Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталация на Windows XP

Featured Replies

С WinNTSetup през mini Win XP става много лесно, решава някои проблеми с драйвъри... Може да се инсталира от монтиран iso файл, от извлечено съдържание от iso файла също.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е правилният начин за слагане на ХР на флашка. Малко по-сложен от другите, но за сметка на това безотказен. Никога не съм имал проблем на какъвто и да било компютър, а е сложен на над 100 РС - та, които са били без CD и са искали ХР. И да, със слипстриймнати драйвъри за SATA контролерите. С програмите наистина има проблеми и инсталацията протича адски бавно.

и както по горе съм обяснил подробно защо работи само на 5%... може да прочетеш и коментарите под линка дето си дал... зависи си от конкретния хардуер дали ще стане...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не знам, от години не съм попадал на РС, на което да не е станало, а имам по поне 10 преинсталации на седмица на какви ли не кошници. Тия 5% не ми се връзват нещо.

Не знам, от години не съм попадал на РС, на което да не е станало, а имам по поне 10 преинсталации на седмица на какви ли не кошници. Тия 5% не ми се връзват нещо.

аз пък работя в сервиз за компютри и също правя много инсталации от флашка и на линукс и на windows от 7-8 години и ползвам и syslinux и grub4dos и отлично знам какви са им възможностите и как да ги конфигурирам... на дъна foxconn, asrock и интел (когато са с дърти интелски чипсети) има много проблеми с boot от usb... специално за xp ползвам sysprep инсталация инсталирани програми, която мятам на компютрите с програма за имиджи на дискове, после само инсталирам драйверите... времето е 3-4 пъти по кратко от нормална инсталация, но и там има проблеми на някои лаптопи асус и asrock (те имат точно 1 модел лаптоп) с некадърно написани биоси или проблем в acpi и се гасят по някое време на втория етап от инсталацията...

Не споря, просто ми се струва невероятно да се въртя все в тези 5%...

Не споря, просто ми се струва невероятно да се въртя все в тези 5%...

ако инсталираш компютри с чипсети sis, via, amd и nvidia е нормално да нямаш проблеми... ALi, ULi и интел не спазват спецификациите на P-АТА стандарта...

• Автор

Някой да обясни точно какво да правя. Сега това WinNTSetup от MiniXP ли да го отварям? И къде да записвам windows-а на USB устройството където съм записал Hirens Boot CD ли?

Ако трябва да отварям WinNT Setup от MiniXP, няма да стане, пробвах и ми даде грешка

Windows не записваш никъде. Ао имаш iso файл на несистемен дял, щракаш с десен бутон по него и го монтираш. Ако искаш, можеш да разархивираш iso файла.

Стартираш от Hiren's->Others->WinNTSetup. Izbira[ za koq wersiq ]e se prawi instalaciq ->2000/XP/2003. На горния ред на програмата от бутона указваш пътя до папка i386(не самата папка, а пътя до нея), на следващия избираш диск С, на слрдващия пак диск С. И бутон Setup

• Автор

Да имам iso файл. По-горе казах, че WinNTSetup не работи на MiniXP.

Ако някой може, да ми даде версия, която са се подкара на MiniXP. Ако може и линк.

Редактирано от _xSuNnYbGx_ (преглед на промените)

• Автор

Ами стартира инсталацията на програмата и пише, че някакви файлове липсват(файлове за Windows 8)и спира.

Не, че липсват, а не се подържат.

Това е WinNTSetup, който в е mini Windows XP? Виж коя версия е файлът WinNTSetup3_x86.exe.

https://onedrive.live.com/?cid=0053f5d45a736673&id=53F5D45A736673!187&ithint=file,.zip&authkey=!ANCb3Me208IFWO8

Изтегли си по-стара версия (3.6.5) и я разархивирай на флашката с Hirens. Като зареди mini Win XP стартирай програмата от папката на флашката.

А като затворриш прозореца за изтегляне, затваря ли се основния прозорец на програмата? Тази машина в мрежа ли е? Зад рутър може ли да се закачи?

• Автор

Да компютъра има интернет(50mbps).

Проблема е явно в програмата WinNTSetup(по-точно версията на програмата).

Да затваря основният процес на програмата.

Ето на това видео

човека му работи програмата, но коя версия използва?

Зад рутър ли е компютърът или е свързан към доставчика - директно или през PPPoE?

Видеото - това е диретно инсталиране от Hiren's mini WinXP

• Автор

Има Интернет бе бро. Работи си Opera, работи си всичко. Нещо версията на WinNTSetup не е наред.

Edit: С Daemon Tools дали ще се справи с инсталацията? Ама като инсталирам с Daemon Tools дали ще ми даде да покажа на кой дял на харда да си инсталирам Windows-а

Edit: Иеей, открих начин за стартиране на WinNTSetup, ето такова нещо ми отваря https://www.google.bg/search?q=WinNTSetup&client=ms-opera-mobile&channel=new&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gx4-VdvZB4StUc7ugKAE&ved=0CAgQ_AUoAw&biw=213&bih=303#imgrc=r7mhTTdYvryGEM%3A;hU1loFhKH62mCM;http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-_XJD66Sq0Q4%2FUQ4PAqaChwI%2FAAAAAAAAAYs%2FLsIip7M9nAw%2Fs1600%2F1.PNG;http%3A%2F%2Fgromr1.blogspot.com%2F2013%2F02%2Finstall-windows-xp-from-usb.html;698;514

Сега какво да правя, за да тръгне инсталяцията?

http://dox.bg/files/dw?a=29c9646929 с този WinNTSetup трябва да стане вече.

Можеш да си го запазиш на флашката разархивиран или на несистемен дял в компютъра (D: примерно)

• Автор

Успешно инсталирах XP. Благодаря ти много, наистина много съм ти благодарен. Още един въпрос да питам, да му пускам ли ъпдейтите на Windows-а?

За ъпдейтите - аз съм категорично за инсталиране на актуализациите!

Стана ли лесно, както сме описали по-горе?

И другият хубав момент е, че можеш директно да си инжектираш драйвърите, които да се инсталират заедно с Windows, без да е нужно да се ползват nLite или други подобни програми.

• Автор

Благодаря за метода. Много ми помогна, защото мразя да инсталирам Windows от диск. Сега ще пусна ъпдейтите на Windows-а

От доста години ползвам този метод и до сега не съм имал проблем. Не правиш зареждащи инсталатори, лесно се обновява файлът/папката за инсталиране. Инжектират се лесно нови драйвъри.

• Автор

А току що си инсталирах драйвърите с програмата Driver Booster 2.3. Какво мислиш за нея, добра ли е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.