталираш наново с инсталатора в драйвера.

• Автор

USB printer support в него няма настройки за захраване и подобни.

Основния комп, нещо му стана тотално, дори самия той има проблем с принтирането. Все още мисля, че нещо с драйверите става!

За сега прехвърлих принтера на 2рия комп и от там го споделих, сега всички в мрежата могат да принтират когато искат.

Мисля, да върна Win-а назад и се надявам да се оправи проблема, малко се притеснявам, понеже имам лицензиран софтуер и самия лиценз се записва на win-а... и ако се обърка нещо ще го загубя.

Пълни глупости. Ще връщаш windows и за какво? Най-много да омажеш тотално системата с този вградения рестор. Като пускате теми и търсите помощ, поне четете мненията, които ви се пишат.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.