Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

System Restore, chkdsk - недостъпни и блокиране на компютъра

Featured Replies

Качвам темата наново, извинявам се за допустната грешка!

Здравейте!

Вече съм изключително уморен в търсенето на решения за проблема ми.... и в постоянното удряне на камък... Дори не знам къде да отнеса темата си, защото вече не знам какъв е проблемът. (ще помоля модератора да я премести, ако не е в правилния раздел)

Преди известно време писах в един ваш друг раздел, защото смятах, че имам вирус... сякаш го имах, компютъра забиваше няколко минути след рестарта и дотам... или след като влезе в screensaver и след това забива.

Реших да преинсталирам уиндоуса... сложих уж читава 7-мица, ама не... бавно, бавно, бавно... сега сложих Windows 8.1 и бях доволен доста... първият ден летеше... след това... от вчера... пак същия проблем... и днес пак... Искам да отбележа, че е имало Critical Update. А реално... той е направен между първият и вторият ден... и на вторият ден започнаха проблемите. Така. Пробвах да направя System Restore... не ми дава... защото според него бил повреден диска. Пускан System File Checker, който намери повредени файлове, но не успя да коригира всички. Напрвих и System Check през Safe Mode.... не успя да направи нищо, пуснах chkdsk, заби на 11 процента и след това се рестартира и това беше... нищо не е поправено... Общо взето навсякъде удрям на камък, изнервен съм и не знам какво да направя.

Възможно ли е проблемът да е от хардуера? Защото вече преинсталирам за 3-ти път, а проблемът е един и същ. Някакви насоки?

ПС. Пуснах програмата, която колегата предложи (HD Tune) и засега изписва, че 0,5 Damaged Blocks.

• Автор

Здравейте!

Благодаря, че отново сте отговорили! Това, което направих е, че преинсталирах компютъра си отново, само че този път с форматиране на целият HDD. Резултатите са .... същите. Не мога да повярвам! Отново след 1 ден компютъра пощурява. Вярно е, слагам определени програми като Sony Vegas Pro, но... и преди съм ги инсталирал и съм нямал никакви проблеми. Бях спрял също Windows Updates, но резултата е същия. Сега ще инсталирам наново HD Tunes ще ви съобщя за резултатите.

Иначе... при последната преинсталация компютърът ми след 5 минути в интернет беше пълен с вируси, а бях форматирал абсолютно всичко. Сега преди да започна да сърфирам си инсталирах AVAST за всеки случай. Малко по-късно ще ви съобщя какво е станало с HD Tune Pro.

П.С. Искам да поясня, че проблемът който се появява след известно време след преинсталацията е, че забива за 1-2 минути, после пак се оправя и малко по-нататък просто си забива. И също така честит празник :)

Редактирано от RoSKo0o0 (преглед на промените)

Ти имаш вируси всеки път.

Ако имаш някакви програми, които инсталираш след като сложиш windows, спри да ги ползваш, дори и да си много сигурен в тях.

Инсталирай windows-a и след това, ако е нужно си свали "свежи" копия на нужните ти програми, драйвери и антивирусни. НЕ ползвай нищо, което си ползвал до сега.

Редактирано от sheky (преглед на промените)

• Автор

Не знам точно какво изисквате от мен с това "какво има под капака на щайгата", но е това http://nikem-bg.net/cart/51435p1r49180p1r46717p1r1002735p1r1128p1r49105p1r52575p1r44434p1rf.html  . Закупих го в края на февруари, с първият уиндоус, който ми инсталира човека, който по принцип ми го инсталира нямах проблеми до към 3-тия месец, след това започна да забива. Проведохме едни операции с колегите ви тук, но не се получиха нещата и започнах да го преинсталирам. И съм дотук. Интересно ми е дали е възможно, ако дадена част е дефектна или е сглобена неправилно... или пък прах... да повлияят върху представянето на компютъра толкова късно?

А относно Windows-а, в момента ползвам чиста версия от MSDN 8.1, няма да споменавам откъде, като започвам да се съмнявам силно в активатора. Но реално "no money, no honey" :)

@sheky, ползвам съвета ти и тегля всичко на ново от достоверните им сайтове.

П.С. Искам да поясня, че проблемът който се появява след известно време след преинсталацията е, че забива за 1-2 минути, после пак се оправя и малко по-нататък просто си забива. И също така честит празник :)

Бихте ли пояснили забиването е свързано със :

висока активност към харда

100% зает процесор 

на какво забива - програма /интернет и махни тоя аваст .

• Автор

Премахнах аваст, оставих само MalwareBytes. По принцип след последната инсталация след 5 минути в интернет отново ме удари някакъв вирус. Наистина не разбирам как и защо, след като влизам в сайтове, в които влизат хиляди на ден. И по-точно... официални сайтове. Та... пуснах една проверка с MalwareBytes и откри PUP.Optional.Candy. Зачетох се в интернет, че този троянски кон причинява временни забявания и чести забивания, което точно отговаря на моя случай. Изтрих го уж... направих System Restore, инсталирах драйверите и програмите наново и засега нещата са ОК, но така бяха и вчера. Реално, след като спра компютъра и след това го пусна започва якото забиване.

Иначе забиването се получава например в случаите, когато си цъкам с мозилата наляво надясно, отварям например нов таб и бам... not responding, в следващия момент, когато се прехвърля в Windows Explorer и дам десен бутон - бам... забиване. От тук нататък опциите са две... ще се оправи след 1 минута или ще забие изцяло и ще го изхвърля. Иначе да... това, с което се занимавам налага доста ежедневно запълване на големи количества от харда, обработването им и след това тяхното триене, но имам един 3-годишен лаптоп, който е с доста по-слаб ХАРД и проблеми никога не съм имал.

Сега напук на всичко, инсталирам всичко, както съм си го инсталирал винаги (преди да имам тези проблеми) и ще ви уведомя за това, какво ще стане. Иначе съм с неактивиран Windows, защото доколкото четох активатора си е чист вирус, поне така пише в интернет, но пък тук идва другият момент... други хора, които са го ползвали не виждам да се оплакват.

Сега ще започна да използвам компютъра както си го ползвам по принцип и ще ви кажа какво е положението. Ако пак ми прави такива фасони ще го подаря на някой.

• Автор

Ами, момчета... никъде не влизам... един прост ютуб и фейсбук и съм заразен с PUP. Open Candy и HiJack. FoldeR Options :) Отказвам се от този компютър. :\

Не ти е виновен компютърът. Дръпни си някакъв Linux, не го инсталирай, просто го поизползвай малко в live режим. Пак ще си имаш всичко, просто нещата ще стават малко по-бавно. Ако там нямаш проблеми, просто търсиш проблема в ОС или някой вирус.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.