Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Firewall

Featured Replies

Здравейте, търся Firewall, защото ще стартирам сървър, а постоянно ме флуудваха, ще го правят и сега. Как мога да огранича този флууд с някакъв Firewall. Флууда не е някакъв сериозен, просто ми вдига пинга доста. Не съм много запознат с тези работи, за това пиша темата и моля не ме съдете. Също бях видял, че може да се направи всяко IP да изпраща по определен брой пакети за еди си колко секунди, чрез някакви настройки и т.н.

Здравейте, търся Firewall, защото ще стартирам сървър, а постоянно ме флуудваха, ще го правят и сега. Как мога да огранича този флууд с някакъв Firewall. Флууда не е някакъв сериозен, просто ми вдига пинга доста. Не съм много запознат с тези работи, за това пиша темата и моля не ме съдете. Също бях видял, че може да се направи всяко IP да изпраща по определен брой пакети за еди си колко секунди, чрез някакви настройки и т.н.

В такъв случай първо се запознай много добре с тези работи и чак тогава реши как да стартираш сървъра (какъвто и да е).

• Автор

Едва ли всеки втори, който стартира сървър е запознат с тези неща. Просто исках помощ, но щом е така добре.

• Автор

Какви по-точно подробности?

• Автор

Благодаря, че се уточнихте. Сървъра е на SA-MP, атаките са слаби от деца с програми на по 12 години. Ако мога по някакъв начин да им засичам изпращането на пакети и да го блокирам - това искам. Преди бях намерил нещо като Firewall и бях направил правило да блокира флууда и наистина го блокираше автоматично. Мисля, че беше Sygate Firewall, но не съм сигурен.

Благодаря ти, че и ти се уточни. Или се правиш на ударен или наистина си. 

Евтино решение: Cisco-RV110W-Wireless-N-VPN-Firewall.

Не толкова евтино: TZ-Series

Дерзай. :)

• Автор

Аз имам рутер, той може ли да ме предпази от този Flood?

Аз имам рутер, той може ли да ме предпази от този Flood?

Залегай над книгите както ти казаха по-горе, мани ги тези сървъри. Аз не знам каква е тази мания от всеки тинейджър, да вдигане гейм сървър, к'ва е целта бе хора? Относно темата -  flood е много общо понятие и за да се предпазиш от нещо, трябва да се установи причината. Няма универсално решение. Ако са елементарни заявки, всяка стена би ти свършила работа. Може да се забранят или ограничат броя на заявките и т.н най-просто казано, ако обаче става дума за по-сериозни атаки, не е лошо да погледнеш тази тема.

И като му запълнят канала със трафик  ще спре на мишките очите със тия  стени. Тия работи се правят при доставчика  а не при клиента  на нет за 30 лева.

• Автор

Не са толкова сериозни атаки. А ако примерно ме флуудят доставчика ми не може ли да спре тези атаки при обаждане от мен? И ако се прехвърля на линукс не става ли с IP tables или както се нарича?

Редактирано от Archy (преглед на промените)

нищо не можеш да направиш. като се задръсти канала със флууд пинга стават голям, а не щото ти се товари сървъра. флуда трябва да се спре на ниво доставчик от страната на хакера, тоест като видиш кой те флуди казваш на твоя доставчик, той да се оправя с доставчика на хакера... виждал съм как от флууд задръства нета нета на доставчика, не само твоя (ако флууда става от компютри (зомбита) в мрежа с голяма скорост)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Как мога да проследя това IP, за да го дам на доставчика?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.