Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на компютър

Featured Replies

Здравейте, не мога да си преинсталирам компютъра. Проблемът ми е там, че съм с два Windows-a Xp и 8, незнам как да процедирам. Моля да ми обясните или ако некои има клип да ми го покаже защото е смешно да не мога да си преинсталирам компютъра. Моля ви да ми дадете съвет кой Windows да си кача и драйвери за него.

Работи ли ти в компютъра в момента. Ако да просто не го пипай. Преинсталацията на Windows си изисква умения и знания. Ако все пак е наложително да се преинсталира компютъра извикай човек, който разбира или занеси ПС на сервиз. Вече ако след това имаш желание да се научиш може да ти предоставим информация, макар, че такава има достатъчно както в този форума така и в интернет.

• Автор

Работи ли ти в компютъра в момента. Ако да просто не го пипай. Преинсталацията на Windows си изисква умения и знания. Ако все пак е наложително да се преинсталира компютъра извикай човек, който разбира или занеси ПС на сервиз. Вече ако след това имаш желание да се научиш може да ти предоставим информация, макар, че такава има достатъчно както в този форума така и в интернет.

Той си работи, но си иска преинсталиране много започна да забива . Искам да се науча дори и да оплескам работата има кой да го оправи. Въпросът е аз да се науча не някой да ми го оправи, ако ми покажеш ще съм ти благодарен.

Ъъъъ... за какво са ти 2 windows-а ? Windows и Linux разбирам, ама тази комбинация ... Преинсталацията се прави като вкараш диска за преинсталация и форматираш дяла на който е съответният windows.

(после мисля че се подразбира че трябва да инсталираш)

Преди това се влиза в Биоса и се задава буутващо устройсто (диск или флашка).И след това се вкарва съответното устройство.След като зареди се натиска произволно копче и се продължава.Избират се основните настройки като език, време и такива.След това се инсталира на съотвентия дял(:C) и се случват нещата.И аз си мислех, че е нещо сложно, ама не ми се даваха кинти на някой да ми свърши елементарната работа и сам се оправих.Самата преинсталация не е никак сложна и в тубата има достатъчно клипове как става.За ОС или 7 или 8.1 Драйвърите ще ги намериш в съответните сайтове на пройзводителите на видеото, дъното и периферията(ако е по-специална)

Десен бутон върху "My Computer" > "Manage" > "Disk Management" направи една снимка да видим какво става тука.

Трябва да се знае къде са разположени двете операционни системи за да се знае какво да се търка при преинсталиранията.

• Автор

Преди това се влиза в Биоса и се задава буутващо устройсто (диск или флашка).И след това се вкарва съответното устройство.След като зареди се натиска произволно копче и се продължава.Избират се основните настройки като език, време и такива.След това се инсталира на съотвентия дял(:C) и се случват нещата.И аз си мислех, че е нещо сложно, ама не ми се даваха кинти на някой да ми свърши елементарната работа и сам се оправих.Самата преинсталация не е никак сложна и в тубата има достатъчно клипове как става.За ОС или 7 или 8.1 Драйвърите ще ги намериш в съответните сайтове на пройзводителите на видеото, дъното и периферията(ако е по-специална)

Точно тук ми е проблема пичага, първите 2 изречения не ти ги разбрах. :Д Записвам Windows-а  на флашка и след това не разбирам нищо.

Десен бутон върху "My Computer" > "Manage" > "Disk Management" направи една снимка да видим какво става тука.

Трябва да се знае къде са разположени двете операционни системи за да се знае какво да се търка при преинсталиранията.

И двата Windows-a са в отделни локални дискове.

Еми изтриваш ги и двата + боот дялът събираш ги и слагаш една 7мица там и си готов. В тубата е пълно с видеота как става това. Ако се притесняваш може да пробваш на виртуална машина първо.

• Автор

Еми изтриваш ги и двата + боот дялът събираш ги и слагаш една 7мица там и си готов. В тубата е пълно с видеота как става това. Ако се притесняваш може да пробваш на виртуална машина първо.

Нищо не ти разбрах. Покажи ми някое клипче или прати тая виртуална машина.

bobioooo, пробвай да направиш upgrade на място - това ще ремонтира Windows. Просто стартирай setup.exe от инсталационния носител и следвай инсталатора. След като настроиш езика на следващия екран избери Upgrade.
Важно - трябва да има 25GB свободни, ако си със X64 битов Windows.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

При 2 коментара с нищо не разбирам отново ще повторя съвета си по-горе. Извикайте си човек или занесете ПС на сервиз. Въобще нямате и грам умения и знания какво и как се прави, Освен да омажете нещата друго няма да стане.

Точно тук ми е проблема пичага, първите 2 изречения не ти ги разбрах. :Д Записвам Windows-а  на флашка и след това не разбирам нищо.

И двата Windows-a са в отделни локални дискове.

Щом не разбираш - извикай човек който разбира.

Здравейте, не мога да си преинсталирам компютъра. Проблемът ми е там, че съм с два Windows-a Xp и 8, незнам как да процедирам. Моля да ми обясните или ако некои има клип да ми го покаже защото е смешно да не мога да си преинсталирам компютъра. Моля ви да ми дадете съвет кой Windows да си кача и драйвери за него.

Тук е обяснено как става.Но моят съвет е първо да пробваш няколко пъти на virtualbox (виртуалната машина),и чак тогава когато си сигурен че си разбрал как става да преминеш към реална инсталация(преинсталация).Но е добре да имаш човек до теб който го е правил,за да ти помогне при евентуално възникнал проблем.Тук има клип как се инсталира на виртуална.Самото инсталиране е лесно,последващото конфигуриране му е майката.

Кой Windows искаш да преинсталираш? XP или 8?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Доколкото знам антивирусната Avast също има виртуална кутия, но може ли да се използва вместо тази и инсталирането на някои програми, които слагат тулбари на браузъра и не щат да се премахнат, това ще се оправи ли  с тази кутия, както и опсност за вируси?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хубаво е да се научиш да си го оправяш сам,но първо погледни няколко клипа /внимателно/,няма всичко да е наред от първия път,но зависи колко желание имаш да постигнеш нещо :)

Тази виртуална кутия не ще да се инсталира на Windows XP и излиза предупреждение че може да дестабилизира системата. Колко рам памет гълта тази програма, аз съм с 512MB, това не й ли стига?

Не стига за виртуална. Как изобщо сте имали Windows 7 който изисква 1гб? (не че е невъзможно но все пак не е стандартната процедура)

Колко рам памет гълта тази програма, аз съм с 512MB, това не й ли стига?

Малееее.Къде сте тръгнали да правите каквото и да било.Препоръчвам ви да спрете да правите каквато и да е манипулация по тази машина,и да вземете да си я ъбгрейдните.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

Не стига за виртуална. Как изобщо сте имали Windows 7 който изисква 1гб? (не че е невъзможно но все пак не е стандартната процедура)

Не съм имал Windows 7, автора каза че е с 2 уиндоуса. Но стига да си запази файловете няма нищо да навреди едно преинсталиране, въпреки че при мен 2 харддиска се разбъзикаха след няколко преинсталирания, може и преди това да са били дефектни, но в началото се инсталираха нормално, после се появих някакви нулеви дялове, интерфейсна грешка, непълна инсталация с липса на повечето езици. Тъй че много играчка не бива.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.