Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за модел GTX 970, с максимално добро съотношение цена-характеристики.

Featured Replies

Искам да питам тази 970-ка дали е добър избор. Знам, че е с 1 перка но това огромен минус ли е? От голямо значение ли е дали ще е тази или Палита?

Зависи какво търсиш в тая карта. Аз не бих си взел модел с турбина. Бих се възползвал от възможностите на някои охлаждания да работят в пасивен режим, като това на Асус. Но пък картата се клоква по-малко спрямо конкурентите, поради по-калпавото захранване. В това отношение най-добър избор е GB, a  най-тиx MSI. Но и там има различни варианти на изпълнение. След като даваш 700 лева, едва ли ще са ти проблем 20-30 лева отгоре. Когато аз вземах моята MSI,  имаше карти и по 620 лева. Прочетох обаче доста ревюта, които тогава бяха писани ей така, колкото да не заспат драскачите, защото нямаше натрупан опит с картите. Затова и дадох още 80-90 лева отгоре и скочих директно на MSI. Другият вариант за който се колебаех бе GB, но пък се оказа, че кутията ми няма да побере 32 сантиметра карта и така си останах на MSI. Успех! Прочети и темата за GTX970,  там съм дал доста линкове към ревюта, особено в първите постове. След това се напълни със спам. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Зависи какво търсиш в тая карта. Аз не бих си взел модел с турбина. Бих се възползвал от възможностите на някои охлаждания да работят в пасивен режим, като това на Асус. Но пък картата се клоква по-малко спрямо конкурентите, поради по-калпавото захранване. В това отношение най-добър избор е GB, a  най-тиx MSI. Но и там има различни варианти на изпълнение. След като даваш 700 лева, едва ли ще са ти проблем 20-30 лева отгоре. Когато аз вземах моята MSI,  имаше карти и по 620 лева. Прочетох обаче доста ревюта, които тогава бяха писани ей така, колкото да не заспат драскачите, защото нямаше натрупан опит с картите. Затова и дадох още 80-90 лева отгоре и скочих директно на MSI. Другият вариант за който се колебаех бе GB, но пък се оказа, че кутията ми няма да побере 32 сантиметра карта и така си останах на MSI. Успех! Прочети и темата за GTX970,  там съм дал доста линкове към ревюта, особено в първите постове. След това се напълни със спам. 

мен лично Асуса ме радва, мисля че тя ще е моят избор

мен лично Асуса ме радва, мисля че тя ще е моят избор

Асус има пасивно охлаждане и под 60 градуса някъде перките не се въртят, но пък се клоква доста по-малко от конкуренцията. Не знам при малко ровичкане в BIOS  дали нещата могат да се оправят, но е факт, че захранването е само с 8 пинов конектор.  В сравнение обаче с турбинираната Палитка си е за предпочитане.  И между другото, препоръчвам ти да клокнеш колкото може картата. Така достигаш GTX980,  че я и минаваш при определени карти, които се клокват повече. Разликата след клок не е никак малка. Това по никакъв начин не влияе на температурите. 

• Автор

Асус има пасивно охлаждане и под 60 градуса някъде перките не се въртят, но пък се клоква доста по-малко от конкуренцията. Не знам при малко ровичкане в BIOS  дали нещата могат да се оправят, но е факт, че захранването е само с 8 пинов конектор.  В сравнение обаче с турбинираната Палитка си е за предпочитане.  И между другото, препоръчвам ти да клокнеш колкото може картата. Така достигаш GTX980,  че я и минаваш при определени карти, които се клокват повече. Разликата след клок не е никак малка. Това по никакъв начин не влияе на температурите. 

Аз ще си сглобявам нова конфигурация, мисля, че ти даже коментира в темата. Никога не съм клоквал, и затова писах в темата ми да ми предложат хубаво дъно за клок, също така другите изисквания. Ако можеш да и хвърлиш 1 око и да пишеш там ще съм много благодарен

Аз ще си сглобявам нова конфигурация, мисля, че ти даже коментира в темата. Никога не съм клоквал, и затова писах в темата ми да ми предложат хубаво дъно за клок, също така другите изисквания. Ако можеш да и хвърлиш 1 око и да пишеш там ще съм много благодарен

Всъщност, сега направих справка, и тоя модел на Асус  e с 6+8  пина захранващи кабели така, че това означава 300 W  максимална мощност и проблеми с клока не би трябвало да има, както при STRIX. Все пак зависи и на колко е ограничено TDP. 1250 MHz  честота на ядрото след клок. Трябва да гониш 1400 MHz на ядрото  и 8000 на паметта. Само така картата си заслужава парите. Лично мнение. 

ПП: В темата ти не съм писал, само прочетох едно мнение на Наруто, да слагаш каквато карта искаш. Мразя такива теми с по 100 страници. Доста ще е объркващо всичко. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.