Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5000 лв заплата в IT сектора

Featured Replies

• Автор
на 9/17/2016 в 8:17, Georgi Tsvetkov написа:

@thatsmeufo,

Здравей - чудех се как се справяш с битката за търсене на нещо по добро? Още ли си на същото място или си смени работата вече?

Аз съм в момента в САЩ и се занимавам със Cisco Networking, но обмислям прибиране към БГ-София.

Ще ми бъде интересно да споделиш дали има нещо ново покраий теб :emoji_smiley-04:

Привет Жорка, 

В момента се занимавам със собствен бизнес. След като бях и в IBM, вече бях ходил във всички по-големи компании в страната. HP, Siemens, IBM. Не е  за мен обикновената мрежарска работа, тъй като социалните ми и много други умения не мога да ги използвам там. Т.е. работя на около 30% от капацитета си. 

До колкото разбрах тази година влизат още 3 големи компании в София и ще набират кадри. Реално, ако не предпожат добри заплати, няма как да намерят хора. 

Общо взето в София е и добре и зле за тези позиции. Ако те устройва да караш нощни смени, защото се поддържат щатите или да въртиш 2 дневни, 2 нощни и 4 дни да почиваш - за 2500 до 3500лв ще си намериш работа тук. 

Ако има нещо пиши на skype: ufo-to. 

преди 1 час, simtech написа:

Не целя да съм незаменим, а конкуретноспособен и бързо адаптивен към ситуацията. Да си незаменим е хубаво само при гарантиран пазар, в противен случай в един момент ставаш анахронизъм. Имам познат, който беше незаменим що идеше до аналоговата техника в БТК. Ама се цифровизираха и му намазаха ските.
Има причина да хвана цял набор от неща в една сфера, отколкото да се задълбавам само в едно единствено.
Самият факт, че мога неща, които могат относително малка част от хората в чужбина би гарантирало добра печалба.
А истината е, че и качества извън квалификацията се ценят, например коректност.
Щом един прост електротехник в Англия може да се издържа нормално, редно е за човек с поне 6 пъти по-висока квалификация това да не е проблем тук. Да, ама не.

В България се поддържа ниска минимална заплата и тя води и до по-ниско заплащане и на позиции където не се плаща минимална заплата. Точно затова ще ти е трудно да вземеш 5000 лева на месец. Цялата ни система е объркана и като искаш повече пари отиди в Англия. Със заплата от 3000 лева за 90 процента от българите означава, че си богат. Предполагам, че може и някой да ти даде и 5000 но трябва да си трудно заменим за по-голяма заплата.

• 1 месец по-късно...

По-добре стой на сигурните 3000 лв. , които хич не са малка сума, отколкото да се опитваш да скачаш на високо. Риска да се приземиш на трициферна сума е доста голям по този начин. Видял си голямото - хубаво, нека, радвам се за теб и нека повече хора имат реализация и 3К заплата, искрено се радвам :) 

Но премисляй добре ходовете си. 3К са си 3К, да не стане да се опиташ да хванеш двойно повече и да свършиш с тройно по-малко....

Късмет!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.