Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на номер със смяна на номер?

Featured Replies

Имам безсрочен договор към Теленор, автомачно подновен, но не подписан т.е. вече безсрочен. А и не го ползвам вече по предназначението, а си харесах един телефон който предлагам само във Виваком.

Обаче ми трябваше спешно.

Та изгубих сумати време в офиса им на тия и понеже чак накрая се разбра, че понеже щяло да им отнеме няколко дни да ми прехвърлят глобулския номер към Виваком, да сме подпишели договора за картата, пък телефона от съображения за сигурност, щели да ми го дадат след няколко дни когато се прехвърлел номера. При положение, че имам нет, домашен и мобилен и съм с таг лоялен клиент.

И аз им казвам, да ми дадат един нов вивакомски номер, пък после ще го анулират ли каква е процедурата, не знам да ми прехвърлят глобулският номер към програмата.

Не можело?!

Верно ли не може и тия са толкова зле?

Нямам представа за Теленор но би трябвало да няма значение. Бях на Мтел договора ми беше изтекъл отдавна и аз карах като теб на безсрочен. Отидох в Виваком и казах че искам да отида при тях и да си запазя номера. Казаха ми че няма проблем даже не трябвало да ходя в Мтел те се оправяли помежду си. Платих си там една такса напред дадох едни парички за телефонче. След няколко дена отидох дадоха ми телефона дадоха ми картата.

Даже Loop се прехвърля вече без проблеми така че.

И аз им казвам, да ми дадат един нов вивакомски номер, пък после ще го анулират ли каква е процедурата, не знам да ми прехвърлят глобулският номер към програмата.

Ако го направиш по този начин, ще се наложи да имаш два номера със срок на договор.

Можеш да вземеш предплатена карта за разговори, но с нея няма да ти дадат апарат.

Твоето желание никой оператор по света няма да го направи.

Вземеш ли карта, тя си остава твоя и плащаш абонамента, пък като не искаш не я ползвай.

Просто изчакай прехвърлянето, за да ти е мирна главата.

Не мисля, че повече от 3-4 дни ще отнеме пренасянето.

• Автор

Ако го направиш по този начин, ще се наложи да имаш два номера със срок на договор.

Можеш да вземеш предплатена карта за разговори, но с нея няма да ти дадат апарат.

Твоето желание никой оператор по света няма да го направи.

Вземеш ли карта, тя си остава твоя и плащаш абонамента, пък като не искаш не я ползвай.

Просто изчакай прехвърлянето, за да ти е мирна главата.

Не мисля, че повече от 3-4 дни ще отнеме пренасянето.

Трябваше ми веднага, защото ще пътувам. А докато се върна... Аз се бях пренавил за телефона, но вече не.

Ами не знам, но би трябвало да може да се смени един номер с друг, по моя казус. Анулират единия и после си го пускат пак в мрежата, а аз си получавам моя номер.

Все пак аз щях да получа една долу-горе приемлива тарифа, но която съм склонен да подпиша, 90% само заради телефона, и най-вече телефона на изплащане на добър лизинг, а те щяха да си получат нов 24 месечен договор.

Да, обаче не, и след като е така, след 5-6 месеца като ми изтече договора, им давам баста и на нета и на домашния и на мобилния план. Аз не съм от хората, които ще им висят цел в офиса и ще им се дивят на офертите. Отнесат ли се така с мен, баста.

Като са толкоз големи, и отношението им към бюджетните планове, са покрай другото, и такива клиенти не са им важни, да ходят на Уолстрийт, където всички, ще им платят високите тарифи и ще говорят нонстоп.

Тука в БГ, корпорациите гледат на малките клиенти, много отвисоко. Това ме дразни, и освен че ме дразни не го разбирам, защото те всъщност губят пари с тази политика. Много е просто, малко хора, ще им плащат скъпите планове, а тези които ще го правят, нямат нужда да си купуват телефон на лизинг. Всъщност поне половината им договори са следствие продажба на телефон.

Редактирано от kpetrov.ibox (преглед на промените)

При сключване на договор е упоменат конкретен номер, който не може да се променя за срока му. Това с да "анулират единия и после си го пускат пак в мрежата, а аз си получавам моя номер" е абсурдно откъдето и да го погледнеш.
Първо - кой оператор ще има сключен договор и ще иска да променя параметрите по него... Нали това е в ущърб на оператора и е повод да бъде прекратен с неустойки (не, че ще го направят, но може и да пробват).
Второ - кой оператор ще се съгласи да прекрати текущ договор, за да го замени с друг ...дори и да е при същите условия (но с промяна на номера)... По-скоро ще ти кажат, че е невъзможно и че трябва да сключиш нов договор за прехвърления номер. А номера по първия договор може да го дадеш на ....цитирам...."твой близък или приятел"..
Трето - кой оператор ще се лиши от "дойна крава", която сама иска да си сложи хомот....или казано с други думи - да има текущ договор и да може да сключи (със съгласието и неразбирането на абоната) допълнителен...

Освен ако нямаш някой много близък, който е готов да си сложи главата в торбата и да извърши подобно нарушение (да не го наричам престъпление)..то как очакваш да ти бъде анулиран договора? Това никъде го няма... Не знам от къде си си го втълпил, че ти е право или че е възможно, но ти гарантирам - няма да стане никъде по протоколния начин.

А аз като по-прост да питам:

Какъв е този извънземен телефон че го има само там?

• Автор

А аз като по-прост да питам:

Какъв е този извънземен телефон че го има само там?

LG Spirit, даже не ми се ще да го промотирам много, че току виж у други ден са му вдигнали цената...

Обаче, каквото успях да намеря в нета- еми за тая цена на телефон... бенчмарка му на антуту е 22000 точки, което е направо отлично за марков телефон от тоя ценови клас...Камерата му е прилична, тествах я в магазина. По принцип екраните на ЛГ са много добри, даже мисля, че те правят екрана за Епъл.Задния капак е метален. Има дора видимост на слънце. И достатъчно памет. +горила стъкло, което по моя експириънс си е направо задължително.За тая цена не виждам какво друго да искам..

Не го има само там, само там го има измежду операторите и офертата е изгодна всъщност...Не е извънземен, но съм си избрал него...

Баща ми имаше, една карта на глобул която поддържаше почти 2 години, след това реши да премине на Виваком и баща ми искаше да запази номера дето има от глобул и те казаха, че няма проблеми. Не плати никаква такса! 

Мисля, че такса се заплаща само, ако имаш някакви задължение към другия оператор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.