Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между няколко лаптопа втора ръка.

Featured Replies

Здравейте драги съфорумници. Все повече ми се налага да имам един лаптоп под ръка за рааботата. Не става дума за играене на игри ами за програмиране, писане и така. От Olx съм си харесал няколко лаптопа. Бюджет до 200 лева-(както казах не ми трябва някоя ултра мега машина за 3000 лева). Та спрял съм се на : Благодаря за отделеното внимание!!!

Номер 1- http://olx.bg/ad/laptop-hp-dv7-2030ea-17-3-incha-displey-ID4EjSa.html#f1c7245dc6     Номер 2- http://olx.bg/ad/laptop-acer-extensa-5635zg-ID5jYEa.html  Номер 3- http://olx.bg/ad/lenovo-thinkpad-r500-display-port-2gb-ddr3-ID5h6qA.html

Редактирано от Zippaks (преглед на промените)

Първият е доста голям на другия не му работи батерията така че Леновото.

Не. не, не... Когато чуеш Pavilion и заедно с думичката AMD(а, тук имаме точно Turion), просто трябва да бягаш надалеч!

Трябва да си голям мазохист, за да си купиш това недоразумение и съм почти сигурен, че собственикът му иска да си продаде дефектния продукт!

Моят съвет е да си увеличиш бюджета до 300лв. и да си купиш нещо с 1-во i поколение на Intel...

Има не малко модели, за предпочитане да са среден или висок бизнес клас, с i5 1-во поколение на цени около 300лв.!

Dell на Latitude, Elitebook и Probook на HP и Thinkpad на Lenovo(само T серията, другото са боклуци).

Не случайно акцентирам в/у думичката бизнес, защото са те са предвидени да работят толкова много години за напред, а това, което си пуснал като линкове, са кекави лаптопи, създадени обикн. потребител и не са така надеждни!

Вкъщи все още имаме работещ Thinkpad X60s, който вече 7-8 години не е даван на ремонт и все още се ползва на ден по 6-7 часа от брата...

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

• Автор

Не. не, не... Когато чуеш Pavilion и заедно с думичката AMD(а, тук имаме точно Turion), просто трябва да бягаш надалеч!

Трябва да си голям мазохист, за да си купиш това недоразумение и съм почти сигурен, че собственикът му иска да си продаде дефектния продукт!

Моят съвет е да си увеличиш бюджета до 300лв. и да си купиш нещо с 1-во i поколение на Intel...

Има не малко модели, за предпочитане да са среден или висок бизнес клас, с i5 1-во поколение на цени около 300лв.!

Dell на Latitude, Elitebook и Probook на HP и Thinkpad на Lenovo(само T серията, другото са боклуци)

Хмм то хубаво ама уви не мога да увелича бюджета. + това за мен реално такъв лаптоп ще се ползва само извън вкъщи, защото си имам настолен. Евентуално мога да продам една от трите r9 290 за да си позволя по-годен лаптоп но не ми се иска.

Явно ги ползваш за копане.. :) Иначе, от тези трите, само Thinkpad-а е леко смислен, но не е от T серията, но поне ще е най-надежден, а и го взимаш от магазин и получаваш 6 месеца гаранция!

А, Acer-a има спец. видеокарта и не ти препоръчвам да си го купуваш! Има сериозна опасност тази видеокарта да даде дефект!

• Автор

Явно ги ползваш за копане.. :) Иначе, от тези трите, само Thinkpad-а е леко смислен, но не е от T серията, но поне ще е най-надежден, а и го взимаш от магазин и получаваш 6 месеца гаранция!

А, Acer-a има спец. видеокарта и не ти препоръчвам да си го купуваш! Има сериозна опасност тази видеокарта да даде дефект!

Не ги ползвам за копане... а за 4к :D

• Автор

Ми, на моят стар Dell си пускам 4k без проблем? Какви видеа пускаш, че ти трябва толкова мощна видеокарта?

Ами от време на време в късните часове се задълбавам в някоя игра. :D

Ясно... Ами, взимай Thinkpad-a, но имай в предвид, че ако ти го доставят по Еконт, ще ти струва около 15-20лв. доставката! ;)

Но, аз твърдо ти препоръчвам да вземеш ПОНЕ нещо с 1-во i поколение на Intel, защото това, което ще вземеш сега, ще има около 1-2 години полезен живот и после вече ще стане пишеща машина..

• Автор

Ясно... Ами, взимай Thinkpad-a, но имай в предвид, че ако ти го доставят по Еконт, ще ти струва около 15-20лв. доставката! ;)

То по-скъп от лаптопа тази доставка... Все едно със златен бус ги пренасят, а като ги товарят ги мятат като чували с картофи. И един последен въпрос приятел на това леново може ли да се сложи 64 битова версия на осмица или седмица?

Ами, питай го този търговец за точния модел на процесора, че имам затруднения да разбера модела!

Малко ми се вижда смешно, търговец на такива продукти, да не знае спесификациите и да пише глупости!

И след като ти каже точния модел на процесора, отиваш в сайта на Intel и проверяваш спесификациите му!

Иначе, цената на доставката е висока, заради наложеният платеж! ;) Те взимат някакъв процент от самата сума на лаптопа и към това добавят и цената на самата доставка(на база тегло, габарити, чупливост, застраховка и т.н)

Ето тук можеш да видиш, според сайта на Lenovo какви процесори може да има: тук.

Отговора е по-добре не.

Пък и ще получиш безплатна "подарък:операционна система" :D

• Автор

Отговора е по-добре не.

Пък и ще получиш безплатна "подарък:операционна система" :D

Като цяло работата е тука има тука няма. Собственика казва внос от Германия и че поддржа 64 бита.

То дали компютъра поддържа 64 бита зависи от процесора а те доста отдавна го правят. Въпроса е до къде ще стигнат ресурсите на компютъра да не се включва по един час и да мисли като луд. А с тези 2гб рам за никъде не е в днешно време в момента почти нищо отворено нямам и мозилата ми гълта на 1гб рам.

Дали тая сделка не е по-добре да е с търговец на лаптопи втора ръка, че и някаква гаранция получаваш, а от олелекс има много случаи на некоректност...и не винаги това, което виждаш, е това, което получаваш.

Пример

Пример

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ти си решил да е олелекс и всички проблеми да си ги посрещаш сам... :)

• Автор

Ти си решил да е олелекс и всички проблеми да си ги посрещаш сам... :)

Имам 8 закупени неща от там.... и 5 от които техника. Не съм имал проблеми просто си играя с късмета. Хората казват бутни още към бюджета, но просто не може не става за това е ей такова положението. Дали е Olx или Bazar или другаде.... все едно и също. Повече съм имал проблеми с nikem net едно неработещо захранване за 280 лева  а с румънците да не говорим.

Бягай надалеч от Т400 ... най-голямото недоразумение на Lenovo. R500 се държи доста по-добре.

• Автор

Бягай надалеч от Т400 ... най-голямото недоразумение на Lenovo. R500 се държи доста по-добре.

Абе всеки ми казва да бягам от нещо. Ама поне кажи защо.

Като изработка е супер, но е изключително тромав и бавен. Дори и SSD не му помогна. Мисля към месец го изтраех и го разкарах.

Същата конфигурация Dell се движеше осезаемо по-бързо.

• Автор

Добре кажете ми нещо втора ръка за 200 лева, което да е ок за работа и програмиране.

Да попитам искам да си взема лаптоп 2 ръка искам да става за сърфиране и за игри ?

Като изработка е супер, но е изключително тромав и бавен. Дори и SSD не му помогна. Мисля към месец го изтраех и го разкарах.

Тва е заради Шиндолс-а. 

Защото за някои игри означава Super Mario Bros, за други - GTV 5...

Супер Марио е къде - къде по-истинска игра от тоя боклук ГТА...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.