Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автомобил 4х4

Featured Replies

Предимства и недостатъци на Порше Кайен ,Мерцедес МЛ63АМГ и Тойота Тундра втора употреба ,около 2008г. 

С първите две имам опит и поради това мога ли да те попитам за какво ще се ползва основно автомобила, за да знам на кое да наблегна в краткия си съвет?

И каква е причината да избираш джип?

• Автор

С първите две имам опит и поради това мога ли да те попитам за какво ще се ползва основно автомобила, за да знам на кое да наблегна в краткия си съвет?

И каква е причината да избираш джип?

Аз пък имам опит само с Тундра и съм много приятно впечатлен. Иначе ,не е за служебни или товарни цели ,просто личен транспорт. 

Аз пък имам опит само с Тундра и съм много приятно впечатлен. Иначе ,не е за служебни или товарни цели ,просто личен транспорт. 

Мисълта ми беше дали живееш на стръмен и труднопроходим път през зимата или обичаш офроуда и искаш кола, с която да си вдигаш адреналина или ходиш често на ски и обичаш девствени и труднопроходими, заснежени пътища и т.н.

Ако е само за кеф, с първите два модела си начесваш крастата за комфорт, голям кеф от возия и г*зария, но дойде ли нещо за ремонт яко да ти е дупце.

Имай предвид изключително скъпата поддръжка на Кайен-а, а и не знам доколко има сервизи (извън оторизирания за гаранционни ремонти), които поддържат актуален софтуер за диагностика и коректно и точно диагностициране на даден проблем.

Мерцедеса не е проблем да го правиш където и да е, както и намирането или поръчките на резервните части, но мен ако питаш потърси GL 420 или 450 с мотор над 300 коня.

63АМГ взимай само ако си човек, който няма да жали средства за гориво и поддръжка, че тия 500 коня и нагоре да ги мъчиш с 50 из града не си е рентабилно отникъде.

• Автор

Мисълта ми беше дали живееш на стръмен и труднопроходим път през зимата или обичаш офроуда и искаш кола, с която да си вдигаш адреналина или ходиш често на ски и обичаш девствени и труднопроходими, заснежени пътища и т.н.

Ако е само за кеф, с първите два модела си начесваш крастата за комфорт, голям кеф от возия и г*зария, но дойде ли нещо за ремонт яко да ти е дупце.

Имай предвид изключително скъпата поддръжка на Кайен-а, а и не знам доколко има сервизи (извън оторизирания за гаранционни ремонти), които поддържат актуален софтуер за диагностика и коректно и точно диагностициране на даден проблем.

Мерцедеса не е проблем да го правиш където и да е, както и намирането или поръчките на резервните части, но мен ако питаш потърси GL 420 или 450 с мотор над 300 коня.

63АМГ взимай само ако си човек, който няма да жали средства за гориво и поддръжка, че тия 500 коня и нагоре да ги мъчиш с 50 из града не си е рентабилно отникъде.

Не става дума за Офроуда ,определено тези автомобили не са за тази цел. Да ,живея в покрайнините на СФ и често зимата сварва хората отговорни за почистването "неподготвени" ,да не кажа всяка година. 

Моя позната има 63АМГ (за жалост само съм се возил в него) ,подариха й го за 18г РД и покрай нея така силно ми се наби на очи. Просто прекрасна машина. 

Принципно си много прав ,за града не е подходящ ,но и нормална кола не е за софийските пътища. И на по-старите немски машини поддръжката не е евтина. Само лек ремонт по предницата на Е38 е равен на поне минус 700-800лв. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Така е, спор няма.

Между другото и аз съм се ориентирал като втора кола за зимата да взема един GL 420 или 450 някъде година 2007-2009, но както казах с мотор над 300 коня.

350-ките нещо много се дънят със скоростните кутии и няколко човека около мен пищят.

Не знам дали проблема е в малката мощност и голямото и тежко купе - респективно по-трудното задвижване и дефектиране на скоростна кутия - не съм специалист, но вярвам на очите си и щом 4 души имат такива проблеми за мен е показателно да НЕ търся такава кола.

Затова и отивам на по-мощния мотор, от който пък са доста доволни хората.

пп. Всъщност като те чета и се сещам за една приказка, която бих ти я казал на теб сега: кеф цена няма.

Щом си се огледал в тази кола взимай я и си начеши крастата, пък след година-две ще го мислиш.

И да не ти пука от ремонтите, защот оможе да са много и скъпи, но ако уцелиш и малко късмет може да не пипнеш нищо, докато я караш.

Тъй че скачай смело и кажи после мнения.

пп. Всъщност като те чета и се сещам за една приказка, която бих ти я казал на теб сега: кеф цена няма.

Щом си се огледал в тази кола взимай я и си начеши крастата, пък след година-две ще го мислиш.

И да не ти пука от ремонтите, защот оможе да са много и скъпи, но ако уцелиш и малко късмет може да не пипнеш нищо, докато я караш.

Тъй че скачай смело и кажи после мнения.

Добре казано. Въобще не знаем питащият какви предпочитания има, един държи на звука, друг на меките седалки, така че щом харесва Мерца да го взима, пък после може го смени. И аз си мисля че той е най-подходящ от трите посочени.

И  3 те джипа са градски.Разлики само в дифове,раздатки и неща който не интересуват питащия(може би).Много добре че не се е насочил към БМВ Х5,пълен кютук,фиат панда минава по лесно на места от него.

Много добре че не се е насочил към БМВ Х5,пълен кютук,фиат панда минава по лесно на места от него.

Бях тръгнал да определям коментара ти като некомпетентен и невеж, но се спрях.

Дай направо по-лесния вариант - казваш ден, час и място (или три места).

Взимам Х5-цата и идвам, а ти подсигури Панда-та.

И на място гледаме "кютука" как не може да се справи, кой се справя и прочие.

Е, трябват ни и поне 3-ма кибици да увековечат и подпечатат документа накрая.

А?

Навит ли си?

И  3 те джипа са градски.Разлики само в дифове,раздатки и неща който не интересуват питащия(може би).Много добре че не се е насочил към БМВ Х5,пълен кютук,фиат панда минава по лесно на места от него.

Такива много ме кефите. Жалко че не слагате пари като опре до облог.

Мнението е на база няколко ходения на риба мъчение за х5 2003г.Сравнението с панда беше само сравнение,спрях се  като видях това "Не става дума за Офроуда" първо точно това си мислех,че се тързи джип за офроуд.Не знам що толко на вътре го взехте.Грешката е моя че не прочетох точно какво търси автора ще извинявате :)

Мнението е на база няколко ходения на риба мъчение за х5 2003г.Сравнението с панда беше само сравнение,спрях се  като видях това "Не става дума за Офроуда" първо точно това си мислех,че се тързи джип за офроуд.Не знам що толко на вътре го взехте.Грешката е моя че не прочетох точно какво търси автора ще извинявате :)

Няма грижи, не се извинявай.

Просто такива генерални изводи за тази или онази марка дразнят, а и не са на място.

Всеки харесва нещо като модел, кефи се на даденостите му и е нормално да има предпочитание, но това, което не ме кефи мен не означава, че не кефи други 2 милиона души и поради това аз поне не съм си позволявал да слагам даден автомобил под общ знаменател.

И заради това реагирах така.

Лек ден ти желая и приятен уикенд!  :)

Бях тръгнал да определям коментара ти като некомпетентен и невеж, но се спрях.

Дай направо по-лесния вариант - казваш ден, час и място (или три места).

Взимам Х5-цата и идвам, а ти подсигури Панда-та.

И на място гледаме "кютука" как не може да се справи, кой се справя и прочие.

Е, трябват ни и поне 3-ма кибици да увековечат и подпечатат документа накрая.

А?

Навит ли си?

Не искам да споря, но колегата @rudinoid е прав. Има места на който Х5-ца не може да мине, един приятел има една Х5-ца мисля, че е 2004-5 година не може да мине през места през който аз минава с Гранд-а на бащата. Има значение и шофера, но не винаги всичко зависи от него.

• Автор

Това не са автомобили ,които можеш да забиеш в наистина трудно проходими терени. За какво му е на човек да съсипва толкава скъпа машина? Това са си автомобили със съвсем различно предназначение.

Ако ви трябва нещо ,с което да се забиете ,където ви видят очите ,това ще е УАЗ ,Лада Нива ,Г-класа ,Дефендър и подобни високо проходими ,надеждни и евтини машини. 

Не искам да споря, но колегата @rudinoid е прав. Има места на който Х5-ца не може да мине, един приятел има една Х5-ца мисля, че е 2004-5 година не може да мине през места през който аз минава с Гранд-а на бащата. Има значение и шофера, но не винаги всичко зависи от него.

Кой иска нека си кара колите по каруцарски пътища, кози пътеки или да си ги прави товарни. Това е доста скъп автомобил за да си го троши човек с лека ръка при условие че има евтини лада ниви.

Гранд чероки ако някой тръгне да ми подарява ще се запитам какво съм му направил толкова на този човек че ме мрази така.

Кой иска нека си кара колите по каруцарски пътища, кози пътеки или да си ги прави товарни. Това е доста скъп автомобил за да си го троши човек с лека ръка при условие че има евтини лада ниви.

Гранд чероки ако някой тръгне да ми подарява ще се запитам какво съм му направил толкова на този човек че ме мрази така.

Явно не си карал Гранд, че тъй говориш ;) Не казвам, че трябва да се карат такива скъпи автомобили по някакви кози пътеки и т.н. 

Явно не си карал Гранд, че тъй говориш ;) Не казвам, че трябва да се карат такива скъпи автомобили по някакви кози пътеки и т.н. 

Последно 95 година! От тогава до сега само минавам покрай тях все едно са спрели.

Последно 95 година! От тогава до сега само минавам покрай тях все едно са спрели.

Ехх, от тогава до сега нещата са доста променени. А пък и 240 магарета под капака, едва ли го минаваш все едно е спрял. ;)

Ехх, от тогава до сега нещата са доста променени. А пък и 240 магарета под капака, едва ли го минаваш все едно е спрял. ;)

Мале направо ще го прескоча тоя бензинояд.

Ама ако искаш имам точно един човек де има X5 дизел в София и ако сложиш пари може да видиш каква е разликата между гранда и Х5.

Само кажи колко пари ще сложим ? И ти заявявам че наистина ще бъдеш изпреварен като спрял като и 100 метра преднина ще имаш на старта.

Искаш ли да спечелиш бързи пари с на баща си гранда ?

п.п. Може да си вземеш и шофьор пожелание ако не си сигурен в себе си но пък вярваш на машината на баща си.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Мале направо ще го прескоча тоя бензинояд.

Ама ако искаш имам точно един човек де има X5 дизел в София и ако сложиш пари може да видиш каква е разликата между гранда и Х5.

Само кажи колко пари ще сложим ? И ти заявявам че наистина ще бъдеш изпреварен като спрял като и 100 метра преднина ще имаш на старта.

Искаш ли да спечелиш бързи пари с на баща си гранда ?

Карал съм Х5-ца, знам каква е разликата. Знам, че ще ме задмине, но кажи на твоя приятел да дойде, да видим дали ще може да мине по едни пътища, по които гранда ще мине без проблем? Къде съм казал, че е бензинов агрегат.....?

Карал съм Х5-ца, знам каква е разликата. Знам, че ще ме задмине, но кажи на твоя приятел да дойде, да видим дали ще може да мине по едни пътища, по които гранда ще мине без проблем? Къде съм казал, че е бензинов агрегат.....?

Е през поле с диви капини определено няма да мине по разбираеми причини или през царевична нива.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Е през поле с диви капини определено няма да мине по разбираеми причини или през царевична нива.

Еее, кой е казал, че ще го карам по такива пътища? Да дойде до вилата ми , ще му покажа какъв е пътя. Нали е проходима Х5-цата, ще я пробваме колко е проходима. 

П.п. На мен бързи пари не ми трябват, защо всеки път говориш единственно за пари. Толкова ли те влекат, че всяко изречение намесваш парите? Аз просто споделям, че нема да е толкова лесно да изпревариш едно Чероки, въпреки, че Х5-цата е с 30-40 коня повече. Впрочем колко коня е въпросната Х5-ца, която хвалиш толкова, ако е с подобрен двигател и т.н. То тогава може да е 500 коня...... То, тогава по-добре аз да бъда с Хондата на един приятел

П.п. Предлагам да спрем с спама, когато си дойдеш в БГ пиши ми на лични, тогава ще се видим и ще пробваме различни машини, щи дам телефона си да се чуем  ;)

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Еее, кой е казал, че ще го карам по такива пътища? Да дойде до вилата ми , ще му покажа какъв е пътя. Нали е проходима Х5-цата, ще я пробваме колко е проходима. 

П.п. На мен бързи пари не ми трябват, защо всеки път говориш единственно за пари. Толкова ли те влекат, че всяко изречение намесваш парите? Аз просто споделям, че нема да е толкова лесно да изпревариш едно Чероки, въпреки, че Х5-цата е с 30-40 коня повече. Впрочем колко коня е въпросната Х5-ца, която хвалиш толкова, ако е с подобрен двигател и т.н. То тогава може да е 500 коня...... То, тогава по-добре аз да бъда с Хондата на един приятел

П.п. Предлагам да спрем с спама, когато си дойдеш в БГ пиши ми на лични, тогава ще се видим и ще пробваме различни машини, щи дам телефона си да се чуем  ;)

Ми нали парите са разменната единица де после всеки ги харчи как намери за добре и си купува какво му е на сърце.

За компоти или консерви ли да говорим ако ще се обзалагаме в някакъв спор !

Аз не хваля никаква Х5 просто по случайност имам приятел с точно такава под ръка и може да проверим веднага кой прав и кой крив ... панди,хонди,черокита и прочие!

Добре, но защо не кажеш колко коне е? Ако е с фабричния двигател без поправки, трудно ще мине Гранда, тъй като конете ще са еднакви. Но както казах, ела си в БГ ще ги пробваме тогава ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.