Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа телефон към жичен рутер

Featured Replies

Значи наскоро ми изпратиха нов телефон, но в момента нямам възможност за покупката на wifi модем и за това си помислих, че може да има някакъв начин да се свържа към интернет от телефона, но през жичния ми рутер от "blizoo". Беше ми хрумнала идеята да се свържа някак си през компютъра с USB кабела на телефона, но само до там :/ ако някой знае начин моля да напише в темата!!! 

Правите ли разлика между модем и рутер? Какво е точно устройството на Близу? Кажете му модела. Ако все пак имате рутер, който е кабелен няма как да свържете телефона към него.

Има... включвате кабела към компютъра и създавате хотспот мрежа от него ако той има Wi-Fi адаптер и се свързвате към новосъздадената Wi-fi мрежа от телефона. Другия вариант е с LAN карта (външна) към която да включите кабела, самия адаптер ще завършва с usb и един преходник usb към mini usb както е на телефона и към него, но първо не е сигурно дали ще ги намерите всичките тези неща и дали изобщо ще стане и по-точно дали ще има и смисъл от тях при положение, че ще струва колкото рутера и телефона няма мърдане....

Има... включвате кабела към компютъра и създавате хотспот мрежа от него ако той има Wi-Fi адаптер и се свързвате към новосъздадената Wi-fi мрежа от телефона. Другия вариант е с LAN карта (външна) към която да включите кабела, самия адаптер ще завършва с usb и един преходник usb към mini usb както е на телефона и към него, но първо не е сигурно дали ще ги намерите всичките тези неща и дали изобщо ще стане и по-точно дали ще има и смисъл от тях при положение, че ще струва колкото рутера и телефона няма мърдане....

Чакай малко колега. Нека поне постващия да каже марка и модел на телефона както и марка и модел на устройството чрез което Близу му доставят интернет свързаност. Тогава вече ще дадем правилния съвет!

Терминът е Reverse tethering

http://android.stackexchange.com/questions/73168/how-to-use-pcs-internet-on-android-phone-through-usb-cable

Ето ти и adb - изтегли, разархивирай файла adb.7z (Extract here) в C: и влез в папката c:\adb. Щракни с десен бутон по файла adb_path.bat и избери Run as administrator. Ще се добави пътят до папката в списъка с регистрирани пътеки. Това се прави с цел да се избегне писането на този път винаги, когато се обръщаш към adb.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Чакай малко колега. Нека поне постващия да каже марка и модел на телефона както и марка и модел на устройството чрез което Близу му доставят интернет свързаност. Тогава вече ще дадем правилния съвет!

Модела на телефона е Lenovo a6000, а модела на рутера на близу е CISCO EPC3208. А за "хотспот мрежата" ако може малко по подробно да ми обясните как да я направя след като се свържа с USB-то към компютъра.

Модела на телефона е Lenovo a6000, а модела на рутера на близу е CISCO EPC3208. А за "хотспот мрежата" ако може малко по подробно да ми обясните как да я направя след като се свържа с USB-то към компютъра.

Това не е рутер, а модем. Няма как директно да свържеш телефон към него. За целта трябва да си закупиш рутер или да искаш от близу да ти доставят такъв. Само, че трябва да плащаш още 3 лв месец към месечната си такса.

Не те съветвам да вземаш от Близу безжичен модем. Не работят добре и ще има главоболия с тях.

• Автор

Явно все пак ще трябва да почакам за wifi рутер, все пак благодаря за отделеното време :)

Свързването на андроид в случая става през USB на компютъра към интернет. Или на компютъра се инсталира WiFi мрежова карта, която ползва споделения от LAN картата интернет в компютъра и се създава Wifi Hotspot. Телефонът се свързва към hotspot-a.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

БЛизу като чуя и не знам защо ми се появява визитката на адвоката ми в ръцете :D

Аз съм на Близу от 8 години и нямам проблем с интернет връзката. Не само Близу имат камъни за дялане и не само Близу имат градове или райони с лоша връзка и мрежа. 

Адвокат с нищо няма да ти помогне ако не са нарушени клаузите по даден договор.

Толкова ли не можеш да вземеш един рутер за 20 кинта ? Най-лесно е, а и ще си имаш кефа да не си обвързан с кабели. Иначе, ето ти решение, но трябва руут.

"belivakov " в пост №10 е посочил начина. А "ники" и  "jonov" са посочили другият, който ще му е по-лесен и наистина струва 20-25 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.