Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем със командите sfc /scannow и dism /online /cleanup-image /restorehe

Featured Replies

Здравейте след като пусна проверка за състоянието на системните файлове все ми дава грешка и че не могат да бъдат поправени.
Windows 8.1 x64

Hashes for file member \SystemRoot\WinSxS\amd64_microsoft-windows-u..ed-telemetry-client_31bf3856ad364e35_6.3.9600.17747_none_90df8130dac08ee0\telemetry.ASM-WindowsDefault.json do not match actual file [l:66{33}]”telemetry.ASM-WindowsDefault.json” :
Found: {l:32 b:X5paRQlbw2v00Wlbryh/shTCSngPuV5NMY9IyDEs/HI=} Expected: {l:32 b:EeQJzlVPvq9GNIcA2FEwrOjEeuDam1G+ol3x61gKasQ=}

Hashes for file member \SystemRoot\WinSxS\amd64_microsoft-windows-u..ed-telemetry-client_31bf3856ad364e35_6.3.9600.17747_none_90df8130dac08ee0\utc.app.json do not match actual file [l:24{12}]”utc.app.json” :
Found: {l:32 b:JUC5i/5VApK5qT3QXfHsgN0T00T8uKFsDtICSI+MdPc=} Expected: {l:32 b:6510UErwHGoFg3sRd3gzh3HSbTceuHem3Rnk0NraKS8=}

Здравей, накратко и аз имах същият проблем след ъпдейт от Майкрософт.

Много се мъчих, но открих готово решение тук:

http://thetechcookbook.com/windows-8-update-kb3022345-causing-corrupt-files/

На мен ми помогна със същите грешки.

Със същия успех работа върши и Sysnative SFCFix - стартира се след неуспешен ремонт на sfc /scannow.

Той е приложим не само при тоя тип грешка.

Още инфо за използване на инструмента: тук

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Праве се скрипт за всяка отделна грешка с този инструмент.

При всеки е различно.

Warning: this fix is specific to the user in this thread. No one else should follow these instructions as it may cause more harm than good. If you are after assistance, please start a thread of your own.

• 4 години по-късно...

Темата е стара,но за да не пускам нова,реших да пиша тук.Аз има същият проблем,не се изпълнява командата sfc /scannow.Диска е разделен на три дяла C,D,E. В експлорера не се показват икони,а нещо като папка с 6 точки.

Не се виждат като дялове или томове,дано не бъркам наименованията,но наистина не знам как да ги напиша.

преди 15 часа, Stoyannnov написа:

Направи 1 снимка и я качи тук да видим за какво иде реч. Каква е причината да стартираш командата "sfc /scannow" ?

Преди около 2 месеца смених дъното,същият модел намерих,само че с 3-ядрен процесор AMD(моето дъно беше с 2 -ядрен).Всеки ден ми излизаха сини екрани,поспорих малко с продавача,но сумата,която платих за дъното не си заслужаваше да се нервирам,примирих се.Преди 3 дни спря нацяло.Извадих от старото дъно 2-ядрения процесор,смени го и компа тръгна.Пуснах една проверка с hdtunne,оказа се,че има 4 лоши сектора,опитах с вградения чекдиск да направя проверка при стартиране и в един момент се получи гореописания проблем.

mykomp..jpg

Командата работи отлично. Не се забелязва проблем със системните файлове. Не знам, защо я стартираш. Тя няма да оправи иконите на дяловете.

Щом има проблемен твърд диск, се използва инструмента на прозводителя на твърдия диск. Макар, че едва ли ще го спаси. Прави backup(резервно копие) на всичката важна информация и я запази на флашка, облак или друго място. Но да е на повече от 1 място задължително. След което сменяш твърдия диск с нов. 

Има вариант да се оправят иконите, но ще даде други "дефекти" операционната система, заради лошите сектори по твърдия диск.

преди 9 часа, Stoyannnov написа:

Прави backup(резервно копие) на всичката важна информация и я запази на флашка, облак или друго място. Но да е на повече от 1 място задължително. След което сменяш твърдия диск с нов. 

Навярно така ще постъпя.Благодаря.

hdtune.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.