Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри с бюджет до 1400лв.

Featured Replies

Трябва ми помощ за конфигурация, която ще се използва главно за игри. Желателно е да е максимум 1400 лв, като няма да използвам части от друг компютър. Благодаря предварително! :)

Ако използвате търсачката ще намерите няколко актуални теми за конфигурации с подобен бюджет.

То на Nesa и на Нико са почти еднакви , само където на Нико е предложил по-добро дъно , кутия  и това е общо взето ... r9 380 си е супер карта !... Не знам защо (за пореден път повтарям името : Нико ), си сложил след поста си  R9 280 = R9 285 = GTX960  , но няма значение : 

Не е ли по-добре да вземе някаква кутия за 50 лева, за да може http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AXR9-380-4GBD5-PPDHE

Редактирано от Vladzi (преглед на промените)

Не е ли по-добре да вземе някаква кутия за 50 лева, за да може http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AXR9-380-4GBD5-PPDHE

Кутията е компонент,който масово се подценява в конфигурации за игри с малък бюджет,а тя трябва да е просторна с добър въздушен поток,за да не се загряват взаимно чаркулята вътре в нея.Скоро един"разбирач" искаше конфигурация с топ хардуер в кутия за 80лв. Аз бих заложил на по качествена кутия за сметка на ssd,от който няма голяма файда в игрите,освен че ще му изгрява джама за 10 секунди.

Като гледам никой не е попитал дали в конфигурацията се включва и монитор.

Кутията е компонент,който масово се подценява в конфигурации за игри с малък бюджет,а тя трябва да е просторна с добър въздушен поток,за да не се загряват взаимно чаркулята вътре в нея.Скоро един"разбирач" искаше конфигурация с топ хардуер в кутия за 80лв. Аз бих заложил на по качествена кутия за сметка на ssd,от който няма голяма файда в игрите,освен че ще му изгрява джама за 10 секунди.

Разликата между кутия за 50 и 80 лева не е толкова фатална...но може да отидат за още 2 гб видео рам, защото за днешните игри 2 gb видео рам е станало недостатъчно. Аз от 1 година и нещо съм с кутия за 50 лева Raidmax Altas. Ако можех да направя един тест ... с примерно кутия за 150 лева и кутия за 50 лева . Много ме съмнява, че ще е с повече от 3-5 градуса разликата в температурата. Естествено кутията за 150 лева ще има много по-хубав и удобен вътрешен вид. По-добре да се заложи на хубав охладител за процесора, но аз лично не бих заменил ssd-то. 

Разликата между кутия за 50 и 80 лева не е толкова фатална...но може да отидат за още 2 гб видео рам, защото за днешните игри 2 gb видео рам е станало недостатъчно. Аз от 1 година и нещо съм с кутия за 50 лева Raidmax Altas. Ако можех да направя един тест ... с примерно кутия за 150 лева и кутия за 50 лева . Много ме съмнява, че ще е с повече от 3-5 градуса разликата в температурата. Естествено кутията за 150 лева ще има много по-хубав и удобен вътрешен вид. По-добре да се заложи на хубав охладител за процесора, но аз лично не бих заменил ssd-то.

Разлика между кутия за 50 и 80 лева няма ,но между 80 и 180лева има,като ти го доказваш в темата с топлата карта.Когато смениш кутията с такава за 180-200лв.ще видиш разликата.Това го казвам от личен опит като смених кутия CM Elite 370 за H440 и разлика от 5-6 градуса в летните жеги не са никак маловажни.

Редактирано от shamoto (преглед на промените)

Разлика между кутия за 50 и 80 лева няма ,но между 80 и 180лева има,като ти го доказваш в темата с топлата карта.Когато смениш кутията с такава за 180-200лв.ще видш разликата.

Имах евтина кутия,(един голдън фийлд) с него при игра (метро да речем) картата стигаше 75 градуса на затворена кутия,процесора близо 68-70 и компютъра спираше.Като отворих кутията т.е с отворен капак,картата не вдигаше повече от 72-3 градуса а процесора 65.Говорим всичко набримчено на ултра.Сега с фантома,пак пробвах в метрото,картата не вдигна повече от 66,а процесора 55.И при това говоря за часове игра,а с голдън фийлда при затворена кутия спираше след 15-20 минути.И при това бях направил поток с 3 вентилатора,но уви.Та,само казвам,че кутията е нещо адски ,адски важно,не я пренебрегвайте.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

ASUS B85M-G /B85/LGA1150
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
SAPPHIRE NITRO R9 380 4G GD5 L
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9
2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARR
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK
SHARKOON WPM 500W V2 80 PLUS

Обща стойност - 1 418.54 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/49388p1r51435p1r53899p1r50101p1r49339p1r53059p1r2155p1rf.html

едит: Предложението със SSD е добро аз бих избрал него защото не играя игри и не ползвам карта с повече памет или много място на харда.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Като гледам никой не е попитал дали в конфигурацията се включва и монитор.

Трябва ми помощ за конфигурация, която ще се използва главно за игри. Желателно е да е максимум 1400 лв, като няма да използвам части от друг компютър. Благодаря предварително! :)

Разлика между кутия за 50 и 80 лева няма ,но между 80 и 180лева има,като ти го доказваш в темата с топлата карта.Когато смениш кутията с такава за 180-200лв.ще видиш разликата.Това го казвам от личен опит като смених кутия CM Elite 370 за H440 и разлика от 5-6 градуса в летните жеги не са никак маловажни.

Еми ето ти го каза разлика между кутия за 50 и 80 няма. А нагоре естествено, че ще има. Относно топлата ми карта и в кутия за 500 да я сложиш тя пак ще си грее. R9 290 е "затворен" тип карта не случайно на  всеки компютър грее много, защото е просто такава направена със калпаво стоково охлаждане.

Имах евтина кутия,(един голдън фийлд) с него при игра (метро да речем) картата стигаше 75 градуса на затворена кутия,процесора близо 68-70 и компютъра спираше.Като отворих кутията т.е с отворен капак,картата не вдигаше повече от 72-3 градуса а процесора 65.Говорим всичко набримчено на ултра.Сега с фантома,пак пробвах в метрото,картата не вдигна повече от 66,а процесора 55.И при това говоря за часове игра,а с голдън фийлда при затворена кутия спираше след 15-20 минути.И при това бях направил поток с 3 вентилатора,но уви.Та,само казвам,че кутията е нещо адски ,адски важно,не я пренебрегвайте.

Фантома е много яка кутия. Само държачите за ssd  и hdd са ги направили малко странни.

Аз съм с кутия за 80лв. N300 и вече съжалявам че не дадох още 20лв. за FD 2500.

N300 външно изглежда добре и тези странични копчета в началото ми бяха интересни но сега започна да ме дразни че не са отгоре.

Много и излишни слотове за HDD и Оптики , това може да се преживее ако бяха обърнати както трябва. Кофти сложеното място за SSD се преживява. Филтъра под захранването - не само че е разположен не правилно и не покрива цялата перка ами е отвътре и не е предвидено да се маха. Мрежата отпред за 4,5 дена става цялата бяла в прах. Та като се замисля сега ако мога да върна N300 и да доплатя 20лв. за FD 2500 ще го направя.

Извинявам се за тъпият въпрос, но Nikem сигурен сайт ли е?

Да, сайта е сигурен и всичко е точно - от моя опит и от мнението на приятели, които са пазарували от http://nikem-bg.net/

• Автор

http://nikem-bg.net/computer-components/SHARKOON-WPM-500W-V2-80-PLUSНякой ползвал ли го е? Can Oa знаеш ли каква е термичната мощност на видео картата?

Редактирано от bryantairfan (преглед на промените)

OEM e на CWT - и едва ли някой го е ползвал защото не пише Евга , Фортрон , Корсар , ТТ или Кулермастер на него.

В ниския клас до 100 лв. е едно от най-добрите според OEM-а

Ако не ти вдъхва доверие го смени с нещо което ти харесва но покажи  да видим кое си избрал.

Забравих да питам в кутията има ли вентилатор и ще трябва ли да взимам още вентилатори?

Има един отпред 120мм и отзад един 120мм не ти трябват други за сега.

Тука може да прочетеш за твоята карта , въпроса ти има отговор на 10,11 и 12 страница.

Като топлината е ориентировъчна защото то не зависи само от картата но си е ориентир.

http://www.legitreviews.com/sapphire-nitro-r9-390-8gb-nitro-r9-380-4gb-video-card-review_166123/11

Под части разбирам компоненти като захранванне, хард диск и т.н. Не мисля че монитора влиза в тази категория.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.