Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да обновя firmware на router?

Featured Replies

Може би нарочно сложих такова заглавие за да привлека внимание малко :)

Пред мен имам един wr740n и се връзва на 3 порт,но губи връзка и я се вържи я не. У нас по принцип съм със същия. Да refresh-вам и да се моля да се върже на 3-ти порт май не ми се занимава. Има ли друг начин за смяна на firmware освен през IP-то да се достъпи и да се флашне? 

Мерси :)

Моля за конкретни отговори по темата без спам.

Чрез TFTP може да се налее фирмуер. За кой обаче конкретно питате не става ясно...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Само трети порт ли е жив, че говориш за него като за последна възможност?

Ако искаш точни отговори, които да не са чист спам - задавай въпросите си по конкретно. Алтернативен фърмуер за ТП–Линк рутери има бол, но той ВИНАГИ е съобразен с хардуерната версия на рутера. И не разбрах съвсем, какво против имаш  флашването през web интерфейса?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

И не разбрах съвсем, какво против имаш  флашването през web интерфейса?

Връзва се веднъж на сто пъти :)

хардуерната версия на рутера е 4.27

И не разбрах съвсем, какво против имаш  флашването през web интерфейса?

Връзва се веднъж на сто пъти :)

хардуерната версия на рутера е 4.27

Относно въпроса за флшавне през web интерфейса те попитах, защото от първия ти пост в темата, останах с впечатлението, че търсиш алтернативен начин за подмяна на фърмуера. По принцип стандартния метод си е именно през web интерфейс. Т.е. достъпваш рутера по ип адрес през браузъра и общо взето се зарежда подходящия фърмуер, даваш ъпдейт, което е флаш. Като цяло процедурата е бърза и по този начин автоматизирана, като не се налага да се прави нищо кой знае какво.

За твоя модел има доста варианти. Бих препоръчал OpenWRT, Gargoyle (който си е OpenWRT) или DD-WRT. Тъй като OpenWRT все си мисля, че е за по advanced юзери, бих ти препоръчал да сложиш DD-WRT или Gargoyle. Тук е мястото да кажа не бързай все пак с флаша. Виждам, че прибягваш към тази мярка, защото имаш някакъв проблем и смяташ, че той е в рутера. Ако искаш опиши си първо подробно проблема, който имаш и може да се опитаме да го диагностицираме заедно, за да не се окаже случайно другаде. Ако пък вече е рутера, лесно ще стане работата с флаша. Само не бързай, с подмяната на фърмуера, за да не си скапеш рутера, защото при грешен флаш има реална такава опасност и после решението става значително по-трудно.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Ако рутера ти е хардуерно повреден, по-добре си купи нов. 

Конкретизирай какво значи един път се върже, един път не? Проверен ли е кабела и съответно ЛАН картата или порта на другото устройство, с което се прави връзката. Може проблема да е от тях.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Свалих firm-а. Бих се зарадвал на инструкции как да флашна през TFTP? Единия вариант е през windows 7 и да стане сега у нас, а другия е в работа под Linux Mint 17.2.

поздрави :)

Свалих firm-а. Бих се зарадвал на инструкции как да флашна през TFTP? Единия вариант е през windows 7 и да стане сега у нас, а другия е в работа под Linux Mint 17.2.

поздрави :)

Защо през TFTP? Какво ти пречи да флашнеш през браузъра?

• Автор

Връзва се единствено през 3-ти LAN и връзката е непостоянна и ме е страх да не пусна фирма и да стане мяу :)

пробвах през FTP чрез този гид http://bkil.blogspot.com/2014/12/tftp-secret-of-tl-wr740n-uncovered.html .

Спирам рутера, държа резет, пускам рутера светват най-ляв и най-десен и пускам reset. И на четирите LAN порта не мога да се вържа на 192.168.0.86

Колега емо по горе писа , че може рутера да ти е повреден хардуерно половин месец го дъвчиш тоя рутер какво ти пречи да си нов с добри показатели и характеристики ?? Аз ако бях на твое място щом ме става в кофата и отивам в близкия сервиз за нов .

Връзва се единствено през 3-ти LAN и връзката е непостоянна и ме е страх да не пусна фирма и да стане мяу :)

пробвах през FTP чрез този гид http://bkil.blogspot.com/2014/12/tftp-secret-of-tl-wr740n-uncovered.html .

Спирам рутера, държа резет, пускам рутера светват най-ляв и най-десен и пускам reset. И на четирите LAN порта не мога да се вържа на 192.168.0.86

Чакай малко, че аз съвсем се обърках. Този рутер хардуерен дефект ли има? Изгорели портове или какво, че само 3-ти лан порт работи? Нали разбираш, че ако е така, смяната на фърмуера няма да премахне проблемите и рутера е за смяна. От друга старана не казваш с какво какво ще флашваш. Също така, tftp e просто протокол, по който можеш да налееш фърмуера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.